Автор Тема: Частина українців повертається назад з Європи  (Прочитано 1059 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline bugaga

• Ветеран форума
« Останнє редагування: Жовтня 13, 2018, 11:12:48 23:12 від bugaga »
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline bugaga

• Ветеран форума
https://twitter.com/Redcoukr/status/1051508101180985345

Цитувати
Запилити тред про +/- країн ЕС і України? Я троха поїздив і в принципі готовий на цей батл. Якшо цікаво, один лайк - один цікавий факт.

1) Про ідеальність доріг в ЕС - це міф. Дороги є погані як в Україні так і в багатьох країнах ЕС. Навіть більше - в Бухаресті майже немає розмітки, а у Ризі яма на ямі в центральній частині. Якшо брати різницю це десь так: ЕС я би поставив 4- а Україні ставлю 3+.

2) що стосується російської мови в Україні: дуже багато людей у Латвії і Литві говорять російською, в Латвії більше 30 процентів російськомовних що досі не готові переходити на латвійську і це не заважає їм бути в ЕС.

3) Інтернет. Вай фай в Німеччині практично неможливо знайти десь у закладі. А якшо він є то працює дуже погано і з нашим не зрівняється. 3G у балтійських країнах на багато слабкіший ніж у Києві.

4) Бюрократія в банатьох країнах ЕС набагато більша ніж в Україні ніж нам про це розповідають. Хто читав мою розповідь про оплату штрафу в Румунії той зрозуміє.

5) Їздити по ЕС на машині поки що дуже незручно тим хто не живе в даній місцевості. Ти їдеш по правилам а тебе обганяють з шаленою швидкістью але якшо ти не місцевий то не варто спішити - мене штрафували вже тричі - в Німеччині до речі найнижчий штраф був, хоч їхав я швидко)

6) Наразі у Словакіі і в Чехії можна курити у закладах досі. Хоч я і курець але тим не менше це мені не дуже подобається.

7) Більшість закладів Румунії це заклади, які більшість з вас бачили до того як комуністи деокупували Україну. Це брудні і дорогі буфети з жахливою кухнею. Кажуть у Болгарії ще гірше.

8) Те що мене завжди дратувало в Україні - жахливі радянські будинки з балконами які кожен робить під себе. Така сама ситуація у багатьох країнах ЕС, правда ЕС виділяє кошти на ремонт цих будівель - саме тому в Чехії, Угорщині і Словаччині будинки однакового кольору.

9) Злочинність на вулицях України. Якщо ви ніколи не були у злачних районах Італії та Португалії де тебе можуть обікрасти прямо на вулиці під дулом пістолета то ви нічого не можете говорити. Удар по голові і зранку ти без грошей прокинувся десь на березі моря.

10) Я прожив 6 років в Чехії, тому можу сказати що чехи взагалі не мають ніяких моральних норм. Люди які вас «кинуть» якшо будуть знати шо їм за це нічого не буде від поліціі. Дуже бояться суду і органів, але дуже люблять кидати.

11) Про рівень життя. Коли я їхав по Бухаресту люди на мою машину дивилися як на друге пришестя. У мене Шкода Кодіак.

Я був у Мюнхені і скажу вам що по дороговизні машин Київ обганяє.

12) Економія тепла це шалена проблема. В Боюгге ми були 1-2 січня і захворіли бо в номері було дуже холодно. А ми зняли один з кращих готелів в цьому місці. У нас зимою кватирки відкривають...

13) Чехи літом ходять на басейн і там миються у душі. Таким чином вони дітям роблять приємне і ЕКОНОМЛЯТЬ ГАРЯЧУ ВОДУ. Ціле літо вони вдома не купаються.

14) Податки в Україні найнижчі в ЕС. Якшо хтось вам скаже щось інше - плюйте в лице. Як підприємець що спілкується з підприємцями в ЕС вам кажу. Легальні способи зменшити оподаткування в нас квітнуть.

15) Пиво Опілля найсмачніше. Піде як факт?)))

17) Друзі, не на правах реклами, але цінуйте нашу банківську систему. @privatbankua це диво, якого немає в ЖОДНІЙ країні ЕС. Просто повірте.
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
Могу написать про Штаты если интересно. Выехал в 14, 4 года как тут. Но предупреждаю некоторые вещи могут показаться неприятными форумчанам.

Offline bugaga

• Ветеран форума
Могу написать про Штаты если интересно. Выехал в 14, 4 года как тут. Но предупреждаю некоторые вещи могут показаться неприятными форумчанам.
розказуйте

Offline Комашки

• Ветеран форума
Трохи про Норвегію по пунктах тієї цитати.
1) Дороги. Плюси: основні траси добре фінансуються, й перебувають у доброму стані. Витрачається купа грошей на підтримку стану доріг, які ведуть у малонаселені райони, котрі не могли б підтримувати таку інфраструктуру самотужки. Часто прокладають так, щоб мати можливість увімкнути підігрів (це має сенс взимку на коротких ділянках з градусом нахилу 30 та більше).
Мінуси: якщо ваша комуна або район не піклується про стан доріг, то вони у вас будуть такому ж типово вбитому стані, як й середньостатистична вбита дорога в Україні. Як не смішно, інколи вбиті дороги мають багаті райони (як приклад - Kjelsås). Відчутні снігопади й взагалі "повноцінна", як в Україні, зима вбиває дороги так само швидко: якщо шосе біля мого будинку ремонтують кожного року, то про пішоходну частину того сказати не можна. Як наслідок, вона виглядає так само, як й будь-яка занедбана дорога в Україні: з горбами та тріщинами.
2) Російська мова: дякувати Богу, нема такої біди  :gigi: Взагалі, так історично склалося, що Норвегія багата на діалекти, що дуже між собою розрізняються. Офіційних мов три. Перша, й фактично основна - це "книжкова мова", bokmål, правопис якої взято з, фактично, данської. Друга, "новонорвезька", це фактично один з чотирьох найбільш розповсюджених діалектів. Третя, саамська, є мовою саамської меншини. Її, окрім них, ніхто не розуміє.
3) Інтернет. До 2016 року мені доводилося сидіти на тарифі 5Мб вхід/1Мб вихід за 500 крон (грубо кажучи, 1500 грн) :) Наразі ситуація для мене та багатьох інших вже змінилася на значно кращу, але грубо кажучи - Україна була і є далеко попереду Норвегії в цьому сенсі. Натомість ситуація з мобільним інтернетом краща, ніж в Україні.
4) Бюрократія. Напряму порівнювати важко, але загалом за відчуттям можна сміливо сказати, що вона більш-менш така сама. Наприклад, два тижні тому ми тут займалися тим, що замовляли (електронно) довідку з поліції для того, щоб віднести її до поліції. :)
5) Права та автівки. Норвегія вимагає обов'язкової пересдачі прав резидентами країни (й мають взагалі-то рацію) з обов'язковим проходженням місцевих курсів (півроку та десь 40 000 крон). Наскільки я знаю, для громадян ЄС є якісь варіанти пом'якшити свою долю, але чесно скажу, що на цьому не розуміюся.
Автівки обкладаються так званим екологічним податком, який вираховується з обсягу двигуна внутрішнього згоряння. Таким чином, електроавтивки уникають цього податку, й автоматично стають досить привабливими для користувача. На додаток до того, Норвегія запровадила заохочуючі заходи для того, щоб електроавтівки брали більше: їм давали право безкоштовного проїзду платними дорогами, правом їзди по смузі для автобуса (там має право їхати тільки автобус та таксі), тощо. Цього року дія більшої частини цих заохочувальних заходів спливає.
6) Паління. В Норвегії палить відносно мало людей: більшість користується снусом (табачна суміш у паперці, котру кладуть до рота, й всмоктують никотин через слизову оболонку). Для тих хто палить цигарки, є місця для паління. У внутрішніх приміщеннях не палять.
7) Заклади у Норвегії діляться на чотири типи. Перший - дорого(щось біля 2000 крон/6000 грн на персону), високий рівень кухні/дизайну/обслуговування. Другий - дорого, ніякого рівня :) Третій - помірно (500-600 крон / 1800 грн на персону), дизайн тематичний. Четвертий - то піцерія та кебаб, в найкращих традиціях "клейонка-топік".
Ціни на алкоголь у барі складають десь в середньому 125-180 крон (375-540 грн).
8) Псувати фасади витворами саморобного дизайну в Норвегії по-перше подекуди не можна (велика частка нерухомості - у особливому типу власності, де... як би так сказати, усі мешканці нібито орендують право на володіння хатою у місцевого ОСББ, котрий має звіт правил, й вирішує абсолютно все - від кольору фарби та фірми, де ту фарбу замовляти, й до права тримання тварин у помешканні. Власників оселі, котрі порушують правила, ОСББ може змусити продати оселю), а по-друге народ просто не дуже цим страждає. Все одно вибір вікон на місцевому ринку не так щоб був дуже різноманітним.
9) Вулична злочинність, звісно, значно менша, хоча існують місця де вирогідність пригод відносно висока. Грабіжники та гвалтівники є, практично стовідсотково, "понаїхавшими". Самі грабіжники при цьому настільки м'якенькі, що у випадку зіткнення з українцями, без мобільного телефону та з копняками опиняються самі грабіжники (зараз такі випадки вгалалі більш не виникають, бо всі зацікавлені особи вже навчилися розрізняти наш акцент).
Вулична злочинність у невеликих містах на півночі взагалі не прижилася. Ніхто не знає точно, з чим це пов'язано, але дехто натякає на зв'язок між тим, що на півночі зброя є у кожного першого, а відсоток "прикрих самогубств" серед "понаїхавших" на півночі був настільки аномально високим, що уряд перестав їх туди відправляти.
10) Моральні норми - плюс мінус як в Україні, з відмінностями по ставленню до виховання дітей(відсутність навять натяку на ремень; відсутність популярного в Україні бажання натренувати дитину на 150 мов та диферинційнй рівняння у віці п'яти років), та у культурі праці (при цьому, на мою думку, останнє здебільшого пов'язане з існуванням профспілок).
11) Рівень життя. Без питань, вище.
12) Заощадження електрики та тепла - десь на рівні України, або гірше. Для розуміння - наша оселя споживає в три рази менше енергії порявняно з такими ж оселями, де живуть місцеві (й порівняно з попередніми власниками).
13) Коли у зв'язку з лісними пожежами в моєму районі коммуна просила людей не витрачати воду на поливання газонів, люди спокійно поливали газони. Воду не заощаджують на користуванні; втім про її заощадження думають під час планування ванної кімнати, й багато хто обмежується душовою кабиною (власне, так воно дійсно краще).
14) Чесно кажучи, податки - то така тема, яку важко порівнювати напряму. Тому омежуся тим, що ПДВ у Норвегії є трьох типів (25% загальний, 15% на місцеві товари типу огірків, 12% на квитки на проїзд, кіно, бронювання готелів), а з зарплатні у 86 000 крон людиною сплачується 33 800 крон податків (але це просто для прикладу, бо шкала є прогресивною, й бува по-різному в залежності багато від чого).
15) Пиво Frydenlund не гірше й не краще за українські аналоги :)
16) Не знаю, що там зараз вміє Приват, тому коментувати не можу - але, чесно кажучи, маю враження що якраз у галузі безготівкових розрахунків Норвегія далеко попереду. За все можна сплатити карткою, рахунки приходять й автоматично сплачуються з клієнт-банку, можна швидко перевести гроші будь-якій людині, скрізь двофакторна аутентифікація, тощо.

