Автор Тема: Про Гетьмана  (Прочитано 477 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Про Гетьмана
« : Листопада 01, 2018, 10:46:18 22:46 »

...Думаю, що політика Гетьмана щодо споконвічних українських територій — Кубані й Криму — показувала, що він не збирався віддавати своє. У нього в крові була експансія. Давно забута співвітчизниками — з часів походів Святослава Хороброго. Ті, хто цього жахався, були травмовані давніми поразками. А він — «заряджений» на успіх. Його опонентам складно було знайти порозуміння з Гетьманом. Бо їхній висоті був доступний зовсім інший історичний ландшафт. Таке моє бачення.

...Аристократизм в Україні досі не пошанований. Не тільки тому, що немає пам’ятників ні Гетьману, ні його самовідданій родині, ні його соратникам, ні представникові династії Габсбургів — Вільгельму Францу фон Габсбургу-Лотаринзькому (Василю Вишиваному)... Де немає Лицаря, приходить Хам, приходить бандит. Де немає аристократа — плебей...

Наша діяльна вдячність і стане «маркером» по-справжньому вільного народу.

З усіх тлумачень Аve (не лише Ave, Cаеsar, не лише Ave, Гетьман) для мене найбільш близьким є те, що цим словом, яке збережено у молитві, архангел Гавриїл звернувся до Богородиці у день Благовіщення. Це була звістка надії, яка й нам нині дуже потрібна.

Аve!..

З любов’ю

Лариса ІВШИНА (ЖАЛОВАГА)

https://day.kyiv.ua/uk/article/tema-dnya-akciya-dnya-cuspilstvo/ave?fbclid=IwAR1Yk6H_nOoS2LoYpwXOo9PoSr1sZsZNSZHQW4UggWAcH7tZ2J4Jmlmb6KQ
If you are going through hell, keep going.

Offline leonpod

• Hero Member
Re: Про Гетьмана
« Reply #1 : Листопада 02, 2018, 05:48:55 05:48 »
Чудова світлина! Від неї віє натхненням, життям і радістю.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #2 : Листопада 02, 2018, 07:36:46 07:36 »
Там сама стаття чого варта.Почитайте,не пожалкуєте.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #3 : Листопада 02, 2018, 08:54:37 20:54 »
Стаття - шикарна  :smiley24: