Автор Тема: Политическая шизофрения как проблема украинского избирателя  (Прочитано 618 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline div

• Ветеран форума
В приведенном она красиво и политкорректно называется амбивалентностью  :gigi:

Цитувати
Який вихід із цієї безвиході вбачають українці? Зважаючи на катастрофічний рівень патерналізму, треба очікувати, що вони бачать вихід не у своїх діях, а у комусь сторонньому. Диктаторську політичну систему схвалюють 71% українців (навіть у росіян менше прихильників диктатури — тільки 67%). Не треба й казати, що це повний контраст до поляків (20% прихильників диктаторського режиму) і шведів (26%). Дослівно в анкеті WVS диктаторський режим описаний так: «політична система з сильним лідером, який не зважає на парламент та вибори», а чотири варіанти оцінки були такі: дуже добре, доволі добре, доволі погано, дуже погано. Сума перших двох оцінок наведена в цьому абзаці як загальна позитивна оцінка.

Але далі амбівалентність нашого народу просто шокує: 85% українців вважають найкращою політичною системою для своєї країни демократію (яку треба мати логіку, щоб поєднати це судження з масовою підтримкою диктатури?)Навіть у шведів і поляків прихильників демократії менше, ніж у нас (відповідно 83% та 76%) , але це означає реалістичне, а не амбівалентне мислення, бо не може адекватна людина бути одночасно прихильником диктатури й демократії. До речі, майже така сама амбівалентність притаманна росіянам — прихильників диктатури та демократії там по 67%. (Метод оцінки тут такий самий, як описаний у попередньому абзаці).

https://petrimazepa.com/svitogladni_koreni_vidstalosti_ukraini

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Цитувати
Який вихід із цієї безвиході вбачають українці? Зважаючи на катастрофічний рівень патерналізму, треба очікувати, що вони бачать вихід не у своїх діях, а у комусь сторонньому. Диктаторську політичну систему схвалюють 71% українців (навіть у росіян менше прихильників диктатури — тільки 67%). Не треба й казати, що це повний контраст до поляків (20% прихильників диктаторського режиму) і шведів (26%). Дослівно в анкеті WVS диктаторський режим описаний так: «політична система з сильним лідером, який не зважає на парламент та вибори», а чотири варіанти оцінки були такі: дуже добре, доволі добре, доволі погано, дуже погано. Сума перших двох оцінок наведена в цьому абзаці як загальна позитивна оцінка.

Але далі амбівалентність нашого народу просто шокує: 85% українців вважають найкращою політичною системою для своєї країни демократію (яку треба мати логіку, щоб поєднати це судження з масовою підтримкою диктатури?)Навіть у шведів і поляків прихильників демократії менше, ніж у нас (відповідно 83% та 76%) , але це означає реалістичне, а не амбівалентне мислення, бо не може адекватна людина бути одночасно прихильником диктатури й демократії. До речі, майже така сама амбівалентність притаманна росіянам — прихильників диктатури та демократії там по 67%. (Метод оцінки тут такий самий, як описаний у попередньому абзаці).

Так це ж Рябчук- "Дві України". Десь наприкінці 90-х написано. Колекціонуєте антикваріат ?
:)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Манюпаси йдуть за Лєніним який сказав, що "діктатура пролєтаріата єсть наівисшая форма демократіі".  :lol:
If you are going through hell, keep going.

Offline div

• Ветеран форума

Цитувати

Так це ж Рябчук- "Дві України". Десь наприкінці 90-х написано. Колекціонуєте антикваріат ?

Себастиан, вы ссылку смотрели ? Какой РЯбчук и дви Украины?

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

Цитувати

Себастиан, вы ссылку смотрели ? Какой РЯбчук и дви Украины?

Подивився. Якийсь Новіков імітує Рябчука :)

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Ще, здається, в 2000 році в Рябчука вийшла оця книжка:

http://exlibris.org.ua/riabczuk/index.html

де він запустив у загал поняття політичної амбівалентності ( та політичної шизофренії ) українців

Offline div

• Ветеран форума
Ще, здається, в 2000 році в Рябчука вийшла оця книжка:

http://exlibris.org.ua/riabczuk/index.html

де він запустив у загал поняття політичної амбівалентності ( та політичної шизофренії ) українців

Блин
Чувак целую книжку накрапал из одного предложения - украинский избиратель в среднем туп и безответственнен
Причем как все понимаем не только в политике, а и в любой сфере деятельности. Лень все перечислять
Нам надо не антикоррупционный суд создавать, а долговые тюрьмы

Offline div

• Ветеран форума
Иллюстрация

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Иллюстрация

Незрозуміло, чому не можна було практикуватись в Карпатах. Напевно, питання ціни- карпатські, скориставшись тепер уже монополією, могли занадто підняти ціни