Offline bugaga

• Ветеран форума
Цитувати
Трохи про Норвегію по пунктах тієї цитати.

Дякую за  розгорнутий пост )
Мета моє теми власне показати на прикладі ті є ж східної Європи що коли пишуть мовляв Україні ще до ЄС далеко... що це все херня. Було б бажання в ЄС...

Offline bugaga

• Ветеран форума
Цитувати
16) Не знаю, що там зараз вміє Приват, тому коментувати не можу - але, чесно кажучи, маю враження що якраз у галузі безготівкових розрахунків Норвегія далеко попереду. За все можна сплатити карткою, рахунки приходять й автоматично сплачуються з клієнт-банку, можна швидко перевести гроші будь-якій людині, скрізь двофакторна аутентифікація, тощо.

Те ж саме дає приват24
а от мої клієнти в Німеччині зі своїми банками як я бачу - там все це дуже повільно і незручно

Offline Комашки

• Ветеран форума
Дякую за  розгорнутий пост )
Мета моє теми власне показати на прикладі ті є ж східної Європи що коли пишуть мовляв Україні ще до ЄС далеко... що це все херня. Було б бажання в ЄС...
Якщо чесно, то на мою думку питання вступу в ЄС - трошки більш комплексне. Окрім бажання чи небажання ЄС нас приймати, є ще бажання рашки нам шкодити. Оце бажання (підкріплене можливостями) рашки - є одним з найбільш вагомих факторів. Навіть перед асоціацією були консультації з кацапами, хоча здавалося б.

А якщо маєте на увазі якісь оті народні байки про те, що між Україною та ЄС прірва як між Монголією та Японією - то ні, Україна нічим не відрізняється, окрім сусідів. :)

Offline Комашки

• Ветеран форума
Цитувати

Те ж саме дає приват24

Тобто можна з привату24 миттєво перекинути гроші на рахунок зберкаси, й отримати з рахунку зберкаси на приват24 без комісій?

