Автор Тема: СУП знає все . Індукційна панель  (Прочитано 1258 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Offline monach

• Ветеран форума
СУП знає все . Індукційна панель
« : Березня 08, 2015, 06:48:32 18:48 »
нарадьте хорошу модель

як далеко треба встановлювати від холодильника\пралки та ін побутових девайсів? чи маєте проблеми при падіння напруги (як лікуєте?). Гарну і важку чавунну сковорідку прийдеться одразу викидати чи можна спробувати повикористовувати не боючись коцнути панель?

планую не зараз купляти, а десь тако трохи згодом ... може й в кінці року, а може й раніше (хоча гривня вже обвалилась достатньо, може й немає сенсу вже поспішати)
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Re: СУП знає все . Індукційна панель
« Reply #1 : Березня 08, 2015, 07:22:07 19:22 »
Модель не посоветую, но мыслишь правильно.
Индукционка  :smiley24:
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #2 : Березня 08, 2015, 07:26:25 19:26 »
В мене індукційна плита . Мене влаштовує , бо гріє швидко . Від холодильника десь 60 см . Цокнути щоб репнуло треба постаратись . Одна річ на яку дружина нарікає це сенсори  дотику ( + -) ітд  .Каже що вони " дубові " . Але це скоріш проблема сенсорів ніж " індукційності"
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #3 : Березня 08, 2015, 07:40:43 19:40 »
о дякую за відповіді.

Хочу завести бо раціональніша за звичайну електричну, єдине трохи переживаю чи витримає чавунні сковорідки (дружина їх не дуже любить, а я обожнюю) - вони трохи важкуваті. А з падінням напруги є якісь проблеми? Пишуть, що якщо падає нижче 200в то може і ледь працювати
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #4 : Березня 08, 2015, 07:54:55 19:54 »
Для індукційної плити потрібний спеціальний посуд із товстим дном, і підозрюю, певним електричним опором. Маю сумнів, що звичайна чавунна сковорідка буде добре грітися, хоча все можливе. Мені довелося повністю обновити каструлі і сковорідки, але про це ніколи не жалкував. Розбити панель  мені здається складною задачею, хіба що робити це навмисне. Користуюся індукціонною плитою одинадцять років - одні позитивні враження. В мене Siemens.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #5 : Березня 08, 2015, 07:57:16 19:57 »
о дякую за відповіді.

Хочу завести бо раціональніша за звичайну електричну, єдине трохи переживаю чи витримає чавунні сковорідки (дружина їх не дуже любить, а я обожнюю) - вони трохи важкуваті. А з падінням напруги є якісь проблеми? Пишуть, що якщо падає нижче 200в то може і ледь працювати

Обычная микроволновка при падении напряжения сильно теряет в мощности.
В любом случае, стабилизатор на квартиру/дом решает эту проблему. Но это - еще одна затрата.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #6 : Березня 08, 2015, 07:59:51 19:59 »
ХЗ з падінням напруги , в нас такого не буває .

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #7 : Березня 08, 2015, 08:22:38 20:22 »
о дякую за відповіді.

В любом случае, стабилизатор на квартиру/дом решает эту проблему. Но это - еще одна затрата.

це такий ящик з розетков? який прийдеться ховати десь під столешницею чи якось інакше можна ?

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #8 : Березня 08, 2015, 08:32:38 20:32 »

це такий ящик з розеткою? який прийдеться ховати десь під столешницею чи якось інакше можна ?

Я имел ввиду стабилизатор, который на вводе после счетчика ставиться. Ящик, еще и гудит, потому что в середине трансформатор.
Что-то вроде такого:

Рекомендую решать проблемы по мере их поступления: будет не хватать напряжения - будете думать про стабилизатор (его ж не только панели будет не хватать), а может всё и так будет нормально без стабилизатора.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #9 : Березня 08, 2015, 08:57:21 20:57 »
дякую за пораду  :smiley15:

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #10 : Березня 08, 2015, 09:58:38 21:58 »
Я не в теме, но как-то кажется что чавунна сковорідка там не проканает, чи шо? По меньшей мере, может она и нагреется, но она там не имеет просто смысла.

На даче плита индукционная, за 300 грн пару лет назад купил. Чугунная сковородка работает аж бегом. Лучше конечно специальная, с толстым дном, но иногда даже кастрюлька обычная тоже попадает на нее и працюе.

