(...)
Про це в інтерв'ю виданню "Новий Час" заявив перший президент незалежної України Леонід Кравчук.
(...) Але, я думаю, якщо вовка посадити в клітку, то, скільки його не годуй, а він все одно в ліс дивиться ".
дедушко переобулся и продолжает вещать
Obozrevatel.ua, [05.11.20 11:57]
🇺🇦 Україна запропонує ТКГ план щодо завершення війни і виборів на Донбасі, – Кравчук
"План спільних кроків" передбачає (
https://www.obozrevatel.com/ukr/politics/ukraina-zaproponue-tkg-plan-schodo-zavershennya-vijni-i-viboriv-na-donbasi-kravchuk.htm?utm_source=Telegram&utm_medium=channel&utm_campaign=subscription):
▫️ повне припинення війни на Донбасі на початку 2021 року і демілітаризацію ОРДЛО;
▫️ після цього Україна повинна взяти під повний контроль конкретні ділянки українсько-російського кордону і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність;
▫️ згідно з дорожньою картою, на цих територіях не пізніше 31 березня мають пройти місцеві вибори;
▫️ повинно чітко бути врегулювано питання відповідальності для осіб, які брали участь у подіях, пов'язаних з війною на Донбасі, шляхом ухвалення Верховною Радою України відповідного законопроєкту, і недопущення покарання для тих, на кому немає провини за вчинення злочинів;
▫️ забезпечення повного і безумовного доступу міжнародним організаціям, включаючи Міжнародний комітет Червоного Хреста, до всіх утримуваних осіб. Україна хотіла б, щоб це було зроблено до середини листопада 2020 року;
▫️ остаточне взаємне звільнення утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх" відбулося не пізніше 15 грудня 2020 року;
▫️ оскільки "формулу Штайнмаєра" обговорювали на зустрічі "нормандської четвірки" в грудні 2019 року в Парижі і взяли в роботу, то її не можна обійти стороною і необхідно також згадати в документі;
▫️ буде пропонуватися створення Вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО, яка повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року
🇷🇺 На заяву Кравчука вже встигли відреагувати в Кремлі
"Я, на жаль, не володію інформацією, чи був цей план якось переданий російській стороні. Я цього просто не знаю", – заявив Пєсков
Представник Кремля також зазначив, що пропозиція Києва про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону нібито розходиться з Мінськими домовленостями