Я коли читаю щось там про Росію, про РПЦ, про Гундяєва і т.п. то мене розбирає тільки сміх
Не всі розуміють чим по суті є Росія і чим по суті є всі її бюджетоутворюючі галузі, а також чим є РПЦ ( до цього КПРС).
Ну так от.
Ці структури, а ще армія, ФСБ і всі правоохоронні загальнодержані структури -
є цивілізаційною основою існування РосіїВсе інше - є другосортне або взагалі на задвірках.
І тому, ті хто працює в усіх тих структурах - це білі люди, це люди вищого розряду, і цим відомствам і простим працівникам цих відомств дозволено завжди набагато більше, ніж будь кому. Дозволено практично все.
............................
РПЦ ( потім КПРС, потім знову РПЦ) і з ними
ФСБ і армія завжди були тим триумвіратом, тими
трьома китами на якому трималась і тримається Росія завжди. І тому якийсь не дуже привабливий моральний облік, навіть сміхотворний, якогось вищого чиновника одного з цих "китів" ніколи ніякого ні для кого й ні для чого значення не мали й мати не можуть.
Гундяєв може робити й заявляти все що завгодно. Може навіть прийти п"яним в свій робочий кабінет і заснути перед входом.
І нічого йому за це не буде.
...Але якщо десь, навіть на Камчатці, не дай Боже, раптом з"явиться хоч один осередок якоїсь не дозволеної конфесії - то Гундяєв зразу ж буде викликаний в Кремль і даватиме пояснення, чому він, падло, даром хліб їсть. І Гундяєв відразу ж почне вживати заходів, щоб той осередок якнайшвидше зняли з реєстрації в будь який спосіб.
Інакше - там бути не може. Бо інакше вся Росія "попливе", як поплив колись СРСР аочинаючи з квітня 1985 року.
А те що Гундяєв раптом заявив, що Газпром і РПЦ - це "братья навєк" - то ні в Кремлі, ні у всій Росії це навіть не розцінюється як привід для іронії ( я вже не кажу як привід для гумору чи сатири- це не можливо в принципі).