Автор Тема: і про порку газпрома в черговий раз...  (Прочитано 1865 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline повстанець

• Hero Member
і про порку газпрома в черговий раз...
« : Січня 11, 2015, 01:43:01 13:43 »
... температура за бортом +4,

і до конкретної порки:
маю твердопаливний котел, 2 години роботи, фактично з всілякого будівельного сміття по самим скромним підрахункам заготовив на 2 тижні палива... плюс привів до товарного вигляду колодки, які зрізав ще літом (порубав на частини  :gigi:) і того десь місяць можу одними дровами палити як діти в школу...

автономне опалення рулить  :smiley24: :smilie7:

п.с. з початку місяця використано газу 50 кубів (110 кв.м. опалювальної площі)  :smilie7:
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline Anreal68

• Ветеран форума
  • Ми працюємо
Re: і про порку газпрома в черговий раз...
« Reply #1 : Січня 11, 2015, 01:44:49 13:44 »
Ви не можете порахувать у гігікалоріях/доба....

?

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #2 : Січня 11, 2015, 01:46:17 13:46 »
раніше на цю ж площу без метало-пластикових вікон, без різного роду робіт по утепленню, заміни газового котла і модернізації системи опалення мав витрату в районі 800-1000 кубів. зараз, якщо палити одним газом при температурі десь мінус п'ятнадцять за вікном піде кубів 400.

за минулий (2014) рік  використано всього 1600 без малого кубів газу всього  :smilie7:
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #3 : Січня 11, 2015, 01:46:55 13:46 »
Ви не можете порахувать у гігікалоріях/доба....

?

пля, от чого не можу, того не можу.

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #4 : Січня 11, 2015, 01:54:12 13:54 »
до речі, реально в будинку жарко. розтопив котла твердопаливного, фактично в одних шортах ходжу. включив от електричний термометр 25,2...

Offline server error

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #5 : Січня 11, 2015, 03:15:53 15:15 »
Щиро  радуюсь  за тебе !!!
Але  в тебе роботи ще багато .

Твердопаливний котел  в тебе великої потужності  про це говорить   температура в приміщеннях 25 градусів , і  зразу видно  що він  не дуже економічний  так як спалює  закладку за 2 години.

Хотілося щоб  він  горів значно  довше  4-8 годин   на тій самій закладці  - і в результаті  температура  приміщення  була  б  порядку 20 градусів але   більший період часу .

запас дров для котла в тебе   є не досить великий  і радив не дуже економити  газ  - так щоб  споживання газу в тебе було в дешевому тарифному діапазоні , так щоб  протянути на дровах  якомога більший час .
А може  вийти так - що ти зекономиш газ ,ну припустимо зовсім його не будеш використовувати а на другий місяць   в тебе буде перерозхід газу  і ти будеш платити за нього по високих тарифам .

Що би  пропонував тобі зробити  - якось зменшити  швидкість  згорання закладки
- поставити  тепловий аккумулятор наприклад  велику бочку з водою  щоб зменшити коливання температури в приміщенні  від однієї закладки .
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline liveinly

• Ветеран форума
« Reply #6 : Січня 11, 2015, 03:26:53 15:26 »
 :smiley24: шкода,що в квартирі ніде поставити такий.
Слава Україні !!!  Емігу фк вічний ігнор.

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #7 : Січня 11, 2015, 03:27:50 15:27 »
Щиро  радуюсь  за тебе !!!
Але  в тебе роботи ще багато .

Твердопаливний котел  в тебе великої потужності  про це говорить   температура в приміщеннях 25 градусів , і  зразу видно  що він  не дуже економічний  так як спалює  закладку за 2 години.

Хотілося щоб  він  горів значно  довше  4-8 годин   на тій самій закладці  - і в результаті  температура  приміщення  була  б  порядку 20 градусів але   більший період часу .

