Автор Тема: «Для демократії дуже небезпечно, коли люди почуваються обдуреними»  (Прочитано 365 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Голова Transparency International в інтерв’ю «Дню» розповів, яку пораду дав Порошенку та чим зачепив Кемерона на Лондонському саміті

http://day.kyiv.ua/uk/article/ekonomika/hose-ugas-dlya-demokratiyi-duzhe-nebezpechno-koly-lyudy-pochuvayutsya-obdurenymy

...СИЛА ХАРАКТЕРУ

— Коли Президент Порошенко представляв першого після Євромайдану Генпрокурора, то цитував Лі Куан Ю: «Треба посадити у в’язницю трьох своїх друзів».  Минуло два роки: друзі сидять, але не за ґратами, а в парламенті, уряді, тощо. Нам відомо, що в рамках вашого візиту ви матимете зустрічі з Петром Олексійовичем. Які поради ви йому дасте?

— Я маю намір, перш за все, повідомити Президенту своє занепокоєння щодо того, як ми прогнозуємо, що може трапитися з Україною. Сенсації і секрету ніякого нема:  таке трапляється і траплялось  в інших країнах світу, якщо чинити так, як чинить влада в Україні.  Я думаю, йому буде корисно усвідомити наслідки від неналежної боротьби з корупцією. Це — перше, що я б хотів йому сказати.
Також, звичайно, я скористаюсь нашим діалогом, щоб донести запитання частини суспільства, яка відчуває себе ошуканою: «Чому, його слова розходяться з вчинками?»
І ще я нагадаю йому про кілька правильних законів, які були прийняті, і були створені гарні установи, але вони не працюють...
— Президент, чи його Адміністрація, а чи, може, представники Генеральної прокуратури пропонували вам стати їх консультантом у питаннях боротьби з корупцією та відмивання коштів?

— Особисто у мене таких консультацій не просили, але наш осередок співпрацює з ними. Голова правління нашого представництва в Україні є членом групи, яка відповідає за відбір членів агентства з питань запобігання корупції. Ми також задіяні у проекті ProZorro. Також ми постійно оприлюднюємо нашу оцінку законодавчих змін, які стосуються протидії корупції. Тому я вважаю, що «Трансперенсі Інтернешнл Україна» взяла активну участь у цьому процесі. З цієї причини ми відчуваємо відповідальність і зобов’язані стежити за виконанням цих пропозицій, щоб підтримати українців.
—  В Україні ви відомі як людина, яка посадила Президента, що її призначив... Чогось подібного українці хотіли б від наших правоохоронців. Можливо, йдеться не стільки про «посадити», скільки про те, щоб вони були вкрай суворими до своїх політичних «покровителів»...

— Ситуація, звичайно, подібна, але й відмінна теж. У Перу ми таки засудили колишнього президента Фухіморі до 25 років позбавлення волі і ув’язнили. В Україні ж Януковича тут зараз немає. Всі знають, що він в Росії. І спроби його повернути, порушити проти нього судову справу, засудити його, і повернути все, що він вкрав, а це величезна сума грошей, кажуть, 12 мільярдів доларів... поки що безрезультатні...
У Перу за шістнадцять років, відколи ми почали антикорупційний процес, результати вже є. Я маю на увазі те, що всі керівники кримінальних організацій у в’язниці — Монтесінос засуджений до 25 років позбавлення волі, Фухіморі засуджений до 25 років, колишній генеральний прокурор засуджений до 10 років...
— Що було найважчим для вас у цій роботі?

— Ми працювали в Перу, яке було в стані колапсу. Було дуже важко працювати з установами, поруйнованими Фухіморі і Монтесіносом.
Але тимчасовий уряд був достатньо мудрим, і мав політичну волю до змін. Це дало нам основу для роботи. Тоді було призначено шість антикорупційних суддів — молодих спеціалістів, незаплямованих корупцією. Новий генпрокурор зробив так само в своєму відомстві.  Тому  коли ми прийшли до конгресу і представили свої пропозиції щодо виправлення кількох ключових законів, щоб мати змогу переслідувати впливових людей в судовому порядку.  Перу в той час послуговувалось кримінально-процесуальним кодексом, прийнятим  ще в 1914 році, а кримінальним — 1934 року. Ці правові документи були заточені на боротьбу з дрібною злочинністю,  і зовсім непридатні для боротьби із організованою злочинністю. Тож, коли конгрес прийняв наші пропозиції, і було створено спеціалізовану субсистему з суддями і прокурорами — молодими, «чистими» суддями і прокурорами, з інституційною волею займатися цим — я був переконаний: ми зможемо досягти прогресу, побороти всі інституційні слабкості.+

«КУЧМУ ТРЕБА СУДИТИ»...
If you are going through hell, keep going.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
— Я приїхав сюди після  Лондонського саміту, який проходив у Великобританії три тижні тому. І прем’єр-міністр Кемерон прокоментував королеві візит президентів Нігерії та Афганістану, сказавши, що це президенти країн з величезною корупцією. У мене була прес-конференція наступного дня, на ній я сказав Кемерону, що для танцю потрібні двоє. Ми так завжди говоримо, маючи на увазі, що корумповані чиновники беруть гроші з наших країн — і, як ви дуже правильно говорите, ці брудні, корупційні гроші течуть до першого світу: в США , в Лондон, на Фарерські острови, в Іспанію, у Швейцарію, в Ліхтенштейн, куди завгодно.+

І ці країни також відповідальні за корупцію. І мені здається, що прем’єр-міністр Кемерон зрозумів мій натяк. Наприкінці саміту він згадав його, кажучи, що настав час і для першого світу вступити у боротьбу з корупцією.
Наш підрозділ у Великобританії зробив дуже цікаве дослідження минулого року, яке показує, що значна кількість нерухомості в Лондоні та інших великих містах Великобританії належить офшорним компаніям. Чому? Тому що вони приховують особу власників.
Нью-Йорк Таймс також виявили, що багато нерухомості у Манхеттені, в найдорожчих його районах, знаходиться у власності офшорних компаній, під якими ховаються олігархи та корумповані політики.
Тому очевидно, що це не проблема третього світу, це не проблема країн, що розвиваються, це не проблема Півдня. Це проблема, яка стосується обох сторін — є жертви, як наші країни (я ж перуанець), і ті, хто отримує гроші та дозволяє корупціонерам насолоджуватися краденим, дозволяє купувати на своїх ринках, дає можливість переводити кошти на офшори — наприклад, на острівні території Великобританії.

Offline bugaga

• Ветеран форума
Пішли вони нахєр ці порадники
Нехай приїдуть в Україну і спробують створити бізнес для початку з тисячою найманих працівників
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Нехай приїдуть в Україну і спробують створити бізнес для початку з тисячою найманих працівників

Лише довбойоб може думати про те, що в тотально корумпованій країні можна створити нормальний бізнес.  :lol:

Offline bugaga

• Ветеран форума

Лише довбойоб може думати про те, що в тотально корумпованій країні можна створити нормальний бізнес.  :lol:

так мова не йде про нормальний, мова йде про такий що приносить доходи

погодься Ферале, лише довбойоб може механічно переносити досвід Латинської Америки в пострадянську країну, що воює з шизоїдною нацією
« Останнє редагування: Червня 08, 2016, 04:50:00 04:50 від bugaga »
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч