Автор Тема: Президент Естонії назвав російську мову “мовою окупаційної влади”  (Прочитано 2964 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес в інтерв’ю швейцарській газеті Der Bund назвав російську “мовою окупаційної влади”. Про це пише естонське видання Eesti Rahvusringhääling.

В інтерв’ю, окрім всього іншого, йшлося про нинішні відносини Естонії та Росії. На думку видання, ці відносини ускладнені тим, що майже кожен четвертий житель країни, який вважає російську своєю рідною мовою, “відноситься до більш низького економічного класу”, передає ВВС.

У відповідь президент зауважив, що протягом 50 років росіяни в Естонії були привілейованою “нацією панів″. Як пише преса, Ільвес давав інтерв’ю англійською, вживши при цьому німецьке слово Herrenvolk.

Сьогодні, за словами президента Естонії, ці люди втратили свої привілеї і “вважають це втратою”.

Журналіст видання також запитав Іловеса, чому російська мова в Естонії не є офіційною.

“А чому вона повинна бути офіційною? Ми, наприклад, окуповуємо вашу країну, а через 50 років заявимо, що ви повинні зробити естонську мову офіційною, – відповів президент Естонії. – Окупаційна влада захоплює країну, депортує сотні тисяч громадян в Сибір і посилає своїх людей сюди. І тепер, коли ми остаточно здобули незалежність, виходить, що мова окупаційної влади має стати другою державною мовою країни? Не ставте мені смішних запитань! ”  :smiley24: :smiley24: :smiley24:

Прес-радник президента канцелярії Естонії Тоомас Сілдам зазначив в інтерв’ю Радіо 4, що між поняттями «мова окупаційної влади» і «мова окупантів» – дуже велика різниця. «Я б порадив журналістам бути коректними і не спотворювати інформацію неправильним цитуванням».

Як пише видання, політолог Рейн Тоомл вважає, що немає різниці, чи сказав президент «мова окупаційної влади» або «мова окупантів» – адже Радянського союзу, коли ця різниця могла грати роль, більше немає. «Якби президент хотів мотивувати, чому російська мова не стала другою державною, то він повинен був знайти інші аргументи. Добре, якби у президента був радник з національних питань, але такої людини, який підказав би, що пристойно говорити, а що – ні, у президента немає. Висловлення першої особи країни може погано позначитися на іміджі Естонії з боку Росії, на Заході його сприймуть більш нейтрально, але я думаю, що і їм така постановка питання не подобається».

http://language-policy.info/2015/12/prezydent-estoniji-nazvav-rosijsku-movu-movoyu-okupatsijnoji-vlady/
Джерело: err.ee
If you are going through hell, keep going.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Важко знайти щось гидотніше ніж російська мова ( особливо за межами Росії, особливо в Україні).

Важко знайти людей гидотніших і паскудніших ніж ті, які вважають російську мову в Україні нормою і ще й намагаються толерувати цьому потворному явищу в Україні ( високій поширеності російської мови) і цим самим намаються знайти виправдання власному манкурству і власному фактичному проросійському холуйству.
Як інструменти оправдання використовуються згадки про те, що серед бійців АТО дуже багато російськомовних.

На жаль, це є гірка правда.
Так само як і українська велика біда.

Offline Ковальчук Юрій

• Ветеран форума
Важко знайти щось гидотніше ніж російська мова ( особливо за межами Росії, особливо в Україні).

Важко знайти людей гидотніших і паскудніших ніж ті, які вважають російську мову в Україні нормою і ще й намагаються толерувати цьому потворному явищу в Україні ( високій поширеності російської мови) і цим самим намаються знайти виправдання власному манкурству і власному фактичному проросійському холуйству.
Як інструменти оправдання використовуються згадки про те, що серед бійців АТО дуже багато російськомовних.

На жаль, це є гірка правда.
Так само як і українська велика біда.
+100
Бугага, сергіньо, аматорка, фінлі, реєма, світ, Бувалий- ольгінські тролі- які спалились на дрібниці. читаючи цих дятлів, цитуючи них ви цілуєте дупу путіна

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
Все правильно сказав, а політолух іде нахуй.

Offline mepopucm

• Sr. Member
Чьотко все пояснив  :smiley24:
А от Петрушко так би не зумів.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Так це ж не дебіт з кредітом підбивать... Тут думати треба логічно і стратегічно.  :smilie8:

Offline convex

• Ветеран форума

Так наше Порося насправді узкоєзичне, ще й москвоправославне. Чого можна очікувати від хахла?

