Мені оця вся "боротьба за мову" нагадує намагання вичерпати воду у тонучому човні з діркою в дні. Замість того, щоб залатати дірку, народ посилено вичерпує воду, а вона все прибуває. Отже проблемою в нашій ситуайції є не вода (рос. мова) яка буде прибувати, як би ми її не забороняли. Проблема це ота дірка - спільний економічний, культурний, та інформаційний простір з кацапами. І оцю дірку треба зліквідувати, а тоді і вода спокійно вичерпається.
І перший крок - це розривання в російськомовних ментального (духовного) звязку з "русским миром". Війна зараз дуже стимулює цей процес. Не варто зразу виривати "узкий язик". Треба упослідити ментальність Хуйлоімперії, оту всю совковщину та кацапську чванливість. Можна це робити навіть на російській мові, щоб краще доходило. А натомість подавати кращі зразки української та інших культур та культурного ширпотребу. Іноземні зразки повинні доноситися тільки українською мовою. Тоді й відбудеться реальний зсув у свідомості русифікованих українців. Звичайно, що є бажання витягнути шаблюку і відрубати "узкий язик" одним махом. Але я особисто не бачу реальної можливості здійснення такої "операції". Не всі прості рішення є оптимальними.
P.S. Усе написане вище не повинно відміняти активну боротьбу українців за свої мовні права. В першу чергу - на отримання інформації рідною мовою. Цього найлегше добиватися в юридичному плані.
Что такое русский мир?
1) это ,прежде всего, убеждение, что врать и обманывать - это выгодно.
2) это то, что работу предоставляют по принципу свой-чужой.
То есть устраивают на работу родственников, знакомых, а то и просто покупают себе должности. О профессионализме речь не идёт.
3) это то,что много людей в нашей стране не хотят брать ответственность на себя.
Врач молчит про безобразия в больницах,
Продавец молчит, когда его заставляют ,,реанимировать'' продукты
И так доверху.
4) люди считают, что коррупция полезна для себя, любимого.
5) у многих своя свобода НЕ заканчивается там, где начинается свобода другого человека
6) а кацапские матюки? Эта бравада гениталиями? Что, у нас нет такого?
Даже на форуме есть два придурка, которые кацапским матом просто разговаривают.
Я думаю, что и нужду они справляют привселюдно.
Потому что быдло.
На одно украинское слово у них десять кацапских матов.
Вот это - настоящий русский мир, который прочно сидит в большинстве украинцев, как украиноязычных, так и русскоязычных.