Автор Тема: Українське командування / Генштаб  (Прочитано 564 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Point

• Sr. Member
Українське командування / Генштаб
« : Вересня 02, 2016, 06:47:24 18:47 »

Цитувати
Луценко наголосив, що дані розвідки, які свідчили, що в Іловайську ще до початку операції звільнення було зосереджено близько 1,2 тис. бойовиків з технікою і укріпленнями, "не були взяті в розрахунок під час складення замислу".

Offline div

• Ветеран форума
Re: Українське командування / Генштаб
« Reply #1 : Вересня 02, 2016, 07:18:17 19:18 »

Я пожалуй напомню что генштаб на момент Иловайска не имел абсолютной власти на военизированые формаирования в зоне АТО. Добровольческие формирования "празновали" его приказы на ура. Да собственно и "штурм" Иловайска был по большому счету самодеятельностью Семенченко Корбана и пр персоонажей по сути дела лишь заручившихся поддержкой армейцев.

Offline Point

• Sr. Member
« Reply #2 : Вересня 02, 2016, 07:21:28 19:21 »
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1623504627980294&id=100009623167190

Цитувати
Пропонувався вихід дрібними колонами по 10-15 машин в різних напрямках на широкому фронті, зокрема і на південь, тому що там був простір для руху з виходом в район Маріуполя або, можливо, в район Гранітного. Але було обрано варіант виходу за маршрутами, оговореними з керівництвом російського Генерального штабу – ці маршрути росіяни пропонували як “зелений коридор” для виходу наших підрозділів.
Це була ініціатива Путіна, 26 серпня він про це заявив, і ми впродовж двох днів (!!!) узгоджували з російською стороною питання, яким чином здійснити цей вихід.
Цитувати
Я постійно контактував з російським генералом Богдановським, тому що 28 серпня генерал Герасимов – начальник Генерального штабу ЗС РФ – був у відрядженні, але вже 29-го числа він був на місці, десь у другій половині дня я спілкувався з ним.
До речі, вночі я спілкувався із начальником Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС РФ генералом Картаполовим, і з його заступником генералом Євстратовим, який нині є начальником Головного оперативного управління ГШ ЗС РФ. Ніхто з них не хотів брати на себе відповідальність за дії російських військ під Іловайськом, адже розуміли, що це є військовий злочин, і що за це комусь доведеться відповідати. Російські генерали перекидали комунікацію з одного на іншого, від перших осіб на других, потім на третьорядних.

Муженко скаржиться, що російскі генерали не хотіли брати на себе відповідальність. Але він сам чомусь не бере відповідальності за те, що фактично підставив свої війска під розстріл.

А ще з висновків Муженка не дуже зрозуміло, чи то він командував операцією, чи більше розмовляв з російскими другорядними-третьорядними особами?

Offline Point

• Sr. Member
« Reply #3 : Вересня 02, 2016, 07:26:17 19:26 »

Я пожалуй напомню что генштаб на момент Иловайска не имел абсолютной власти на военизированые формаирования в зоне АТО. Добровольческие формирования "празновали" его приказы на ура. Да собственно и "штурм" Иловайска был по большому счету самодеятельностью Семенченко Корбана и пр персоонажей по сути дела лишь заручившихся поддержкой армейцев.

Тобто, Семенченко на той час командував війсковими підрозділами? Генералом Хомчаком теж?

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #4 : Вересня 02, 2016, 08:06:35 20:06 »

Тобто, Семенченко на той час командував війсковими підрозділами? Генералом Хомчаком теж?

Посмотри состав группы штурмовавшей Иловайск, там за малым исключением были куски добробатов.
Армейцы только поддержку осуществляли тяжелым вооружением. Танк насколько помню там вообще был один и тот сломался
Еще тогда ситуацию на форуме обсуждали - это была авантюра Семенченко и всей приватовской группировки под которую они подписали когото из штаба, насколько я помню Муженко. Расчет был на быстрый захват города , но в результате получили обстрелы с флангов потому как небыла проведена артподготовка по тем позициям.
Вообще - на ту операцию тупо небыло ресурса. Нельзя было туда лезть

Offline div

• Ветеран форума