Offline Бувалий

• Ветеран форума

Так наше Порося насправді узкоєзичне, ще й москвоправославне.
Чого можна очікувати від хахла?
Виконання Мiнських домовленностей.
 :smilie7:

Offline roma

• Ветеран форума
А чем прославились еще в мире носители эстонского языка, ну кроме этого интервью на английском?
А ми дивились та мовчали, та мовчки чухали чуби

Offline Бувалий

• Ветеран форума
А чем прославились еще в мире носители эстонского языка, ну кроме этого интервью на английском?
:Sho_za:
Ти дурний чi хворий?
На якому такому языку... треба розмовляти в Естонii?
Бля, Гома... таке враження, що ти квартал вiд Хуйла зарплату не отримуеш...
З голодухи... вже мозок не працюе...
 :moskali:

Offline roma

• Ветеран форума
Ти дурний чi хворий?
А кто им запрещал разговаривать? Я просто спрашиваю, чем мир носители эстонского еще осчастливили, кроме этого интервью на английском. Автор темы что- то сказать хотел, типа лидер европейской державы  :smilie1: что- то кому- то интересное сказал. Что это за Эстония ? Только ты и знаешь того Тэниса Мяги, а остальной мир не знает, сколько на английском не жалуйся.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Ти дурний чi хворий?
А кто им запрещал разговаривать?
Я просто спрашиваю, чем мир носители эстонского еще осчастливили, кроме этого интервью на английском.
Автор темы что- то сказать хотел, типа лидер европейской державы  :smilie1: что- то кому- то интересное сказал. Что это за Эстония ?
Только ты и знаешь того Тэниса Мяги, а остальной мир не знает, сколько на английском не жалуйся.
Гомчiку, як помiтив, ти все бiльше в ЛДПР Жирiка зiжджаеш...
Той Пiд-АР теж обурюеться, коли на його языке (хоча вiн не руськiй, я чистопородний еврей, син юрiста) не розмовляють.
Но Жирiк - хвора людина, хоча й мае вищу освiту та не одну...
Тебе чого несе?..
Естонець... правильно каже: в його краiнi треба розмовляти на рiднiй мовi.
Якi можуть бути питання?..

Offline roma

• Ветеран форума
Да не вопрос, зачем с важным видом тему создавать, что какой-то чухонец на английском интервью дал? Так понятней?  Входи племена пегмеев в СССР , там может и больше было бы известных людей и может тоже потом на английском свободно говорили бы. 

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Да не вопрос, зачем с важным видом тему создавать, что какой-то чухонец на английском интервью дал?
Так понятней? 
Входи племена пЕгмеев в СССР , там может и больше было бы известных людей и может тоже потом на английском свободно говорили бы.
Гома, ти й на росiйськiй мовi розмволяти не вмiеш...

Offline roma

• Ветеран форума
Замечательно, что ты обращаешь внимание , на ошибки .  :laugh: Любишь , шельмец язык.  :lol:

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Замечательно, что ты обращаешь внимание , на ошибки .  :laugh:
Нащо кому ставити пiсля слова ВНИМАНИЕ?..
Дивись, що друкуеш...

Offline roma

• Ветеран форума
Надо было "увагу ", а не -" внимание" написать?  :smilie11: Заметь в сравнении ( в порiвняннi), как приятней звучит " внимание" , против ( супротив)  :smilie3: инопланетного кваканья .  :smilie2:  Это мое мнение и не надо придумывать бан - за ненависть моей любимой Украини.  :smilie2:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Надо было "увагу ", а не -" внимание" написать?  :smilie11: Заметь в сравнении ( в порiвняннi), как приятней звучит " внимание" , против ( супротив)  :smilie3: инопланетного кваканья .  :smilie2:  Это мое мнение и не надо придумывать бан - за ненависть моей любимой Украини.  :smilie2:

Внімай, гома, внімай.
Але не забудь винімать коли писок розкриваєш....  :lol: :lol: :lol:

Offline Tvladrat

• Hero Member
Гома, ти й на росiйськiй мовi розмволяти не вмiеш...

Російською мовою розмовляти.

Offline roma

• Ветеран форума

Внімай, гома, внімай.
Ой, педрило с брайтона свои фантазии озвучил. Как мы им рады , это же не ненависть к Украине , а европейские ценности, заодно и дегенерату  одесскому недоеврею  из самих США приятны.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Внімай, гома, внімай.
Ой, педрило с брайтона свои фантазии озвучил. Как мы им рады , это же не ненависть к Украине , а европейские ценности, заодно и дегенерату  одесскому недоеврею  из самих США приятны.

