Автор Тема: Тут є такі, що здатні зрозуміти такий текст?(амбівалентність інститутів України:  (Прочитано 4644 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline reema

• Ветеран форума

2. Це не олігархія, це- ОХЛОКРАТІЯ. Краще викиньте з голови слова, сенс яких не розумієте, або послухайте інших- Олігархія, як і Монархія, є формою правління, де, на відміну від Монархії, владу уособлює не одна людина, а колектив людей, наприклад, Сенат чи Політбюро ЦК КПРС часів Брежнева. Різниці між тиранією Сталіна та олігархією часів Брежнева по суті не було- але режими відрізнялись методами та ступенем репресій- за олігархії вони були більш м'якими, з людьми частіше розправлялись за допомогою психлікарень, а не розстрілів. Але за інакодумство, виражене публічно, все одне переслідували.
У нас зараз формально є демократія, а не комунізм- отже, у нас немає олігархії, бо немає відповідного органу влади "небагатьох". Де він знаходиться? АПУ, РНБО, ВРУ? НЕМАЄ! Олігархія в чистому вигляді є зворотнім боком ідеалізованої Аристократії- влади шляхетних, кращих ( що в реальності є завжди недосяжним, отже, Аристократія завжди скочується в олігархію ). Неідеальне втілення демократії в реальністі за визначенням є ОХЛОКРАТІЄЮ , як Ви її не називайте- Ви уже не інших плутаєте, кому треба, ті вже розібрались- Ви самого себе плутаєте

Просто питання термінології. Згідно Вашої інтерпретації то і Порошенко, який постійно говорить про деолігірхізацію і Меркель, яка заявляла про її необхідність теж не розуміють про що говорять. Під олігархами тут маються на увазі бізнесмени, що мають значний вплив на владу, часто повністю контролюють певні органи держ. влади і використовують цей вплив у власних бізнесових інтересах. Можливо для ціїє групи людей варто було б вживати інший термін але саме слово "олігархи" з тих чи інших причин стало загальновживаних і жодних хоча б мінімально поширених синонімів немає. Так що я теж використовую цей термін в його найпоширенішому в Україні значенні.
В будь-якому разі проблема повного контролю тих кого в Україні прийнято називати олігархами в політичному і економічному житті країни є дуже серйозною. Зменшення їх впливу є ключовим завданням про що постійно говорять західні політики і слідом за ними навіть і Порошенко.

Їм просто потрібно щось говорити. Не зважайте - що їм скажуть "олігархи", те політики й говорять... Хіба вони самостійні?

Дивлячись ЯКI полiтики..  :smilie3:  звичайно що якийсь Парасюк чи Ляшко - нi, не самостiйнi, а Меркель чи Порошенко - так, тому зважати треба.
Prosperity is based on people and ideas

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

2. Це не олігархія, це- ОХЛОКРАТІЯ. Краще викиньте з голови слова, сенс яких не розумієте, або послухайте інших- Олігархія, як і Монархія, є формою правління, де, на відміну від Монархії, владу уособлює не одна людина, а колектив людей, наприклад, Сенат чи Політбюро ЦК КПРС часів Брежнева. Різниці між тиранією Сталіна та олігархією часів Брежнева по суті не було- але режими відрізнялись методами та ступенем репресій- за олігархії вони були більш м'якими, з людьми частіше розправлялись за допомогою психлікарень, а не розстрілів. Але за інакодумство, виражене публічно, все одне переслідували.
У нас зараз формально є демократія, а не комунізм- отже, у нас немає олігархії, бо немає відповідного органу влади "небагатьох". Де він знаходиться? АПУ, РНБО, ВРУ? НЕМАЄ! Олігархія в чистому вигляді є зворотнім боком ідеалізованої Аристократії- влади шляхетних, кращих ( що в реальності є завжди недосяжним, отже, Аристократія завжди скочується в олігархію ). Неідеальне втілення демократії в реальністі за визначенням є ОХЛОКРАТІЄЮ , як Ви її не називайте- Ви уже не інших плутаєте, кому треба, ті вже розібрались- Ви самого себе плутаєте