запас дров для котла в тебе   є не досить великий  і радив не дуже економити  газ  - так щоб  споживання газу в тебе було в дешевому тарифному діапазоні , так щоб  протянути на дровах  якомога більший час .
А може  вийти так - що ти зекономиш газ ,ну припустимо зовсім його не будеш використовувати а на другий місяць   в тебе буде перерозхід газу  і ти будеш платити за нього по високих тарифам .

Що би  пропонував тобі зробити  - якось зменшити  швидкість  згорання закладки
- поставити  тепловий аккумулятор наприклад  велику бочку з водою  щоб зменшити коливання температури в приміщенні  від однієї закладки .

то все в планах. в плані буферної ємності.

а запасу дров в мене на дві зими вистачить. то просто я сьогодні в одному місці вирішив прибратись, куди будівельне сміття скидав.

єдине що вже напевне з третій сезон планую - то це прикрутити автоматику для зменшення тяги, все ніяк руки не доходять  :shuffle:

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #8 : Січня 11, 2015, 03:29:42 15:29 »

ви здивуєтесь, що можна у квартиру запихнути  :gigi:... хоча я, не сприймайте на свій рахунок, вважаю багатоквартирні будинки злом. ну це суто моє ІМХО

Offline liveinly

• Ветеран форума
« Reply #9 : Січня 11, 2015, 03:35:56 15:35 »

ви здивуєтесь, що можна у квартиру запихнути  :gigi:... хоча я, не сприймайте на свій рахунок, вважаю багатоквартирні будинки злом. ну це суто моє ІМХО

я теж їх злом вважаю,але вже є те,що є.Теоретично можна звичайно впихнути,але потрібно всю кухню переробляти,може наступної весни,є газовий котел,опалення плюс гаряча вода в місяць приблизно 250-300 кубів в клятого хуйла потрібно купляти.
Слава Україні !!!  Емігу фк вічний ігнор.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #10 : Січня 11, 2015, 04:20:30 16:20 »
трикімнатна панелька
800 - 900 кубів/рік

цього року буде суттюво менше
тепла зима, плюс економимо по повній

Offline invariant

• Hero Member
  • Конотоп<->Вінниця
    • Шарага.орг
« Reply #11 : Січня 11, 2015, 04:43:52 16:43 »
При площі в 90 квадратів (приватний будинок у Вінниці) завжди вписувались в 2500 кубів газу на рік (в середньому десь 1800). Поганий момент - падіння тиску в морози; новомодний італійський котел нижче 90 мілібар просто не запалюється, вже була аварія з-за цього, рознесло один радіатор і накопичувальний бачок.
В принципі, є резерви - з додатковим утепленням споживання можна знизити процентів ще на 30-40. Твердопаливний котел, якщо припре, теж є де поставити.
Є, звичайно, радикальні рішення... але то не по кишені простому інженеру-електронщику. Тим паче що треба все з нуля будувати. Та й часу на те вже немає...  :smilie2:
Если, возвратясь ночью домой, ты по ошибке выпил вместо воды проявитель, выпей и закрепитель, иначе дело не будет доведено до конца. (К. Прутков-инженер, мысль No 21)

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #12 : Січня 11, 2015, 05:14:18 17:14 »
При площі в 90 квадратів (приватний будинок у Вінниці) завжди вписувались в 2500 кубів газу на рік (в середньому десь 1800). Поганий момент - падіння тиску в морози; новомодний італійський котел нижче 90 мілібар просто не запалюється, вже була аварія з-за цього, рознесло один радіатор і накопичувальний бачок.
В принципі, є резерви - з додатковим утепленням споживання можна знизити процентів ще на 30-40. Твердопаливний котел, якщо припре, теж є де поставити.
Є, звичайно, радикальні рішення... але то не по кишені простому інженеру-електронщику. Тим паче що треба все з нуля будувати. Та й часу на те вже немає...  :smilie2:

креслення будинку - жир  :smiley24:, зберіг собі в закладки  :smiley15:

Offline invariant

• Hero Member
  • Конотоп<->Вінниця
    • Шарага.орг
« Reply #13 : Січня 11, 2015, 05:19:57 17:19 »
Власне, ця дама десь на Сирці живе, в будинку, збудованому по тим принципам (раніше на сайті була його дислокація). Заїхати б та подивитися... хоча лише 380 м труб теплового насосу вже якось наводять на не дуже веселі роздуми...
« Останнє редагування: Січня 11, 2015, 05:23:51 17:23 від invariant »
Если, возвратясь ночью домой, ты по ошибке выпил вместо воды проявитель, выпей и закрепитель, иначе дело не будет доведено до конца. (К. Прутков-инженер, мысль No 21)

Offline повстанець

• Hero Member
« Reply #14 : Січня 11, 2015, 05:22:16 17:22 »
Власне, ця дама десь на Сирці живе, в будинку, збудованому по тим принципам. Заїхати б та подивитися... хоча лише 380 м труб теплового насосу вже якось наводять на не дуже веселі роздуми...

тепловий насос я думаю то зайве і задоволення не з дешевих, а от толковий піролізний котел - було б діло

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #15 : Січня 11, 2015, 05:26:19 17:26 »

креслення будинку - жир  :smiley24:, зберіг собі в закладки  :smiley15:

Ого, действительно интересный проект  :smiley24:

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #16 : Січня 11, 2015, 06:41:29 18:41 »
Власне, ця дама десь на Сирці живе, в будинку, збудованому по тим принципам (раніше на сайті була його дислокація). Заїхати б та подивитися... хоча лише 380 м труб теплового насосу вже якось наводять на не дуже веселі роздуми...

Написано, что дом сдается в долгосрочную аренду с 01.02.2014.
http://ernst.kiev.ua/Passiv-Haus_ru.html#Anfang
Если еще не сдали, можете договориться по поводу просмотра. Заодно и цену аренды узнаете  :smilie8:

Offline Agh

• Ветеран форума
« Reply #17 : Березня 17, 2015, 12:51:06 00:51 »
Газовые трейдеры Европы извлекают дополнительный доход из штрафов «Газпрома», запрашивая объемы газа, которые российская компания заведомо не в состоянии поставить. :smilie5: :smiley24:
Однако эксперты рынка говорят, что «Газпром» готов терпеть многомиллионные штрафы, лишь бы не допустить реверсных поставок на Украину, а кроме того — продемонстрировать Европе, как тяжело проходить зиму при ограниченных объемах российского газа.
Дальше тут: http://www.gazeta.ru/business/2015/03/16/6601061.shtml

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #18 : Березня 17, 2015, 01:04:40 01:04 »

Написано, что дом сдается в долгосрочную аренду с 01.02.2014.
http://ernst.kiev.ua/Passiv-Haus_ru.html#Anfang
Если еще не сдали, можете договориться по поводу просмотра. Заодно и цену аренды узнаете  :smilie8:

класний будинок(хоча місце таке собі)... боюсь навіть представити скільки треба вбухати грошей, щоб побудувати такий з нуля
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #19 : Березня 17, 2015, 01:17:27 01:17 »

Щось у вас не те. На таку малу площу така величезна кількість? Повинні в 1000 вкладатися.

Offline serg7219

• Full Member
  • Слава Україні!
« Reply #20 : Березня 17, 2015, 07:14:00 07:14 »
Твердопаливний теж на початку грудня придбав. З верхньою загрузкою, триходовий теплообмінник. Димоход чекаю, замовив з нержавійки (дорого, собака....!).
Є газ. Є електроопалення. Є запас дров, + зимою поки погода позволяла - ще навозив непогано так.
Погода радує - вночі електрокотел гріє, вдень тепліше - газовий майже не вмикається.
Зараз в планах - зробити гвинтовий колун і подрібнювач для гіляк (не щепа, а куски 8-10 см). На колун вже матеріали всі є, зварить-зкрутить фактично залишилось.
Ну, й звісно, трохи ще потепліє - котел до системи твердопаливний підключить, і димоход на днях приїде.

... і нехай москалі самі нюхають свій вонючий газ!
« Останнє редагування: Березня 17, 2015, 07:24:00 07:24 від serg7219 »