Ловець таємних кодів. 32-річний особливий українець розпочав культурну революцію28.04.2015
Все почалося 24 квітня, у п’ятницю, з посту у «Фейсбуці» на сторінці Студії Художньої Майстерні Борисенко, який за три дні поширили 2965 разів. «Він прийшов до нас десь місяць назад. На перший погляд – не звідси, з іншого виміру. Посмішка на обличчі завжди – ніби вибачається за те, що займає мій час. Круглий сирота….з діагнозом ДЦП ..Йому 32…І витягнув з кулька свої зошити…Їх багато…Це записи суму і САМОТНОСТІ…Деякі з них сфотографувала…Що з цим робити? Підкажіть…Адже він прийшов. АВАТАР….»

PolyArtGallery вирішила знайти Нікіту з метою йому допомогти. На щастя, в нього все добре, є рідні, які піклуються про Нікіту і сприяють у розвитку його таланту: купують пензлі, папір, зошити, ручки, пластилін, дають кишенькові гроші на всі його потреби. Хлопець вийшов до нас на зустріч із неймовірно теплою усмішкою, простягнув руку: «Я – Нікіта Сторогкоф».
Він швидко розкладає на великому столі Майстерні свої зошити, повністю змальовані неземними творіннями і починає розмову:
«Це моя розробка, ідея і фантазії. В одному зошиті я намалював китайські символи і древні писемності. Я ходив на китайське ушу. Там було чотири українці і всі китайці. Питаю їх, хто кого тут навчає? Виявляється, ми їх навчаємо. Вони у нас живуть, тоді їдуть на змагання, перемагають, повертаються в Україну і продовжують проводити заняття. Там я познайомився з китайським професором, який навчив мене китайських і японських ієрогліфів. Битися я залишив. Вивчав ієрогліфи».
Більше:
http://polyartgallery.com/2015/04/lovets-tayemnih-kodiv-32-richniy-osobliviy-ukrayinets-rozpochav-kulturnu-revolyutsiyu/