Просто питання термінології. Згідно Вашої інтерпретації то і Порошенко, який постійно говорить про деолігірхізацію і Меркель, яка заявляла про її необхідність теж не розуміють про що говорять. Під олігархами тут маються на увазі бізнесмени, що мають значний вплив на владу, часто повністю контролюють певні органи держ. влади і використовують цей вплив у власних бізнесових інтересах. Можливо для ціїє групи людей варто було б вживати інший термін але саме слово "олігархи" з тих чи інших причин стало загальновживаних і жодних хоча б мінімально поширених синонімів немає. Так що я теж використовую цей термін в його найпоширенішому в Україні значенні.
В будь-якому разі проблема повного контролю тих кого в Україні прийнято називати олігархами в політичному і економічному житті країни є дуже серйозною. Зменшення їх впливу є ключовим завданням про що постійно говорять західні політики і слідом за ними навіть і Порошенко.

Їм просто потрібно щось говорити. Не зважайте - що їм скажуть "олігархи", те політики й говорять... Хіба вони самостійні?

Дивлячись ЯКI полiтики..  :smilie3:  звичайно що якийсь Парасюк чи Ляшко - нi, не самостiйнi, а Меркель чи Порошенко - так, тому зважати треба.

По-перше, то був сарказм- раз люди вірять у те, що всім правлять "олігархи", то треба було пожартувати на цю тему...
По-друге, пригадую мудрі слова мого батька, які він говорив, коли я був дитиною ( але вже вивчав курси суспільних наук у радянській школі )- "в США в політики йде той син мільйонера, який є найдурнішим. Розумні залишаються в бізнесі батька". А потім, мовляв, брат-політик забезпечує інтереси сім'ї на іншому полі ...

Offline svit

• Ветеран форума
Увесь текст не читав, але щодо амбівалентності скажу, що стан роздвоєності у владі є, і це дуже важливий чинник нестабільності. Плюс до того повна відсутність розуміння політичних процесів і намагання механічного мавпування з Заходу стандартних процедур. Приклад - спроба повалення уряду Яценюка. Верховна рада, яка і є джерелом влади, яка створила коаліцію і сформувала уряд, потім же ця сама коаліція намагалася повалити сама себе. І сміх, і гріх. За це взагалі треба виганяти з влади назавжди без права балотуватися куди-нибудь.

Ну а щодо економіки - то головна проблема тут відсутність інвестицій. Наші олігархи не є інвесторами, вони тупо крадії, вони до економіки мають лише той стосунок що сосуть з бюджету. Принаймні так було з 1991 року і до повалення януковича. Нам потрібні інвестиції для створення виробництв => робочих місць, інакше 3.14здець.

Offline reema

• Ветеран форума
Увесь текст не читав, але щодо амбівалентності скажу, що стан роздвоєності у владі є, і це дуже важливий чинник нестабільності. Плюс до того повна відсутність розуміння політичних процесів і намагання механічного мавпування з Заходу стандартних процедур. Приклад - спроба повалення уряду Яценюка. Верховна рада, яка і є джерелом влади, яка створила коаліцію і сформувала уряд, потім же ця сама коаліція намагалася повалити сама себе. І сміх, і гріх. За це взагалі треба виганяти з влади назавжди без права балотуватися куди-нибудь.

Ну так це те, на що сподiвались спонсори бiльшости фракцiй  - перевибори, щоб потiм завести в ВР ще бiльше слухняних мартишок. Якби Сеня сам погодився пiти, а його фракцiя залишилась би в коалiцiї, нiякої кризи не було б.

