Автор Тема: Маєш депозит - мусиш подавати річну декларацію про доходи в податкову  (Прочитано 5340 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Зденик

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • https://sl8.online/invite/LRPOdQ
    • СЛЕЙТ (Sl8)
... Адже відсотки - це твій дохід так само як зарплатня ...

В кого який досвід? ( де брати бланки? Куда їх нести? Які терміни? ... )
« Останнє редагування: Березня 28, 2015, 08:56:00 20:56 від Зденик »
Die Herren Politiker - die sind alle doof ! ©

Offline viarof

• Full Member
Банки самі зараз відраховують відсоток з депозиту і все здають самі. Хочете 2 раза платити?  :smilie5:

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Банки самі зараз відраховують відсоток з депозиту і все здають самі. Хочете 2 раза платити?  :smilie5:

Мені тут нині підказали (я аж прозрів) , що з січня припинили дію перехідні положення і тепер всім хто має депозит в банку зобовязаний подавати річну декларацію бо то є додатковий прибуток окрім зарплатні.  :smilie9: то капєц!!!!

Offline viarof

• Full Member

Мені тут нині підказали (я аж прозрів) , що з січня припинили дію перехідні положення і тепер всім хто має депозит в банку зобовязаний подавати річну декларацію бо то є додатковий прибуток окрім зарплатні.  :smilie9: то капєц!!!!

Не було чути про такі зміни, якщо знайде підтвердження, буде цікаво зачитати.

Offline jia

• Hero Member

Все вірно.
Маєш в банку депозит - даун, а даун, як відомо, ПОВИНЕТ СТРАЖДАТИ.
Ні 90-ті, ні 2003ті, ні 2008 нічого людей не навчили...
Все вірно зробили.

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

Не було чути про такі зміни, якщо знайде підтвердження, буде цікаво зачитати.

Термін подачі наче до 1-го травня ... Ще є троха часу, буду виясняти, бо платити штрафи тим козлам не хочу  :smilie8:

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

Все вірно.
Маєш в банку депозит - даун, а даун, як відомо, ПОВИНЕТ СТРАЖДАТИ.

Даун це той, хто брав валютний кредит ... А я напівдаун  :gigi:

Offline BlackCat

• Ветеран форума
Налоги платятся не только с депозитов, но и с текущих счетов, если там начисляется % на остаток. В выписке по депозиту удержанные налоги отображаются, а в текущем счету - не видел такого.

Отправлять такие данные в налоговую - верх идиотизма. Если у кого-то был счет например в банке VAB - как сейчас получить выписку, если отделения закрыты? Ехать в Киев?
« Останнє редагування: Березня 28, 2015, 10:35:18 22:35 від BlackCat »

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Я підняв цю тему тут в надії, що зголоситься якась обізнана людина і прояснить ситуацію, бо питань справді багато ...
З понеділка планую сходити в податкову на консультацію  :smilie8:

Offline jia

• Hero Member
Даун це той, хто брав валютний кредит ... А я напівдаун  :gigi:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
В США інтерес на депозитах декларується і оподатковується.
If you are going through hell, keep going.

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

В Німеччині приміром також, але є певна мінімальна межа нижче якої не оподатковується

Offline Sergius

• Ветеран форума
Треба звикати жити по-європейскі

Offline Askold

• Ветеран форума

Проблеми там особої немає, бланк купити та заповнити недовго.
Але як бути з банківською таємницею?
Це ж тепер в податківй буде база даних по депозитах.
Нехай не дуже точна, але для різних злочинців цілком достатня що би знати кого можна грабувати. Ну а те що злочинці будуть мати до неї доступ, то це навіть обговорювати не варто.

Offline Askold

• Ветеран форума

В Німеччині приміром також, але є певна мінімальна межа нижче якої не оподатковується

В нас до недавна також було 17 гривень неоподатковуваний мінімум.

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)

Нехай не дуже точна, але для різних злочинців цілком достатня що би знати кого можна грабувати. Ну а те що злочинці будуть мати до неї доступ, то це навіть обговорювати не варто.

