Автор Тема: Прикольно-неполітичне, але ноутбучно-трагічне  (Прочитано 1419 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline shurup

• Full Member
  • Стать: Чоловіча
Щойно подзвонила знайома, бідна в розпачі, не знає що робити. Увімкнула своєму малому (2,5 роки) на ноутбукові мультик і відлучилась на хвилинку. Коли повернулася - виявилося, що малий напуделив в ноутбук. Ноут признаків життя не подавав. Порекомендував їй для почату зняти акумулятор і положити його розкритим на якусь ганчірку клавіатурою донизу, доки добре не висохне.Так і зробила.
Які думки будуть, панове, по можливому ремонту?  Чи як в тому анекдоті: "лікар сказав:"В морг" - значить в морг!"
 :weep: :weep: :weep:
«Только две вещи бесконечны - Вселенная и человеческая глупость,
хотя насчёт Вселенной я не уверен».
А.Эйнштейн.

Offline natusya

• Ветеран форума
перепрошую за офтоп

2.5 года  мультики
такими темпами первый смартфон в 3 года  :weep:
ігнор Квант

Offline Красти

• Sr. Member
  • Сміх крізь сльози
Разобрать полностью, помыть детали корпуса и материнскую плату под проточной водой, высушить день-другой и надеяцца... Клавиатуре скорее всего пипец, но шансы есть. Если в своих силах насчет разобрать-собрать не уверены, то лучше сразу в сервис.
Quis custodiet ipsos custodes?

Offline повстанець

• Hero Member
Щойно подзвонила знайома, бідна в розпачі, не знає що робити. Увімкнула своєму малому (2,5 роки) на ноутбукові мультик і відлучилась на хвилинку. Коли повернулася - виявилося, що малий напуделив в ноутбук. Ноут признаків життя не подавав. Порекомендував їй для почату зняти акумулятор і положити його розкритим на якусь ганчірку клавіатурою донизу, доки добре не висохне.Так і зробила.
Які думки будуть, панове, по можливому ремонту?  Чи як в тому анекдоті: "лікар сказав:"В морг" - значить в морг!"

пля, реально точно така сама історія була пару місяців назад у колеги... розкурочив я ноут до самого неможу... все перечистив і просушив... як потім виявилось після довгих тестувань і причин не вмикання ноута - банально вигоріла мікросхема на модулі памяті...

рекомендую зняти все що знімається (там де гіпотетично могла потрапити рідина) і гарненько протерти спиртом, якщо є подібний модуль па'мяті - підкинути і перевірити...

а так хз. могло коротнути все що завгодно, сеча дуже чудовий провідник  :smilie8:
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline повстанець

• Hero Member

якщо недалеко від БЦ - давай, на шару подивлюсь  :smiley15:
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн

Offline GloriaAndrus

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Клавіатура вмерла 100%

Щодо іншого - залежно від інтенсивності потоку.

І скажіть знайомій, що в такому віці є кращі способи зайняти дитину  :smilie3:

Offline повстанець

• Hero Member
Разобрать полностью, помыть детали корпуса и материнскую плату под проточной водой, высушить день-другой и надеяцца... Клавиатуре скорее всего пипец, но шансы есть. Если в своих силах насчет разобрать-собрать не уверены, то лучше сразу в сервис.

і тільки потім викинути  :gigi:

Offline повстанець

• Hero Member
Клавіатура вмерла 100%

Щодо іншого - залежно від інтенсивності потоку.

І скажіть знайомій, що в такому віці є кращі способи зайняти дитину  :smilie3:

не факт. я відповлював клави і після кави, а втому ноуті так взагалі просто просушили...

Offline shurup

• Full Member
та по телеку ж дивляться - і нічого. Я говорив їй, що треба було канал "Росія 24" йому увімкнути-  хай би на телик пуделив - тут з негативними персонажами все ясно без розбору і в плані купівлі нового дешевше.
 :smilie5:
А.Эйнштейн.

Offline Ronin

• Ветеран форума

і тільки потім викинути  :gigi:

Да, промывка водой - это конечно жесть! Это уж чтобы наверняка все угробить.  :smilie8:

Только ЧИСТЫЙ спирт (не водка!), потом можно обложить сухим рисом - мелкие детали погрузить в рис, крупные - просто положить на рис сверху, держать так ночь, лучше сутки - рис вытягивает остатки влаги. Можно рядом пару пакетов с солью поставить - с той же целью. Но солью не засыпать !  :gigi:

Ну и понятно, что никаких гарантий.
« Останнє редагування: Січня 11, 2015, 08:39:50 20:39 від Ronin »

Offline shurup

• Full Member
Цитувати
помыть детали корпуса и материнскую плату под проточной водой
Боже збав водою, тут тільки чистий спирт.

Цитувати
могло коротнути все що завгодно, сеча дуже чудовий провідник
Я про це в першу чергу подумав

Цитувати
Клавіатура вмерла 100%
Можна і зовнішню ЮСБ використати

Цитувати
якщо недалеко від БЦ - давай, на шару подивлюсь
Спасибі, але не вийде. Липова Лодина на Сумщині від Вас далекувато. Буду пробувати власними силами.

