Я впевнена, що цінності важливі. Але не менш важливо розрізняти, коли людина сповідує справжні цінності, а коли імітує відданість ним. Кандидат Зеленський примусив повірити суспільство в те, що він чесний і відданий своїй країні, що саме він є зразком простого хлопця з народу, який своєю сумлінною працею досяг успіху в бізнесі і популярності, заробив чесно статки та є борцем з корупцією і баригами у владі. При цьому у термін «барига» вкладалась саме думка про незаконне особисте збагачення в ущерб інтересам країни і власного народу.
Мені завжди було цікаво, який саме внесок шоубізнес привносить у розвиток економіки країни, а карколомний політичний успіх Зеленського дозволив відкрити дані про його справжні особисті статки та проаналізувати їх відповідність тим розмірам заробітків, які показують підконтрольні тепер вже президенту компанії.
Те, що відкрилось , матиме ефект холодного душу.
Мене приголомшило відкриття того, що в останні 5 років, років війни й знекровлення країни, компанії Зеленського цинічно згорнули свою офіційну комерційну діяльність, вивели в тінь реальні обороти, приховали реальну кількість найманих працівників і перевели підприємства на режим збитковості. Очевидно, що в 2014 році були зроблені усі кроки для мінімізації обсягів податків в бюджет України. А в той же час, сам Володимир Зеленський з дружиною активно скуповували нерухомість та елітні активи і витратили на це не менш, ніж 13 000 000 доларів США.
Просто на хвилинку прошу уявити. Коли гинули кращі доньки і сини моєї країни, коли ми збирали волонтерку, коли для бізнесу було запроваджено трирічний мораторій на перевірки і треба було тільки одне: пахать на країну і наповнювати бюджет, робити сильнішою армію і платити податки , пенсійний збір, саме в цей складний період компанії Зеленського кинули свою країну і пішли в тінь. Пішли, щоб всі мільйонні заробітки направити на особисте збагачення, та на розкрутку медійної передвиборчої кампанії , де викривленні цінності підмінялись красивими гаслами.
Далі про те, чому не треба очаровуватись марними надіями про преЗЕдента – спасителя України. Дива не буде, тому що Україна не в його шкалі цінностей. Доведено стилем життя Володимира Олександровича.
Після того, як оприлюднили декларацію президента Володимира Зеленського , мене дуже непокоїли деякі речі в ній. Ні, не зв’язки з Шефірами , хоча квартири на двох з ними виглядали доволі кумедно. І навіть не офшорні компанії, в яких Зеленський є кінцевим контролером. Якщо більш точно, непокоїла не стільки наявність цих компаній, а те, що приховано за їх існуванням. Адже, існування «запасних аеродромів» та відмийних фірм в офшорах не є новиною для українських бізнесменів, а часто навіть виправданою необхідністю, коли мова йде про складні екпортно-імпортні розрахунки. Про корпоративні зв’язки Зеленського вже було писано переписано, навіть вийшли заспокійливі для піпла статті про те, що він (Зеленський) «вийшов з бізнесу» на кшалт оцієї:
https://biz.liga.net/all/reklama-marketing/article/zelenskiy-vyshel-iz-biznesa-sovsem-i-eto-ne-shutka?fbclid=IwAR0JIOvNHAX9m8uDEXS6dEYe-5Lg6DOR_kVf55GQEcxlcRqg0v_j0Cn01Hc Але мене бентежили цифри. Я знала які, і знала, як перевірити свої підозри. І ось я це зробила. Треба було проаналізувати 2 публічних джерела: власне декларацію на сайті
https://public.nazk.gov.ua/declaration/dbfd6951-3d06-4720-bc4a-fd9cf94042d0, та інтернет платформу
https://youcontrol.com.ua. Те, що мені відкрилося, вщент розвалює ілюзію про Зеленського як хорошого хлопчика з народу, успішного і чесного бізнесмена, а головне, виявляється, що барига й той, хто заробляв на війні, як раз саме він – новий преЗЕдент.
Далі тільки цифри і факти, з моїми короткими коментарями.
Отже, згідно декларації за 2018 рік , нам стало відомо, що Володимир Зеленський станом на 1 січня 2019 року володіє такими активами (фото 1), в перерахунку на дату придбання на загальну суму близько 16,2 мільйонів доларів США. Для розрахунку я використовувала середні курси в роки, коли відбувалось придбання активу. Але це не суттєво для розуміння масштабу потрясіння, яке на мене чекало в фіналі аналізу. Цікаво, що найбільша сума покупок і накопичень були здійснені у період з 2014 по 2018 роки. На 15,5 мільйонів доларів (як мінімум) сім’я Зеленського поповнила свої активи за час війни України з Росією.
Більше і цікавіше тут! ТИЦЬ!!!