Цікава ілюстрація у мене вчора була. Пішов я до полтавського шкір-вен-диспансеру обстежити родимку на предмет меланоми ( дерматолог послала, напевно долю від цього має- сказала, що їй моя родимка не подобається, краще оглянути, коштує це 60 грн). Пішов. Баба ( доктор Пічкур ) посилає мене в касу заплатити 72 грн ( а не 60 ). Сходив, заплатив ( готівкою, між іншим- в касі немає терміналу ). Приходжу- вона зайнята, став читати плакати про меланому. Йо-мойо, там 4 ознаки, й по всім ознакам у мене начебто рак виходить. Заходжу. Я гадав, вона якимсь обладнанням користується- ні. Підійшла ззаду й довго оглядала. Потім сказала, що все нормально, але, щоб я її не чесав, краще видалити. Операція у них коштує 30 грн, але можна й у своїй поліклініці, у хірурга. Я по простоті дивуюсь- огляд 72 грн, операція- 30 грн.
І тут почалось. Виявляється, через таких, як я, "совдеповских" , за її словами, у нас тепер скоро медицини не буде... Бо в тій же Німеччині сімейний доктор може нічого не побачити і не послати до спеціаліста, так людина хворіти й далі буде... Заплативши дорогу страховку.  Що в тих же США до докторів зовсім інше ставлення, і ніхто так, як я, не дозволяє собі дивуватись, чому діагностика може коштувати дорожче, ніж операція- бо там докторів медицини шанують.
Я їй кажу ( хер уже з тим, що вона зовсім не поважає пацієнтів, раз таке каже незнайомим людям)- Ви розберіться, чого хочете- щоб усе залишалось, як у совдепії, - або вже так, як на Заході. Бо у Вас виходить, як зарплату платити, то як на Заході, але при цьому нічому не міняти, щоб наша медицина була, як у совдепії. Вона каже- так, саме це й треба робити ( це все одне, що кожна бабка хоче, щоб пенсію підняли саме їй, а зарплати залишились такими ж- бо інакше буде інфляція... грамотні дебілки). Ну я їй не сказав, що в онко ще крутіше специ оглянули б мене безкоштовно, й що в неї тут примітивний лохотрон- бо хто знає, може ще прийдеться звертатись в цю совдепівську богадельню за довідкою, що в мене немає сифілісу, без якої навіть у приватній клініці не зроблять якусь операцію... Пилять, суки , бабло пацієнтів, і їх же називають совдепівськими. А медицина у нас не совдепівська... Я спробував інакше достукатись до її розуму. "Бачите цей шрам?"- показую на шию. Тут була щитоподібна залоза. Якби я слухав, що мені кажуть доктори, а не приймав відповідальні рішення за своє здоров'я, я був би уже мертвий. Бо спершу мені діагноз неправильний поставили, а потім в кардіодиспансері мені відмовлялись  робити електрокардіоверсію, щоб виправити аритмію- через те, що мені видалили цю залозу ( хоч я й видаляв її для того, щоб позбутись аритмії ). Вона очі відвела й каже: "не можна робити електрокардіоверсії без щитовидної залози.. " То що, кажу- пацієнт мусить загинатись від тріпотіння передсердь, бо до самої смерті йому буде "не можна"? Чому в Амосова можна, а тут не можна? Якщо доктори мають різні точки зору, останнє слово за пацієнтом. І пішов

Але, гадаю, їй у принципі не може бути соромно. Над такими дійсно, як писав Трегубов, треба просто стьобатись. І це, помітьте собі,- доктор. Причому не найгірший.

П.С. Зайшов же до дерматолога з консультативним висновком. А у неї очі бігають- каже, чому до мене, тут же до хірурга. Я кажу- Ви так казали, щоб я зайшов. У мене все нормально, але я читав ваші плакати, по них у мене рак виходить- 4 ознаки, і всі начебто про мене, починаючи з нерівних країв. Вона каже- та то Ви не бачили, які бувають нерівні краї, не наговорюйте на себе. Добре, пішов собі й думаю- то чим тоді їй  моя родимка" не подобалась", раз тих ознак насправді немає, за її теперішніми словами? От і пояснення, чому діагностика коштує дорожче. Бо це нижча ступінь ієрархії лохів- кожний зробить діагностику, якщо направлять- але не кожний - операцію, якщо йому нададуть вибір. Отже, потрібно ломити ціну ще на першій ступені
« Останнє редагування: Травня 12, 2018, 11:20:55 11:20 від Sebastian Brant »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
ця ілюстрація щодо першого питання опитування- про повагу до людини
В статті аналізували результати опитування в 4 країнах- Швеції, Польщі, Україні та РФ. І результат був найгірший саме в Україні. І , останнім часом, так і є- я теж це весь час помічаю ( різниця з РФ невеличка, різниця з Польщею дуже велика, різниця із Швецією- величезна)
Я б навіть сказав- останнім часом це перетворюється в загальний капець, особливо серед водіїв. Скоріше б це бидло замінили автопілотами, нажеруться свого адреналіну за рулем і наїжджають на пішоходів, як машинами, так і словами