Есть нюансы. В плюсах то, что есть режимы типа "молоко", "тушение" и т.д. Но бывает что тебе нужен такой режим, которого там нет - или слишком много, или слишком мало. Но это редко, приноровиться можно.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #11 : Березня 08, 2015, 10:01:29 22:01 »
Я не в теме, но как-то кажется что чавунна сковорідка там не проканает, чи шо? По меньшей мере, может она и нагреется, но она там не имеет просто смысла.

у чавуна кілька сотень сплавів ... вплоть до того, що деякі іржавіють, якщо лишити поруч з вологою, а деякі ні

на нашій магніт ліпиться (= ... у завода виробника пишуть, що працює з індукційними плитами (єдине що вона важка ж шокапець)

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #12 : Березня 08, 2015, 10:06:40 22:06 »
на нашій магніт ліпиться (= ... у завода виробника пишуть, що працює з індукційними плитами (єдине що вона важка ж шокапець)

Ко всему еще содержание ее не такое простое надо маслом покрывать, как рекомендуют.

Тяжесть - то такое. Вот сейчас дома сковородка новомодная тефлон - но тонкая и большая, на плите газовой гуляет куда угодно.

А тяжелая и стоит ровно, и готовить проще - большая инерционность.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #13 : Березня 08, 2015, 10:10:20 22:10 »

Ко всему еще содержание ее не такое простое надо маслом покрывать, как рекомендуют.

Тяжесть - то такое. Вот сейчас дома сковородка новомодная тефлон - но тонкая и большая, на плите газовой гуляет куда угодно.

А тяжелая и стоит ровно, и готовить проще - большая инерционность.

є таке ... але ми не покриваємо маслом- служить вже другий рік нормально. На початку трохи мали проблем по незнанню  - а зараз це моя улюблена пательня, як я готую :)

переживаю не тільки щодо ваги, вона ж ще й має нерівну поверхню чи не подряпає кераміку ту ж (кажуть, що панелі навіть цукор\сіль гробить)

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #14 : Березня 08, 2015, 10:53:23 22:53 »

є таке ... але ми не покриваємо маслом- служить вже другий рік нормально. На початку трохи мали проблем по незнанню  - а зараз це моя улюблена пательня, як я готую :)

переживаю не тільки щодо ваги, вона ж ще й має нерівну поверхню чи не подряпає кераміку ту ж (кажуть, що панелі навіть цукор\сіль гробить)

Масло покрывать если большие перерывы в готовке, как у меня - все-таки дача.
А панель поцарапать - так у меня простейшая индукционка на одну конфорку за 300 грн, не стекло или керамика.

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #15 : Березня 09, 2015, 12:00:57 00:00 »

Не знаю, чим загрожує, цукор або сіль. Твердість поверхні плити набагато вища. В мене немає взагалі ніяких подряпин після 11 років експлуатації. Як новенька.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #16 : Березня 09, 2015, 12:29:22 00:29 »

Не знаю, чим загрожує, цукор або сіль. Твердість поверхні плити набагато вища. В мене немає взагалі ніяких подряпин після 11 років експлуатації. Як новенька.

Вичитав на форумах. Власне, думаю, загрожує амбразивом, як я розумію. Зрештою також залежить  і від виробника, певно.
А у вас кераміка чи гартоване шкло? Хто виробник, якщо не секрет?

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #17 : Березня 09, 2015, 12:31:01 00:31 »

Може ми про різні панелі говоримо ? Я взагалі металевим скребком чищу ( в комплекті був ) і часами не під тим кутом і нічого ... Не шкрябає . Може монах вирішив щось " не те " купити ?

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #18 : Березня 09, 2015, 12:32:41 00:32 »

Може ми про різні панелі говоримо ? Я взагалі металевим скребком чищу ( в комплекті був ) і часами не під тим кутом і нічого ... Не шкрябає . Може монах вирішив щось " не те " купити ?

не виключено, я взагалі про таку:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #19 : Березня 09, 2015, 12:36:21 00:36 »
Не повинно шкрябатись . Від виробника напевно теж залежить , але підозрюю , що поверхні зараз майже однакові ( якщо є позначка ЄС ( евростандарту ) )

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #20 : Березня 09, 2015, 07:58:18 07:58 »
А у вас кераміка чи гартоване шкло?

Не знаю. Відрізнити на око неможливо. Siemens.

Offline AVI

• Full Member
« Reply #21 : Березня 09, 2015, 08:42:35 08:42 »
В недорогих печках регулировка температуры производится импульсно, как в утюге. Т.е. массивная чугунная посуда (если она вообще работает) выполняет роль сглаживателя этих импульсов.
На результате (продукте) не знаю как скажется, но психологически легче и привычней.
« Останнє редагування: Березня 09, 2015, 08:44:34 08:44 від AVI »