А.Эйнштейн.

Offline Красти

• Sr. Member
  • Сміх крізь сльози
Та ладно, и водой нормально все моется. Я лично мыл мамки пару раз (правда десктопные, но не вижу большой разницы), и все было в порядке, до сих пор работают. Если вода жесткая, то последние разы промыть кипяченой, или дистиллированной. Спиртом конечно хорошо, но жалко :smilie5:
Quis custodiet ipsos custodes?

Offline shurup

• Full Member
в гіршому випадку звісно краще дистильованою, ніж простою

Цитувати
пля, реально точно така сама історія була пару місяців назад у колеги... розкурочив я ноут до самого неможу... все перечистив і просушив... як потім виявилось після довгих тестувань і причин не вмикання ноута - банально вигоріла мікросхема на модулі памяті...
Можливо тоді і в моєму випадку не все втрачено...  :smilie5:
« Останнє редагування: Січня 11, 2015, 09:07:58 21:07 від shurup »
А.Эйнштейн.

Offline повстанець

• Hero Member
Цитувати
помыть детали корпуса и материнскую плату под проточной водой
Боже збав водою, тут тільки чистий спирт.

Цитувати
могло коротнути все що завгодно, сеча дуже чудовий провідник
Я про це в першу чергу подумав

Цитувати
Клавіатура вмерла 100%
Можна і зовнішню ЮСБ використати

Цитувати
якщо недалеко від БЦ - давай, на шару подивлюсь
Спасибі, але не вийде. Липова Лодина на Сумщині від Вас далекувато. Буду пробувати власними силами.

ну, потрібна буде порада - завжди будь ласка  :smiley15:

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
Водой моется, подтверждаю, но желательно дистиллированной или фильтрованной обратным осмосом. Но учитывая, что моча неплохой электролит (в отличие от кофе или чая) и то, что комп был включен, то скорее всего что-то все таки выгорело. Если не электроник, то лучше в проверенную мастерскую.

P.S. Я как-то уронил свой телефон в море, но в течение нескольких секунд успел извлечь батарею. А телефон потом дома мыл водой (окружающие конечно пучили глаза). После полной просушки как ни в чем не бывало работает больше года.
« Останнє редагування: Січня 11, 2015, 09:09:33 21:09 від Некто_2 »
Ник зарезервирован

Offline повстанець

• Hero Member
Та ладно, и водой нормально все моется. Я лично мыл мамки пару раз (правда десктопные, но не вижу большой разницы), и все было в порядке, до сих пор работают. Если вода жесткая, то последние разы промыть кипяченой, или дистиллированной. Спиртом конечно хорошо, но жалко :smilie5:

там того спирту максимум грам 20 ну 30 піде...

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован

Та не, если там все в моче, то надо тщательно мыть - соли.
Ник зарезервирован

Offline повстанець

• Hero Member

пля, ну нехай півлітра спирту... але водою... та всі контакти поокисляються нафіг...

Offline shurup

• Full Member
Цитувати
Ще не бачив

Цитувати
Если не электроник, то лучше в проверенную мастерскую.
Маю 14 років Укртелекомівського стажу, з них 11 електромеханіком міжміського лінійно-апаратного залу, ремонтував багато чого, але ноутбуків не ремонтував. Тому краще мабуть проситиму знайомого який має в цьому ділі досвід. Для початку хоч вимити спиртом від солі - а там буде видно. Спасибі всим за рекомендації.
А.Эйнштейн.

Offline DKMP

• Hero Member
  • Ем сало! Ворую газ!
Тут вопрос в том, что разбирать надо срочно, попытаться все вытереть и высушить чем быстрее.
Сочуствую буку...

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован

пля, ну нехай півлітра спирту... але водою... та всі контакти поокисляються нафіг...
Окислится если есть разность потенциалов, но вы же батарейку выняли. Или нет?! :smilie10:
Ник зарезервирован

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
Вот хороший канал по ремонту компьютерной техники

Но это для профессионалов.
Ник зарезервирован

Offline shurup

• Full Member
батарея знята

А.Эйнштейн.

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
батарея знята
Я бы все же отнес человеку имеющему опыт ремонта. Если ноут в отключке был когда она пришла, то явно уже не запустится, как его не мой.  Вылет конроллера питания лечится профессионалом с минимальными последствиями. Но нужен проверенный профессионал. Потому, что насчитать ремонта на 100-150$ могут легко.
Ник зарезервирован

Offline shurup

• Full Member
так і зроблю

А.Эйнштейн.

Offline dimoto

• Ветеран форума
полностью разбирать, смотреть всё визуально - куда попала "инородная жидкость" и чистить чистить чистить.  чистить спиртиком или дистиллированой водой.  если клавиатура защищена от протечек (бывают такие клавы с намертво залепленным скотчем днищем) то можно обойтись малой кровью - замена клавы, или даже чистка. лучше побыстрее отдать ноутбук эксперту по "рисованию красных линий зелёным цветом".  такие пердимонокли на форумах не лечат.