Offline bugaga

• Ветеран форума
Цитувати

Те ж саме дає приват24

Тобто можна з привату24 миттєво перекинути гроші на рахунок зберкаси, й отримати з рахунку зберкаси на приват24 без комісій?
я може не до кінця розумію що таке "рахунок зберкаси".
приват-приват миттєво
але часто миттєво перекидати на рахунки українських банків. (там офіційно до 3 днів, але в мене набагато швидше прходили неодноразово)
можна забити рекурентні платежі в приват24.
можна оплачувати комуналку, у мене наприклад автоматично (я нічого не налаштовував) відображає стан оплати рахунків по комуналці  за місцем моєї прописки  і думаю там можна автоматично налаштувати оплату.

Offline esk

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Цитувати

Те ж саме дає приват24

До години з ощадбанку на приват. Зазвичай хвилин 15. І якась невелика комісія.
Те ж саме в клієнтбанкінгу юр.особи - до години з банку на банк. (Аваль -> Ощад)
Russia delenda est.

Offline Комашки

• Ветеран форума
До години з ощадбанку на приват. Зазвичай хвилин 15. І якась невелика комісія.
Те ж саме в клієнтбанкінгу юр.особи - до години з банку на банк. (Аваль -> Ощад)
А, ну значить й по банкінгу вже маємо рівень вище за середній по європі :)

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
по поводу штатов:
Переехал в 2014 году, перевод с фирмы на фирму. Виза L1A, гринка в 2016. Специализация - айти. В Киеве жил неплохо, денег не считал, каждый год горные лыжи 1-2 раза европа и обязательно куда то летом - в азиатские страны или европу.

Причине переезда - сын болел аллергией, астма, + ну все клюют в голову - мол тут в Украине говно мол надо валить и все дела. Я думаю вы знаете эту атмосферу, накапливается годами. Мол в Украине одна дорога в будущее - Киев - Борисполь. Ну а тут с клиентом удалось договорится, так и так он все оплатит переезд все дела. Флорида знаете ли подкупает когда в ноябре. Солнце море все дела. Рай на земле.

Детально не буду рассказывать саму физику переезда, не надо оно.

Короче сравнение жизни там и тут:
1) Зарплаты айтишников в Украине - это зарплата бога. Считайте айтишник средний (не я) получая 3-4 косаря денег в Украине живет на свои 100 тыщ гривень как король. по крайней мере так было в 2014 году, может счас 100-120 тыщ в месяц уже не деньги не знаю.
В штатах во флориде например программист сразу после переезда редко будет получать больше 80-90 к в год, после гринки в той же флориде 120 - это потолок. не буду писать за Калифорнию, но там цены на все тоже дикие, один бензин в 1.5-2 раза дороже и жилье цены просто космос.
то есть 80-90 к денег тут это уже совсем не тот уровень что был в Украине. это нечто среднее. медсестра хорошая может получать больше. какие то врачи будут смотреть на эти деньги посмеиваясь. Сантехник (пламбер) может получать больше и т.д. конечно это выше чем доходы мекса газонокосильщика или клерка в волмарте, но уже не тот уровень совершенно.
Цены тут тоже конские, продукты выше, услуги и т.д. То есть средний айтишник в штатах это скажем так профессия рядовая, + вы будете под постоянным прессом аутсорсинга.
2) Жена. Жена в штатах должна работать. Тогда получая доход 150-200 в год на семью можно расслабиться и жить спокойно.
3) Инфрастуктура.
3.1) Дороги в штатах это нечто. Просто нереальный кайф. парковки везде все для автомобилиста. Дорог очень много развязки, полосы для встраивания, ограничения скорости абсолютно не напрягают они просто к месту.
3.2) Полиция. Я не понимаю почему в Украине ненавидят полицию. Никогда не было проблем. Мне кажеться что в Украине полиции с народом надо бать пожестче. Пиздить что ли. Смотреть ролики когда быдло с камерой начинает быгукать на полицейского останавливающего авто - А За Шо - хочеться проблеваться.
Стоят тут с фарой, прячуться за кустами. Ловят. У меня тьхутьхутьху за 4 года одно нарушение - письмо счастья со светофора - проехал на красный - доганял желтый. штраф что то больше 200 долларов не помню. все онлайн оплатил забыл. там даже видео моей в лучах заходящего солнца.
Полицейские снуют между машин, как то совершенно не напрягая, милиция з народом одним словом. Жену останавливали пожурили отпустили - ехала быстрее чем надо. Очень нравится охрана порядка. Чуть скопление людей - например выходные церковь - обязательно пару машин полицейсиких контролирующих выезд. могут остановить траффик чтобы помочь разъехаться. ДТП - сразу убрать машины чтобы не мешать движению. В общем, нет у народа к ним ненависти я не понимаю почему ненавидят полицию в Укриане. Я думаю если бы не было ненависти они бы вели себя по другому. Нужен кредит доверия.

Дали буде...

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
У нас міліція інші функції виконувала ніж в штатах