Цитувати
Ну а щодо економіки - то головна проблема тут відсутність інвестицій. Наші олігархи не є інвесторами, вони тупо крадії, вони до економіки мають лише той стосунок що сосуть з бюджету. Принаймні так було з 1991 року і до повалення януковича. Нам потрібні інвестиції для створення виробництв => робочих місць, інакше 3.14здець.

У уряду повинна бути стратегiя, здатнiсть передбачувати, планувати, a в нього її нема, 1% запланованого росту - це не стратегiя. В реалi буде мiнус.
Захiднi iнвестори не йдуть через те що економiка досi не виведена з тiнi. "Сама" вона не вийде, тому що багатьом це дуже не вигiдно.

Offline finli

• Ветеран форума
Цитувати
в політики йде той син мільйонера, який є найдурнішим. Розумні залишаються в бізнесі батька

:smiley24: :gigi:  Знову стовідсоткове влучання  :smiley24:

Offline finli

• Ветеран форума
Брандте...пишіть частіше плз.
Дуже корисні речі пишете.

Зі. Останнім часом щось мене верне від нашої журналістики, а тут натрапив...як ковток свіжого повітря.  :smiley24:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Зі. Останнім часом щось мене верне від нашої журналістики, а тут натрапив...як ковток свіжого повітря.  :smiley24:

Та я спробував повернутись на ФУП. А вони підло закинули мою останню тему на смітник, звинувативши мене в провокації та ображаючи. Така там зараз модерація політизована.
А я той креатив з опитування видав на хвилі натхнення, віддав туди частку душі- і от така вдячність з боку проплачених агентів. Тому я повернувся знов сюди
Я, звісно, розумію, що вони виходили з кращих міркувань- їм треба спершу приспати росіян, показавши, які усі до них толерантні та тупі, нахабнішайте далі- але це, я вважаю, перейшло усі межі здорового глузду
Якщо хочете, можу знайти лінк та тему

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • "Русский мир" мертв...
По формі.
Є багато людей які є прихильниками випадковості.
Є люди які є прихильниками незрозумілості - вони вірять у відсутність та недосяжність причин.

Одним з проявів цих культів є навмисна заплутаність думок.
У тих кто поклоняється Випадку, та вірить у відсутність причин (Хаос) така заплутаність викликає радість, та піднесення.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Та я спробував повернутись на ФУП. А вони підло закинули мою останню тему на смітник, звинувативши мене в провокації та ображаючи. Така там зараз модерація політизована.
А я той креатив з опитування видав на хвилі натхнення, віддав туди частку душі- і от така вдячність з боку проплачених агентів. Тому я повернувся знов сюди
Я, звісно, розумію, що вони виходили з кращих міркувань- їм треба спершу приспати росіян, показавши, які усі до них толерантні та тупі, нахабнішайте далі- але це, я вважаю, перейшло усі межі здорового глузду

Дивно. По-перше, мене не забанили, хоч я відкрито послав не хер модера, назвавши його мерзотником і подонком, та всіх, хто мене провокував та тролив, щоб тему перемістили до смітника- горнета та керовку ... Ще й прокляв їх... Це був сюрприз №1- як це мені таке простили, я й зробив це, щоб мене забанили довічно...

Сюрприз №2- моєї теми в смітнику не виявилось
Сюрприз №3- тему повернули на головний форум- ФУП:
http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=908824.0

Опитування
Ви б погодились на збереження такої держави, як РФ, в кордонах до 2013 року?
Ви вже проголосували у цьому опитуванні.
Всього проголосувало: 100
Ні, нехай палають у пеклі    80    

80%
Так, Україна одержала все, що хотіла до 2013 року, статус-кво повністю відновлено, навіть з надлишком    11    

11%
Ми хочемо всього й назавжди    9    

9%
___________________________________________________________________________________

Єдине, що не знайшов- це моя гілка, де я всіх послав на хер і прокляв. Але її , очевидно, й варто було знищити, раз було прийнято рішення повернути гілку
Я в шоці

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
...
Опитування
...

