Автор Тема: ЗСУ отримали партію сучасних американських безпілотників - Генштаб  (Прочитано 610 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline svit

• Ветеран форума
Наголошується, що надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням.

До Києва прибула партія сучасних безпілотних літальних апаратів із США загальною вартістю понад 12 млн дол. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу Збройних сил України на офіційній сторінці у Facebook.

"В рамках програми "Ініціативи по відновленню довіри в Європі"(ERI) американське оборонне відомство передало Збройним силам України значну кількість найсучасніших безпілотних літальних апарата RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням.

"RQ-11 Raven є розвідувальний безпілотний літак, вагою менше 2 кг, має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску і невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії - 10 км", - повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що з метою протидії безпілотним літальним апаратам бойовики так званої ДНР розгорнули у центральній частині Донецька комплекс радіоелектронної боротьби “Шиповник-Аэро”.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча

Offline svit

• Ветеран форума
Та я погуглив, там насправді гівно.

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
Лавуреат хуйнею страждає. Хоча, з паршивої вівці....

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Iграшки?..
 :smilie7:

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
Iграшки?..

Літачок з камерою для операцій рівня чоти.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Iграшки?..
Літачок з камерою для операцій рівня чоти.
Краще б на тi 12. млн... купили приладдя для Нац. Полiцii чi апаратуру для Центру Амасова...
Кримiналiсти працюють на обладнаннi... 80 рокiв...
Про аналiзи ДНК... годi й казати - все е, але... лише в париватних лабораторiях за великi грошi.
То нащо нам дiтячi авiаконструктори?..
Хтось... добре нагрiв руки на тих "Iграшках"...
А толку з них...

Offline svit

• Ветеран форума
Ну хоч краще щось ніж нічого. Свою функцію - стеження - вони виконують. Якщо це нахаляву, так взагалі добре.

("загальною вартістю понад 12 млн дол. США" - я не думаю що ми їм таку суму заплатили, то просто вартість)

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Ну хоч краще щось ніж нічого. Свою функцію - стеження - вони виконують. Якщо це нахаляву, так взагалі добре.
("загальною вартістю понад 12 млн дол. США" - я не думаю що ми їм таку суму заплатили, то просто вартість)
На халяву, як домопога -  :smiley24:
А скiльки кожний такий лiтачок може коштувати?..
Китайськi iграшки до уваги не беремо - то не дрони, а примiтивнi iграшки.
Та й працюють вони... як все кiтайське.