У своїй новій книзі “Як уникнути кліматичної катастрофи” засновник компанії Microsoft Білл Гейтс порадив жителям так званих багатих країн вживати лише м’ясо штучного походження.
Одним з найскладніших завдань з подолання кліматичної кризи є боротьба з викидами парникових газів, що виникають внаслідок діяльності сільськогосподарських і, зокрема, тваринницьких підприємств.
“Я не думаю, що найбідніші 80 країн їстимуть штучну яловичину. Я вважаю, що всі багаті країни на 100% повинні перейти на псевдом’ясні продукти. Смак штучного м’яса з часом покращуватиметься”, – зазначає Гейтс.
На думку засновника Microsoft, перехід до штучних альтернатив тваринного білка буде складний не стільки з фінансової точки зору (для забезпечених країн і держав із середніми показниками рівня доходу), скільки з політичної.
У найбідніших державах, наприклад, в країнах Африки, Гейтс пропонує вдатися до генної модифікації тварин, щоб помітно збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи при цьому обсяг викидів метану в атмосферу. Ще один шлях – застосовувати спеціалізовані корми для тварин, що зменшить виділення парникових газів.