Опитування -  :smiley24:
Це питання йде разом з іншим, більш конкретним - чи вірите Ви у те що Росія здатна змінитися.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Дивно. По-перше, мене не забанили, хоч я відкрито послав не хер модера, назвавши його мерзотником і подонком, та всіх, хто мене провокував та тролив, щоб тему перемістили до смітника- горнета та керовку ... Ще й прокляв їх... Це був сюрприз №1- як це мені таке простили, я й зробив це, щоб мене забанили довічно...

Сюрприз №2- моєї теми в смітнику не виявилось
Сюрприз №3- тему повернули на головний форум- ФУП:
http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=908824.0

Опитування
Ви вже проголосували у цьому опитуванні.
Всього проголосувало: 100
Ні, нехай палають у пеклі    80    

80%
Так, Україна одержала все, що хотіла до 2013 року, статус-кво повністю відновлено, навіть з надлишком    11    

11%
Ми хочемо всього й назавжди    9    

9%
___________________________________________________________________________________

Єдине, що не знайшов- це моя гілка, де я всіх послав на хер і прокляв. Але її , очевидно, й варто було знищити, раз було прийнято рішення повернути гілку
Я в шоці

Гілка "Ідіть на хер, мерзотники й подонки" теж знайшлась- її перенесли до адмінфоруму: http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=908826.0

Уявляю, який це був "деньок"... Навіть шкода, що я все пропустив :) ))))

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Очевидно, я таки був забанений, але потім хтось прийняв вольове рішення

Offline finli

• Ветеран форума

буду вдячний...

Offline savitar

• Sr. Member
они постоянно меняют правила. Делают это под себя. Постоянно переписывают даже конституцию.

в этом году очередная смена правил обойдется моей конторе в потерю 20 тыщчонцев на сотрудника, не считая времени. Они отменили старые сертификаты в проектировании. Люди, которые на них потратились, будут тратиться на новые. Причем деньги идут не государству, а карманной фирмочке, которая "обучает" за несколько часов на сертификат.

отакие у нас формализированные правила, которым мы должны доверять.

Offline serginio

• Ветеран форума
они постоянно меняют правила. Делают это под себя. Постоянно переписывают даже конституцию.

в этом году очередная смена правил обойдется моей конторе в потерю 20 тыщчонцев на сотрудника, не считая времени. Они отменили старые сертификаты в проектировании. Люди, которые на них потратились, будут тратиться на новые. Причем деньги идут не государству, а карманной фирмочке, которая "обучает" за несколько часов на сертификат.

це де?

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...

Так в том то и дело, что в статье идет странное жонглирование терминами.
Неформальные отношения объявляются вредными (почему-то вначале статьи) а потом для тех кто осилил текст и пошел дальше - пояснение о том, что под неформальностью подразумевается коррупция.

Далее идет странная интерпретация термина "ортогональность".
Если цель первого вектора - точка, то ортогональность мешает, если прямая (в той же плоскости что и второй вектор) - не мешает. Мало того вообще никак не влияет (скалярное произведение равно нулю - Вики).
А когда автор утверждает, что ортогональность - это "наперекор", то тут вообще явная ошибка.

В целом эта статья - вербальная ловушка для верующих определенных культов, усиленная отсутствием минимальных базовых знаков препинания и заглавных букв.

Offline savitar

• Sr. Member

це де?

тута. Например, у Кучмы одни полномочия. У Юща другие. У Янука одни. У Пороха другие.
сейчас готовятся изменения в ней, родимой, по децентрализации власти.

Offline reema

• Ветеран форума

Неформальные отношения объявляются вредными (почему-то вначале статьи) а потом для тех кто осилил текст и пошел дальше - пояснение о том, что под неформальностью подразумевается коррупция.

И что не так?  :smilie3:

Цитувати
В целом эта статья - вербальная ловушка для верующих определенных культов, усиленная отсутствием минимальных базовых знаков препинания и заглавных букв.

