Найкращим мером Києва після 1991 року був Омельченко.
На другому місці - Косаковський
Третє - Кличко
Четверте - Черновецький ( найгірший мер, ганьба киянам на весь світ)
Тільки місто- довбойоб могло двічі обрати своїм мером Черновецького.
Косаковський І Омельченко при всіх недоліках були позитивом для міста.
Обидва хоча б займалися містом ( інфраструктура, транспортні розв"язки, будівництво метро і т.п.).
З 2010 року Черновецький вже не займався нічим. Тільки сидів як собака на сіні і передавав конверти янучарам в їх общак. Тільки відбулися планові вибори 2012р., він зразу ж звільнив крісло навіть не сміючи відкрити свою пельку проти янучарів.
І Кличко і Черновецький - обидва етнічні євреї. Черновецький запам"ятався тим, що не вимовив жодного слова українською мовою перебуваючи на посаді мера з квітня 2006 р. по жовтень 2012 року.
Відповідно, обидва ці етнічні євреї звичайно ж бути позитивом для Києва не могли.
Про Черновецького я вже в основі все сказав ( ну там + його "молода команда" з Правекс -банку, які ообирали Київ денно і нощно) Хоча й ообираючи вони звичайнож віддавали "положняк "нагору", тобто людям Ющенка і людям Януковича. При Ющенкові головний збирач данини від Черновецького був Балога. При Януковичу - не знаю точно хто, ніби то люди від "стоматолога".
Одного разу Черновецький задушений Балогівськими поборами, щоб викликати до себе увагу, навіть заспівав на сходах біля КМДА(лютий 2009 року)

, ще й театрально обнімаючи й цілуючи свою першу жінку - Аліну Айвазову, тбіліську вірменку, дочка одного давнього бариги - скупщика крадено Степана Айвазова. Це викликало не слабе пожвавлення серед киян

Про Черновецького я сказав. Треба дещо сказати й про Кличка. Це майже повний аналог Черновецького. Тільки не вживає гюлючиногенні наркотики, хіба що.
З Кличка такий мер, як і ті двоє полпередніх. Кличко працює в режимі " в"єтнамського космонавта" ( тобто його навіть не змушують заносити на гору гроші в конвертах.. Його діло тільки робити витляд що він "мер". Для всього інмого є люди Порошенка.
Висновок. ЯІкщо столиця є містом-довбойом, то й вся країна, відповідно.