Anton Senenko
17 хв ·
Так, мене теж напружило, коли Скалецька заявила в ефірі одного з проросійських каналів, що Україна готова до спалаху коронавірусу чи не краще, аніж Франція.
Зазвичай такі реляції чиновників викликають ще більше занепокоєння, бо відверту маячню не можна вішати на вуха навіть найдовірливішим громадянам.
Навіть якщо ти типу Міністр охорони здоров'я.
Але, перші ніж Ви побіжите в магазини купувати сірники, свічки та набої (маски вже розкупили), раджу прочитати прекрасну статтю з останніми відомостями щодо коронавірусу від фахівців.
http://microbiya.com/index.php/uk/88-koronavirus-shcho-daliОтже, що це таке, звідки походить, до чого тут його попередники SARS та MERS, скільки людей померло/одужало, якого віку та з якими супутніми захворюваннями померлі, який інкубаційний період, які симптоми.
Зауважу, що для 80% людей вірус минає дуже легко і, на думку фахівців, це і сприяє значному поширенню вірусу - люди просто переносять його на ногах
(я таких завжди і чесно називає егоїстичними ідіотами, бо немає гіршого зла, аніж свідомо наражати на зараження інших, бо дедлайни "палають").
Далі - як вірус передається, як від нього захиститися та по якій ціні і де купувати сірники та свічки (жарт).
Родзинкою статті я вважаю розділ "Що далі?"
Епідемія минеться і світові ЗМІ про неї забудуть так само хутко, як забули про коров'ячий сказ, пташини грип чи що там ще, а ми далі із захватом обсмоктуватимемо черговий вияв некомпетентності влади.
Але чи хворобу буде остаточно подолано, чи вона перманентно існуватиме у людській популяції - оце цікаве питання.
Ну, і наостанок, прочитаєте про розробку вакцини (в розвинених країнах. Це не про нас) та тест-систем на коронавірус в Україні.
Зауважу, що тест-система - це не ліки, не вакцина, а лише індикатор - є вірус чи його немає.
В мене лише єдине питання до українських розробників - як саме її тестували?
Думаю, один з учасників команди Біжан Шаропов залюбки розкаже в коментарях, бо я в тому взагалі не фахівець.
Ну, а так... мийте руки, не длубайтесь немитими руками у носі та не тріть очі, мийте руки, руки мийте.
До речі, я давно хотів написати, але все не було нагоди.
Тут не з точки зору коронавірусу, а з точки зору звичайної гігієни.
Цьогоріч був восени на Медичних пікніках і бачив там посіви (це коли беруть мазок з якоїсь поверхні, уміщують в поживне середовище і дивляться, які саме мікроскопічні потвори там проростуть) з сушарок для рук з публічних туалетів Києва.
Так от, сушарки для рук - це зло, бо вологість і тепло тільки сприяють розмноженню всіляких дивних мікроорганізмів.
Тому я завжди радію закладам, які використовують паперові рушники.
І так, про це навіть Супрун писала отут
https://bit.ly/2uHdhaeНу, все.
Гарного дня.
Я побіг затарюватися господарським милом.