Зебіл намагається ліпити увесь час Медведчука до Порошенка. Але Порох його виіпе.
Володимир Мартинюк
23 mins ·
Пʼятий президент України та чинний народний депутат Петро Порошенко готує судовий позов через «брехню та дезінформацію» Офісу президента про його ставлення до Віктора Медведчука, який опинився під санкціями.
Порошенко написав про це у Facebook:
«Висловлюю жаль з приводу того, що рішення щодо Медведчука Офіс президента супроводжує брудною кампанією проти мене особисто, поширюючи фейки, які не мають нічого спільного з реальністю.
Доручаю адвокатам підготувати правову основу для позовів проти тих, хто поширює брехню та дезінформацію щодо мого ставлення особисто до Медведчука та ОПзЖ»
За словами п’ятого президента «офіс Президента веде брудну кампанію проти мене особисто, поширюючи фейки, які не мають нічого спільного з реальністю».
Що має на увазі Порошенко?
Вочевидь, ідеться про коментарі окремих представників Офісу президента, які стверджують про близькість і наявність певних домовленостей між Порошенком і Медведчуком за час президентства першого.
Приміром, заступник керівника ОП Михайло Подоляк заявляв, що Порошенко «був вірним другом» Медведчука та його соратника Тараса Козака (на якого також наклали санкції). Подоляк також стверджував, що саме п’ятий президент «особисто все зробив для того, щоб "виростити" Медведчуків».
Порошенко стверджує, що «потужним бізнесменом» Медведчук став ще на початку 1990-х, а у велику політику повернувся вже за президентства Зеленського.
Крім того, саме за президентства Порошенка була ініційована кримінальна справа проти Медведчука, яку «спустило на гальмах» нове керівництво Генеральної прокуратури.
«Доручаю адвокатам підготувати правову основу для позовів проти тих, хто поширює брехню та дезінформацію щодо мого ставлення особисто до Медведчука та ОПЗЖ», — зазначив Порошенко.