ПОБЛИЗУ КОРДОНУ З БІЛОРУССЮ ГОРИТЬ 50 ГЕКТАРІВ ЛІСУ: ЗАЙНЯЛОСЯ У КІЛЬКОХ МІСЦЯХ ЧЕРЕЗ ПАЛІЇВ СУХОЇ ТРАВИ
Кілька сіл вигоріли вщент.
У Житомирській області поблизу кордону з Білоруссю горить щонайменше 50 гектарів лісу. За інформацією місцевих жителів, навколишні села Магдин та Личмани вигоріли до цурки. Рятувальники кажуть, що зайнялося через паліїв сухої трави. Цього разу джерела підпалу знайшли одразу в кільком місцях, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.
Димом оповиті з десяток сіл - у небезпеці Рудня, Виступовичі, Прилуки, Гладковичі, Бережесть. Полум'я охопило ліси довкола цих селищ ще напередодні. Рятувальники вже добу намагаються загасити вогонь. Зустріли ми і місцевих, які заливають полум'я з відер, аби не допустили його до села.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Який вигляд має охоплена вогнем Україна з супутнику: ексклюзивні мапи рятувальників
Наразі про постраждалих нічого не відомо. Коли вогонь підійшов до села острови і всі дорослі кинулися гасити його, то пропало троє дітей. Їх знайшли лише за кілька годин на болоті, де вони рятувалися від диму та вогню.
Місцеві кажуть, що два невеличких селища Личмани і Магдич вигоріли вщент. У кожному жило по два десятки людей. Їх вивезли у сусіднє село Гладковичі, але зараз там погорільців немає. Оскільки вони повернулися додому аби врятувати хоч щось з майна.
Нам на машині дістатися до згорілих селищ не вдалося через сильну задимленість і дерева, які падали просто на дорогу. Нині пожежу частково вдалося локалізувати.
Найбільший осередок зараз неподалік села Виступовичі. Саме тут зосередили свої сили рятувальники. Ми побачили пожежний потяг з цистерною води. Від неї заправлялися машини ДСНС. Гасити полум'я, кажуть рятувальники, дуже важко, бо сильний вітер. Довелося залучити авіацію.
"Суха та вітряна погода ускладнює процес. Станом на 13 годину над ліквідацію працює 70 рятувальників,17 спецавтомобілів, а також 311 працівників лісового господарства та 25 одиниць техніки, також залучені три літаки АН", - каже перший заступник управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин.
Аби дізнатися скільки людей у зоні небезпеці, ми намагалися зв'язатисяз керівництвом району, ле всі чиновники нині у селах, де триває ліквідація пожеж. Проте вже зараз точно відома причина пожежі.
Кореспондентка ТСН Олена Кузнецова.