В Україні (без урахування Криму, Севастополя та частини зони АТО)
виробництво шоколаду в грудні 2016 року склало 17,8 тис. тонн, що на 10,7% менше аналогічного періоду 2015 року Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до листопада виробництво шоколаду зменшилося на 8,9%. За 12 місяців було вироблено 170 тис. т шоколаду (-6,7% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містить какао, за грудень склало 13,9 тис. т, що на 8,4% менше грудня 2015 р. і на 13,2% менше листопада 2016 р.
За 12 місяців було вироблено 182 тис. т кондитерських виробів (-3,2%). Виробництво солодкого печива і вафель за грудень 2016 р. склало 21,1 тис. т, що на 15,5% більше від показників грудня 2015 р. і на 11,3% більше, ніж за листопад 2016 р. За 12 місяців було вироблено 244 тис. т продукції (-0,8%).
Нагадаємо, що в листопаді 2016 року виробництво шоколаду в Україні впало на 13,2%.