я:__коротше, ситуація така: США будуть поступово піднімати ключову ставку ФРС
___ Всі економіки, крім багатих, будуть падати
___ Українська та російська також
___ Це сильно змінить співвідношення в доходах між багатими та бідними країнами
___ В тому числі через те, що ціни на сировину та нафту будуть надто малими
я:___І прискорить 4 технологічну революцію, пов'язану із ШІ
співрозмовник : Украине нужно стремиться заменить частично Китай, в котором выросли издержки. пока незаметно ничего похожего...
я:___Поки що Китай заміняє Україну в металургії
___ З 2011 року демпінгує
___ А тепер ще й росіяни
___ Добре, що Туреччина та ЄС прийняли обмеження проти російського демпінгу
___ Але Україну це не врятує
___ Потрібно розвивати високі технології- але хто це буде робити?
___ Внутрішнього ринку немає
___ Реформи, при всім тім, що Яценюк дійсно зробив більше, ніж усі попередні уряди- на нулю. Такий от нуль, що набагато більше нулів "папєрєднікафф"....
я: Для того, що системи із ШІ продавались на ринку масово, потрібний масовий покупець. Для цього вони мусять бути дешевим. Дешеві системи із ШІ, наприклад, автомобілі з автопілотом чи "розумні" дома- вимагатимуть дешевих цін на сировину. Отже, ринками країн, що розвиваються, на першому етапі прийдеться знехтувати- вони за дешевих цін на сировину просто накриються. Продаватись вони будуть насамперед в багатих країнах, типа США, Велика Британія, Швейцарія, Канада, скандинавські країни, Нідерланди, Франція та Німеччина. Інші поки що йдуть на хер, бо своя сорочка ближча до тіла. Розрив буде дуже великий, імміграція теж іде на хер, бо роботи з ШІ будуть вирішувати питання дефіциту робочої сили
Потім, можливо, відбудеться перенасичення ринків багатих країн ( додамо туди же ПВА- Японію, Корею, Сингапур, Тайвань, Гонкон, просунуті приморські регіони Китаю, Австралію). І ринки почнуть розширятись. От саме тоді ціни на сировину та енергоносії знов можуть трохи піднятись вгору. Але коли це відбудеться та чи відбудеться взагалі? Ми же не знаємо можливості ШІ, щоб передбачити, що буде потім, коли він розповсюдиться в багатих країнах
Україні ж дійсно потрібний технічний уряд, але це ризик
Бо непідконтрольний суспільству технічний уряд може, звісно, провести непопулярні реформи та кинути Україну в обійми нової технологічної революції, а може й ні- просто в черговий раз залохматять Україну, як лоха, та кинуть
я:___ крім того, незрозуміло, що робити із судовою систему, як провести її реформу, щоб судді судили чесно, некорумповано, де взяти таких суддів, щоб вони були ще й кваліфікованими, скільки їм треба платити, щоб вони могли б собі дозволити судити, судять в США чи Англії- вперто стояти на своєму, не зважаючи на телефонні дзвінки
__________Оце й все. Ніякого оптимізму на цей раз у мене немає- бо немає звідки його поки що брати- нічого поки що невідомо, прояснятися буде через роки