Восхищаюсь Вашим терпением, вывод интересный. Я  в целом со статьей согласна, хотя для большинства обывателей она слишком сложная в понимании.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Цитувати
...

И что не так?  :smilie3:

Когда дошел до этого места, то был уверен, что это очередной наезд на волонтерское движение.
Хотя я не удивлюсь, если через какое-то время нас начнут убеждать в том, что волонтерское движение и коррупция, с точки зрения борьбы за формализацию - одно и тоже.

Цитувати

Восхищаюсь Вашим терпением, вывод интересный. Я  в целом со статьей согласна, хотя для большинства обывателей она слишком сложная в понимании.

Инфернальное зло перестает быть инфернальным, когда становится понятным. Как бы нас не отвлекали криками о том, что оно все равно зло. Это потому, что я начал понимать (как мне кажется), что имел в виду Иисус, когда говорил о любви к врагу. :)

Что касается намеренной запутанности, то несколько раз натыкался на эту мысль, когда увлекался случайным чтением воспоминаний бежавших от большевиков эмигрантов.
К сожалению не помню уже где этот момент был описан не вскользь, а подробно - о том, какие странные речи иногда толкали большевистские агитаторы с трибун. Часто это был либо просто поток абсурда с вкраплениями ключевых слов (наподобие тех речей, которые толкали на донецком антимайдане).

Но это могут быть и более сложные конструкции. Суть таких конструкций в том, что текст (или речь) делается многослойной и намеренно запутанной так, чтобы непонимание общего смысла приводило к появлению дополнительных смыслов (с которыми слушающий наверняка согласится). В идеальном варианте такая слоеность может быть очень глубокой.

Попробую придумать примитивный пример: "мы должны построить современное государство, в котором национализм ортогонален соблюдению прав человека, и тогда борьба националистов против власти становится просто бессмысленна".
Здесь три уровня. Первый уровень - когда фраза понятна целиком. Второй уровень - это выхватывание отдельных частей в каждой из которых в отрыве от другой появляется новый смысл (1 - "мы должны построить современное государство" - да позитив начинаю соглашаться, 2 - "национализм ортогонален соблюдению прав человека" и здесь мозг может начать закипать и выдвигать возражения, 3 - "борьба националистов против власти бессмысленна" и тутвообще каждый может отреагировать по своему в зависимости от убеждений). Ну и третий уровень восприятия - это восприятие на уровне ключевых слов (иногда связке двух). "Современное государство", "национализм ортогонален" (ага наперекор значит), "националисты против власти"... и т.п. - этот набор рождает совершенно новый смысл, может быть даже противоположный изначальному.

Т.е. это известный (и описанный) прием на самом деле.

Offline Nora

• Hero Member

Н.М.Д., тут немає питання. Рецепт відомий ще з 1680-го року, але ніхто не хоче віддавати привілейоване становище в руки якихось невідомих майбутніх багатіїв

Який саме рецепт Ви маєте на увазі?

Offline Nora

• Hero Member

Но это могут быть и более сложные конструкции. Суть таких конструкций в том, что текст (или речь) делается многослойной и намеренно запутанной так, чтобы непонимание общего смысла приводило к появлению дополнительных смыслов (с которыми слушающий наверняка согласится). В идеальном варианте такая слоеность может быть очень глубокой.

Статтю написано аспірантом,навряд чи він мав таку ціль. Це просто такий (типу) науковий стиль - речення на абзац, складна граматика, багато ком. В природничих науках таке теж є, наче ціль автора - не якнайкраще пояснити свою думку, а навпаки  :laugh:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Головна проблема, яка породжує всі інші - брак усталеної української національної ідентичності і політичної лояльності до держави в середовищі так званої економічної і політичної еліти.
Тому вся ця аспірантсько-студентська писанина до сраки.
Косомольці - найбільш звиродніла категорія людських відходів. Юра Луценко, Боря Калєсніков, Юля Тімашенко, Арсєн Аваков, Рінат Ахмєтов, Дмітрій Фірташ, Дмітрій Табачнік - оця вся потолоч править чи правила бал всі ці роки. Відповідний і результат.
If you are going through hell, keep going.

