Документ.
,,Шановні представники Міністерства юстиції США та інші учасники процесу!
Американська юстиція зіштовхнулася зі складним завданням. Ви, будучи високо розвинутою демократією, маєте намір зрозуміти та справедливо винести вирок про конфліктну політичну справу в Україні, якою керує кримінальний диктатор.
Ця задача не лише дуже складна, але і небезпечна. Ціною помилки будуть не лише зруйновані життя певних політиків, але і суттєві зміни в політичному балансі України.
Коли Павло Лазаренко був арештований, він був лідером опозиційної партії та мав змогу перемогти Леоніда Кучму на виборах президента.
Враховуючи безжалість політичних репресій, Лазаренко таємно готувався до цих виборів, не маючи достатнього досвіду конспіративної роботи в країні з тоталітарним режимом.
Леонід Кучма викрив його фінансові та організаційні активи протягом підготовки до виборів президента. І він був миттєво знищений шляхом вмілого використання підпорядкованих (Кучмі) силових структур, які систематично дезінформували міжнародні правові інституції.
Якості владної команди в Україні відомі всім у світі. Це те, що Україна присутня в чорному списку ФАТФ. Це касетний скандал з розмовами президента, обезголовлення опозиційного журналіста, надзвичайно сильні зв'язки між кримінальними кланами та владою, це зруйновані життя мільйонів українців.
Демократична опозиція мала би взяти владу давно, але опозиція безперервно і безжалісно знищується владними структурами, підпорядкованими кримінальним кланам.
Генпрокуратура України ініціювати дюжину кримінальних справ проти мене, членів моєї родини та команди, арештувавши нас всіх за брехливими звинуваченнями у викраденні мільярдів, включаючи ті, що пов'язані з прізвищем Лазаренка.
Після кількох років судових розглядів, ці всі справи проти мене, включаючи пов'язані з Лазаренком, були закриті судом за відсутності складу злочину. Всі ми були звільнені з тюрми...
…Сьогодні я - лідер опозиційної партії, та, ризикуючи щодня своїм життям, продовжую війну з кримінальними кланами при владі. Однією зі складових цих кланів є Генпрокуратура України, яка докладає зусиль для використання американської юстиції з метою руйнування української політичної опозиції...
Я вважаю, що це надзвичайно небезпечно - давати щирі свідчення сьогодні, і я скористаюся перевагами, які надає 63 стаття Конституції України.
Я високо ціную правову систему США і прошу зрозуміти мою позицію.
Підписано Тимошенко Юлія, 24 червня 2003".