Екс-президент США Дональд Трамп під час двосторонньої зустрічі на саміті країн G20 в Осаці в 2019 році виправдовувався перед російським президентом Владіміром Путіним, що на камеру буде жорстко висловлюватися про Росію, пише газета The Washington Post з посиланням на книгу колишнього прес-секретаря Білого дому, передає Інтерфакс.
Стефані Грішем, яка в 2019 році була прес-секретарем Трампа, у своїй новій книзі серед іншого згадує, як пройшла зустріч Трампа і Путіна. 28 червня 2019 року Трамп і Путін провели двосторонню зустріч «на полях» саміту G20 в Осаці.
«Трамп нахилився до Путіна в той день і сказав йому: «Я буду вести себе трохи жорсткіше у вашому ставленні протягом кількох хвилин. Але це на камеру, а після того як вони журналісти підуть, ми поговоримо. Ну ви розумієте», – йдеться в уривках з книги Грішем.
Крім того, вона пише про «надзвичайно привабливу перекладачку» на зустрічі Путіна та Трампа. Автор книги, посилаючись на радника Білого дому з Росії Фіону Хілл, передбачає, що присутність перекладачки мала на меті «відволікти» Трампа.
У 352-сторінковій книзі I'll Take Your Questions Now ( «Тепер я відповім на ваші питання») колишня прес-секретар розповідає також про інші випадки під час президентства Трампа. Наприклад, про «спроби заборонити пускати ЗМІ на територію Білого дому», про молоду співробітницю прес-служби, якою постійно цікавився Трамп, а також «неналежну поведінку» Трампа щодо самої Грішем.
Згідно з виданням, у своїх мемуарах колишня прес-секретар Білого дому пише про «культуру брехні, яка наповнювала роботу адміністрації Трампа».
«Я знала, що рано чи пізно президент захоче, щоб я збрехала громадськості», – вказує вона, пояснюючи, чому не провела жодного брифінгу.
У книзі вона також критикує доньку Трампа Іванку та її чоловіка Джареда Кушнера.
«Джаред і Іванка вважали, що вони є членами королівської сім'ї США», – пише екс-прес-секретар.