Offline аматорка

• Ветеран форума
тута. Например, у Кучмы одни полномочия. У Юща другие. У Янука одни. У Пороха другие.
сейчас готовятся изменения в ней, родимой, по децентрализации власти.
Ще і Кучма перебрав на себе зайве  :smilie7: Саме він почав зосереджувати владу у руках (чи де там) президента.
Він по суті знищив на деякий час парламентаризм в Україні.

Offline аматорка

• Ветеран форума
Так в цьому й проблема. В прибалтійських країнах цього немає і там все по іншому. Як і у Польщі, Румунії. Ми теж могли піти цим шляхом. Але пішли російським олігархічним. З відповідними результатами.
Мені здається, що країни, у яких немає величезних природних ресурсів, просто вимушені використовувати ... "бізнесову енергію" громадян, стимулювати їх творчість, у всіх сенсах.
Всі (!) "олігархи" українські зав'язані на російські ресурси. Вони всі пасуться біля енергоресурсів. І саме "олігархі" в Україні створюють робочі місця.
Зараз вони втрачають. "Збідніють"  :gigi:, будуть вимушені конкурувати з новими гравцями. Але "гра", конкуренція повинна відбуватися у межах закону. Потрібні надзусилля парламенту щодо створення судової гілки влади. Тут ступор. І от особисто я все ще не знаю яким чином сформулювати вимогу до парламенту та вийти з нею "під стіни" того парламенту.
Ну от добре, реформувати судову систему. Що саме зробити? Публікація судових рішень, можливість відклику, звільнення конкретного судді, що ще? І це буде працювати? У мене дуже погане передчуття ...

Offline serginio

• Ветеран форума
Косомольці - найбільш звиродніла категорія людських відходів.

ті кого ти називаєш комсомольці - найбільш активна в кар'єрному сенсі частина пізнього радянського суспільства
було б ДУЖЕ ДИВНО якби не активні а пасивні займали керівні посади

Offline Kiama

• Sr. Member
Цитувати
Невыполнение институтами их ключевой задачи – формализации
здоровых правил общественно-экономического поведения в социуме,
ведет
также к существенному ухудшению качества человеческого капитала,
поскольку способствует утверждению в общественной психологии мысли,
что честным (формальным) путем невозможно достичь сколько-нибудь
серьезных результатов.
Особенно это заметно в среде жителей сельских
территорий Украины, среди которых в последние годы существенно
усилилась апатия и уныние, деморализация, проявления девиантного
поведения, хотя это касается и всего украинского населения.

в десятку  :smiley24:

Супер.... Последний год только истерики по этому поводу...

Кстати, среди киевлян. Истерики на тему - если я я задекларирую все доходы, я с голоду умру...

Offline Sudar

• Hero Member
Напишеш -- Українська держава згнила, зразу кричать --  зрадник, агент москалів.
Напишеш – інститути не виконують формалізацію в соціумі, кажуть -- розумний дядько.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Напишеш -- Українська держава згнила, зразу кричать --  зрадник, агент москалів.
Напишеш – інститути не виконують формалізацію в соціумі, кажуть -- розумний дядько.

:smiley24: :lol:

Держава - це конкретні комсомольці та інші партєйні. І ці конкретні - суцільна гниль.
Скіко б ви не наповнювали ці іституцію гниллю, вони трояндами не пахнутимуть.
Комсомольці - всі гнилі...

Offline serginio

• Ветеран форума
Держава - це конкретні комсомольці та інші партєйні. І ці конкретні - суцільна гниль.

добряче ж вони тебе...

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

добряче ж вони тебе...

А шо не так?
Ці виродки звели країну в прірву, бо у них лише одне на меті - красти і жерти. Потолоч...