THE WOKE-INDUSTRIAL COMPLEX
Lockheed, the nation’s largest defense contractor, sends key executives on a mission to deconstruct their “white male privilege.”
BY CHRISTOPHER F. RUFO
https://christopherrufo.com/the-woke-industrial-complex/Минулого року корпорація Lockheed Martin, найбільший оборонний підрядник країни, направила білих чоловіків-керівників на триденну навчальну програму різноманітності, яка мала на меті деконструювати їхню «культуру білих чоловіків» і спонукати їх спокутувати свої «привілеї білих чоловіків».
Програму, організовану на Zoom для когорти з 13 співробітників Lockheed, очолила консалтингова фірма з питань різноманітності White Men As Full Diversity Partners, яка спеціалізується на допомозі білим чоловікам «прокинутися разом». Співробітники Lockheed, усі старші керівники компанії, включали Аарона Хакабі, директора глобальних операцій ланцюга поставок; підполковник ВПС у відставці Девід Старр, директор військово-транспортної програми Hercules C-130; генерал-лейтенант ВПС у відставці Брюс Літчфілд, віце-президент з операцій забезпечення; і Гленн Вудс, віце-президент з виробництва програми винищувачів F-35 ВПС США вартістю 1,7 трильйона доларів. (Lockheed Martin не відповіла на запит про коментарі.)
На початку програми інструктори з різноманітності провели вправу «вільні асоціації», попросивши співробітників Lockheed перерахувати значення терміна «білі люди». Тренери записали «старий», «расистський», «привілейований», «проти жінок», «злий», «арійська нація», «KKK», «батьки-засновники», «зброя», «винний» і « не можу стрибнути». За словами учасників, ці уявлення призвели до «припущень щодо білих чоловіків і різноманітності», причому багато співробітників вважають, що білі чоловіки «не піклуються про різноманітність», «мають класичний погляд на історію та колоніалізм» і «не не хочу віддавати нашу владу».
Команда партнерів «Білі чоловіки як повна різноманітність» — Джим Морріс, Марк Хейвенс і Майкл Велп — сформулювала мету тренінгу як надання переваг білим чоловікам, які сповідують філософію різноманітності та інклюзії. У відповідь на запитання про те, «що в цьому отримають білі чоловіки», учасники перерахували такі переваги, як: «Мене не замінить хтось, хто є кращим повноцінним партнером», «[Я] покращу бренд, імідж , репутація білих чоловіків» і «Я [буду] мати менше почуття провини за те, що проблема в мені».
У ряді пов’язаних ресурсів «Білі чоловіки як партнери повного розмаїття» викладають свою теорію привілеїв. Засновники фірми Велп і Білл Праудман стверджували, що білі чоловіки повинні «наполегливо працювати, щоб зрозуміти» свої «привілеї білих», «привілеї чоловіків» і «привілеї гетеросексуалів», які дають їм незаслужені переваги. Навчальні програми фірми розроблені, щоб допомогти білим чоловікам відкрити «коріння культури білих чоловіків». Ця культура, згідно з Уелпом і Праудменом, складається з таких рис, як «суворий індивідуалізм», «позиція, що може робити», «наполеглива праця», «діяти на основі принципів» і «прагнення до успіху», — які на перший погляд є позитивними. але є «руйнівними» для жінок і меншин.
Під час тренінгу Lockheed, після базових вправ, тренери перейшли до частини заняття «серця та розуму»: деконструкція «привілеїв білих чоловіків» за допомогою серії «твердження привілеїв», а потім робота над відновленням їх ідентичності як « агент(и) змін». Тренери надали учасникам список із 156 «заяв про привілеї білих», «заяв про привілеї чоловіків» і «заяв про привілеї гетеросексуалів» для прочитання та обговорення, зокрема: «Моя культура вчить мене мінімізувати перспективи та повноваження людей інших перегони»; «Я можу вчиняти акти тероризму, насильства чи злочину, і це не приписується моїй расі»; «Мій потенціал заробітку на 15-33% вище, ніж у жінки»; «Мої репродуктивні органи не вважаються власністю інших чоловіків, уряду та/або навіть незнайомців через мою стать»; «Мене не просять думати про те, чому я гетеросексуальний»; «Я можу дружити з дітьми або співпрацювати з ними, не будучи звинуваченим у вербуванні чи розбещенні».
Нарешті, щоб закріпити ідею про те, що культура білих чоловіків є «руйнівною» для расових меншин і жінок, інструктори попросили співробітників Lockheed прочитати серію висловлювань «Я втомився» від вигаданих расових меншин і жінок. Висловлювання включали: «Я втомився бути чорним»; «Мені набридло, що ти заробляєш більше грошей, ніж я»; «Мені набридло, що люди зневажають наші кампанії (наприклад, життя чорношкірих мають значення)»; «Я втомився від вбивства темношкірих хлопців/дівчат»; «Мені набридло, що люди думають, що вони розумніші та кваліфікованіші за мене»; «Мені набридло слухати про те, що нам потрібна стіна на південних кордонах, а не на північних»; «Я втомився від бажання або коментаря видалити расу — концепцію, що ми повинні бути «дальтоніками»».
Це не перший випадок, коли білі чоловіки як партнери повного розмаїття беруть участь у суперечливій навчальній програмі. Минулого року я повідомляв про навчальну програму компанії для білих чоловіків для співробітників Національної лабораторії Сандіа, яка поклала початок серії звітів, що призвели до Указу президента Трампа 13950, який забороняє расові стереотипи, пошук цапів відпущення та дискримінацію у федеральних програмах різноманітності. Проте заборона Трампа була тимчасовою; Президент Байден скасував указ у перший день свого перебування на посаді.
Сьогодні все знову в звичному режимі. Такі консультанти, як White Men As Full Diversity Partners, поширюють модні расові теорії та приєднуються до роздутих державних підрядників, таких як Lockheed Martin. Президенти міняються, але поки що пробуджений промисловий комплекс не має обмежень по терміну.