Автор Тема: ІМХО саме найгірше для Росії ще попереду  (Прочитано 921 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline svo1973

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Її фактично ще не починали мочить. Причина - позичене та інвестоване бабло. От коли Росія поверне більшу частину грошей, тоді все почнеться. А так її не мочили одразу сильно, бо якщо зразу ногами - то не поверне гроші. Крім того, вступає в дію ще один фактор. До цього Росія була заможним партнером, якого жаль втрачати. Але ситуація змінюється на очах - Росія перетворюється на голозадого злидня. Мочить злидня, який нічого не купує, бо грошей немає, всім буде значно веселіше.

Offline svo1973

• Ветеран форума
Re: ІМХО саме найгірше для Росії ще попереду
« Reply #1 : Грудня 09, 2014, 02:29:13 14:29 »
До цього часу Росія в якості зброї та засобу впливу інтенсивно використовувала свій місткий ринок. Але ринок то російський зникає з падінням цін на нафту, перетворюється на порожнє місце. Всі починають жорстко економити, значну частину взагалі звільняють. У транснаціональних компаній при цій картині різко стає "скучноє ліцо". І вони вже можуть спокійно сказати своїм урядам: "А знаєте що? Їпоште цього злидня, можете уже навіть ногами, всеодно від нього користі нам уже ніякої".

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #2 : Грудня 09, 2014, 02:33:05 14:33 »
Всякий рокфор і камамбер росіяни вже не купуватимуть не тому, що санкції, а тому що не можуть собі дозволити таку розкіш. Тому європейським та іншим виробникам уже неактуально ймовірне зняття санкцій - Рашша для них "умерла так умерла".

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #3 : Грудня 09, 2014, 02:39:30 14:39 »
так, їм буде зле... хоча мене більше наші справи цікавлять...

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #4 : Грудня 09, 2014, 02:39:49 14:39 »
Скажімо, ймовірне блокування доступу до авіаційної продукції а-ля санкції до Ірану. До цього часу Росія замовила купу літаків у Боїнга та Аеробуса. Вони дивилися на список замовлень і їм було жалко це втрачати. Але нові реалії - більшість російських авіакомпанії збанкрутували і нічого не куплять в А і Б, а решта скасовують усі замовлення через брак коштів. А і Б, ознайомившись з новими реаліями, кажуть політикам: "мочіть нах..й цього злидня".
« Останнє редагування: Грудня 09, 2014, 02:41:49 14:41 від svo1973 »

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #5 : Грудня 09, 2014, 02:40:12 14:40 »
Звичайно попереду. Насправді економіка Росії, це таке собі дерево яке росте з нафтового експорту, всі гілки, гілочки , листочки цього дерева, це великі та малі фірмочки, які з нього живляться.

Наприклад Роснефть має на підряді виконавця послуг, той має субпідрядників, субпідрядники ще субсубпідрядників, всі отримують зарплату, несуть її в ресторани, перукарні, купують автомобілі, нерухомість і т.д. і т.п. Все крутилося при диких цінах на нафту та величезному профіті.

Зараз цьому дереву підпилили стовбур, причому десь на половину, воно почне всихати, це в свою чергу зменшить можливість дерева тягнути нові соки. Ви бачили як дерево всихає. Маленькі гілочки це потрохи живуть, коли великі вже майже сухі, вони дотягують соки і не знають що стовбур майже мертвий.

А потім все. Приходить лісоруб і ріже дерево на кавалки. І процес цей незворотній. Єдине що можна відрізати ще живі галузки і пробувати садити нові дерева. Не факт, що всі приймуться, але з деяких ще може бути толк. :smilie1:
« Останнє редагування: Грудня 09, 2014, 02:43:10 14:43 від OlegSky »

Offline Rambler

• Sr. Member
« Reply #6 : Грудня 09, 2014, 02:46:39 14:46 »
Не все так однозначно. Ті самі ТНК чудово розуміють, що російський ринок здох не сам по собі, а внаслідок того, що рашку пистили, хоч і не ногами поки що.
Отже, кляті буржуї свідомо йдуть на втрати тактичні ради стратегічних бонусів,
Хоча іпошити злидня таки так, морально вже легше, ніж різати курку, що несе тобі золоті яйка))

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #7 : Грудня 09, 2014, 02:49:28 14:49 »
Не виключено, що США не сподобається таке сильне падіння цін на нафту. А в нинішніх умовах єдиний розумний вихід втримати ціни - задіяти більш жорсткі санкції до російської нафтовидобувної галузі, так щоб спричинити її обвал.

Offline WishMaster

• Sr. Member
« Reply #8 : Грудня 09, 2014, 02:51:48 14:51 »
На когда похороны назначены, прозорливые вы наши? :laugh:
Запомните загадочный тактический прием - когда мы отступаем - это мы вперед идем.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
  • И даже лапы не видно...
« Reply #9 : Грудня 09, 2014, 02:53:40 14:53 »

В 2017, я думаю, было бы весьма символично.

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #10 : Грудня 09, 2014, 05:38:13 17:38 »

В 2017, я думаю, было бы весьма символично.

Да. И причина формальная будет. Невыполнение договора о выводе флота с Крыма. Но Хуйла наверное уберут
ещё в этом году. Два года назад я поспорил с одним москвичем на ящик коньяка, что
Хуйла в 2015 году в Кремле не будет. Он ржал как конь тогда, думал что я пьяный. Сегодня уже не ржёт.
« Останнє редагування: Грудня 09, 2014, 05:40:48 17:40 від OlegSky »

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #11 : Грудня 09, 2014, 05:39:42 17:39 »

Спорить будем ?

Offline Elsewhere

• Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Киев, столица Хоббитона
« Reply #12 : Грудня 09, 2014, 05:42:56 17:42 »
А что, за окном, громко шурша, набирает обороты импортозамещение?
Не ты ли нам рассказывал весной, что про Крым надо забыть тут же, ибо его признают, и что никаких серьезных санкций не будет?

Ну что ты мучаешься  в наших неотзывчивых рядах? Есть же Севас.
Ад пуст. Все бесы здесь.

Offline BlackCat

• Ветеран форума
« Reply #13 : Грудня 09, 2014, 05:48:54 17:48 »
Да. И причина формальная будет. Невыполнение договора о выводе флота с Крыма. Но Хуйла наверное уберут
ещё в этом году. Два года назад я поспорил с одним москвичем на ящик коньяка, что
Хуйла в 2015 году в Кремле не будет. Он ржал как конь тогда, думал что я пьяный. Сегодня уже не ржёт.

Думаете за 3 недели справятся? :) Имхо ближайшие 2-3 месяца удержится на табуретке.

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #14 : Грудня 09, 2014, 05:51:57 17:51 »

Думаете за 3 недели справятся? :) Имхо ближайшие 2-3 месяца удержится на табуретке.

Не, ну мы спорили что 2015 год, это его последний  год в Кремле и в этом году его из Кремля уберут. Спор был в начале  2013 года. Так что времени у меня ещё целый год. :gigi: Но думаю он столько не протянет.