Який сенс твого перебування на цьому форумі, покидьку?
Я особисто цього сенсу не бачу.

Offline Віт

• Newbie
  • *

Offline Via

• Hero Member
Рома - попередження.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Костянтин Степовий
15 mins ·

Антон Лесик:
А я от також думаю: "какая разница", нафіга нам та війна та спротив?
Заживемо в єдиній братній країні, з общєпанятним язиком, вєлікай русcкай культурай, такими зрозумілими слов'янській душі серіалами, кабзонамі, духовними скрєпамі.
Російськомовних нарешті перестануть притісняти. А то, бач, 10% преси в Україні українською друкується, 5% книг українською продається, радіоефір на 8%, а телеефір на всі 25% забитий українським продуктом! Клавіатури їм подавай з українським клавішами, обслуговуйте їх українською, інформацію подавайте якоюсь рідною мовою.
Іш чєго захатєлі! Валіть в сваю Канаду, не заважайте руccкаязичним руccкій мір в Малоросії будувати!

Offline convex

• Ветеран форума

Костянтин Степовий
15 mins ·

Антон Лесик:
А я от також думаю: "какая разница", нафіга нам та війна та спротив?
Заживемо в єдиній братній країні, з общєпанятним язиком, вєлікай русcкай культурай, такими зрозумілими слов'янській душі серіалами, кабзонамі, духовними скрєпамі.

Іш чєго захатєлі! Валіть в сваю Канаду, не заважайте руccкаязичним руccкій мір в Малоросії будувати!

І ващє еті наґлиє бєндєравци не чувствуют нікакой благодарности за то, што етот рускій мір ми строїм под жолто-блакітним знамєнєм, гаварім па укрАінскі с трібуни і даже ставім рядом с нармальним тєлєвєдущім єщо аднаво мовкающего, шоб ім било пріятно. Пара с етім заканчівать, сколька можна тєрпєть іх сєльскіє вихадкі!

Offline focus

• Hero Member
Звісно, що треба володіти і використовувати українську мову в повсякденному житті, бо ми українці. Але гіпотеза, що хуйло б не полізло якби на донбасі спілкувались українською, дуже суперечлива. Можливо тоді міг би бути навіть більш жорстокий сценарій конфлікту, бо "бендерівці" починались би вже на кордоні з Мордором... 

Offline convex

• Ветеран форума
Звісно, що треба володіти і використовувати українську мову в повсякденному житті, бо ми українці. Але гіпотеза, що хуйло б не полізло якби на донбасі спілкувались українською, дуже суперечлива. Можливо тоді міг би бути навіть більш жорстокий сценарій конфлікту, бо "бендерівці" починались би вже на кордоні з Мордором...

Я би сказав, що це не гіпотеза, а стопроцентно певне твердження. Хуйло мало гарантію, що для населення Дамбасу рускіє братішки будуть своїми, а це десятикратно простіша ситуація, ніж лізти у якусь Польщу,  де кожен кацап - як на долоні. Прихильність населення байдужа тільки у випадку тотальної війни, а на неї Хуйло би не пішло, бо тоді прощай бабло у європейських банках, а так - я не я і шапка не моя.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Тим паче, що Хуйло тиждень тому заявило що не віддасть на сьєдєніє націоналістам русских і русскоязичних.

Offline focus

• Hero Member

Я би сказав, що це не гіпотеза, а стопроцентно певне твердження. Хуйло мало гарантію, що для населення Дамбасу рускіє братішки будуть своїми, а це десятикратно простіша ситуація, ніж лізти у якусь Польщу,  де кожен кацап - як на долоні. Прихильність населення байдужа тільки у випадку тотальної війни, а на неї Хуйло би не пішло, бо тоді прощай бабло у європейських банках, а так - я не я і шапка не моя.

"стопроцентне твердження" -  це звісно дуже круто... 
А от в мене знайомий хлопець вже майже рік воює з кацапами біля 29 БП, це біля с. Донецьке, в Луганській області, і він російськомовний..  він воює, збирав вже шматки розірваних побратимів і всі інші жахи війни.. вбивав кацапів.
Природньо і логічно постає питання в контексті гілки - а що роблять для знищення кацапів-окупантів і їх підкацапників закордонні і місцеві диванні філософи? 

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Для Хуйла значення має лише той факт що той хлопець розмовляє мовою хуйла. І саме це є незаперечним (для світу) аргументом яким Хуйло легітимізує свої дії.