Для мене то таки проблема, бо забере купу часу якого і так не вистарчає

Offline Sergius

• Ветеран форума

це великий ризик в умовах життя в коррумпованiй державi
Але й вичислити буде неважко, якщо пiде хвиля злочинiв 

Offline BlackCat

• Ветеран форума

База данных по депозитам пока что только на уровне банка. Налоги собирает с клиентов банк, и потом отправляет всю сумму одним платежом, то есть налоговики не знают сколько вычли у Пети, а сколько у Васи.
Впрочем если у потенциальных преступников есть знакомства в банках, тогда они могут подсказать сколько у кого денег есть.

Offline Askold

• Ветеран форума

База данных по депозитам пока что только на уровне банка. Налоги собирает с клиентов банк, и потом отправляет всю сумму одним платежом, то есть налоговики не знают сколько вычли у Пети, а сколько у Васи.
Впрочем если у потенциальных преступников есть знакомства в банках, тогда они могут подсказать сколько у кого денег есть.

Так в тому то і проблема, що клієнти банка це комерційна таємниця.
Знайти базу кілєнтів банка досить проблематично. Я вже не кажу про ціну такої бази.
А от коли податкова збере таку базу, ще й не по однму банку а по всім разом, то це буде проблемою. Бо таку базу буде купити значно на пару порядків легше.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Банк має подавати дані про прибуток клієнтів до податковоі.
If you are going through hell, keep going.

Offline киевлянка

• Full Member
Декларація подається за минулий рік. Тобто за 2015 прийдеться подавати з 1 січня по 1 квітня 2016. Ви маєте цілий рік, щоб прояснити це питання.

Offline St_Pepper

• Full Member
Фізособам розповіли, хто з них буде подавати податкову декларацію за 2014 рік
http://www.epravda.com.ua/news/2015/04/1/536449/

Юристи пояснили, в яких випадках подання податкової декларації фізособами є обов'язковим.
Відповідну пам'ятку підготували експерти Baker Tilly.
Юристи нагадують, що граничний термін подання таких декларацій - 30 квітня.
"Заповнення податкових документів - справа специфічна, і люди звикли розбиратися в ній тільки, коли настає гостра необхідність. Якщо не розібратися з цим тонкощами заздалегідь, можна "проморгати" випадок, який підлягає обов'язковому декларуванню", - йдеться в повідомленні.
Так, експерти виділяють шість випадків подання податкової декларації про майновий стан і доходи.
Перший – коли фізична особа отримала доходи від особи, яка не є податковим агентом. Зокрема, це може бути дохід у вигляді вартості успадкованого майна або подарунок від фізичних осіб.
Також це може бути дохід, отриманий від надання нерухомості в оренду. Або доходи, отримані від продажу власної сільгосппродукції.   
Другий - іноземні доходи. 
Третій - дохід від операцій з інвестиційними активами.
Четвертий – окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті. До таких відноситься заборгованість, за якою минув строк давності, якщо це більше 50% місячного прожиткового мінімуму (у 2014 році - 609 гривень).
Також сюди відносять нецільову благодійну допомогу понад установлену норму (1710 гривень) та інше.
П'ятий – загальна річна сума оподатковуваних доходів, яка перевищує 120 розмірів мінімальної зарплати, отриманої від двох або більше податкових агентів (за 2014 рік – 146,16 тисячі гривень).
Шостий - інші доходи, декларування яких передбачено чинним законодавством.

Сорок пачок "Верховини"
Мило, маєтки i майка
Шапка, чоботи, фуфайка
I з начосом калiсони

Offline St_Pepper

• Full Member
Терміни подання громадянами податкової декларації

Платники податку, які згідно з розділом ІV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію  подають її до 1 травня 2015 року.

У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

Податкова декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації платника податку.

Платники податків, які знаходяться на тимчасово неконтрольованій території можуть подати декларації до територіальних органів ДФС, які відповідно до  наказу ДФС України від 07.11.2014 №256 «Про переміщення та закінчення простою» переміщені у населені пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі.

Перелік територіальних органів, у яких змінено юридичні адреси
та на які покладено виконання функціональних обов’язків розміщені веб – порталі ДФС України.
Сорок пачок "Верховини"
Мило, маєтки i майка
Шапка, чоботи, фуфайка
I з начосом калiсони

Offline Зденик

• Ветеран форума
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Я так зроз3мів, що треба подавати, якщо відсотки з депозиту плюс зарплатня за рік перевищили оті 149 К ₴ ... Тоді я спокійний - то не про мене