Автор Тема: Філософське питання  (Прочитано 10620 раз)

0 Користувачів і 24 Гостей дивляться цю тему.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Re: Філософське питання
« Reply #90 : Грудня 13, 2021, 09:16:34 21:16 »
А от наприклад усі ті мільйони арабів, негрів та інших, які живуть в США та Германії, вони як? Працювати не хочуть, матераільну допомогу отримують, невже вони не хочуть жити? Хочуть ще й як, інакше б сиділи у своїх сиріях-афганах та нікуди не перлися.

Був у мене один знайомий.
Із гарної інтелігентної сім'ї, мав вищу освіту, гарну інженерну роботу, грамотний, начитаний, ...
Потім трапились дев'яності.
Він почав вирізати з дерева, гребенці, хрестики, чотки ... і іншу маячню.
І є у нас місце, де все це продається, картини, поділки і таке інше.
Продається, але не завжди. І у нього теж.
От одного разу я його і питаю - Женя, вже життя налагодилося, є робота, ...
А він каже - я вже ніколи не піду працювати на дядю. Буду голодний, але вільний.
Отакоє!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #91 : Грудня 13, 2021, 09:17:28 21:17 »
До чого це я - не підуть ті араби працювати. 95% не піде.
Хтось піде.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #92 : Грудня 13, 2021, 10:30:09 22:30 »
Тут безліч ньюансів.
Що за людина?
Дитина - безумовно.
Старий/стара - мабуть теж (залежить від кількості іжі)
Молода симпатична - по обставинам  :smilie1:
Молодий симпатичний  :smilie1: - якщо бачу що йому погано - перший раз так.
І т.д.
мужчина среднего возраста ))) не урод и не симпатичный - средний. не плохо просто ему похер он не хочет работать  и просит вас его накормить.

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #93 : Грудня 13, 2021, 10:31:47 22:31 »
Разве?
Ты давно из Украины уехал что пишешь про "законное поле" и "инфраструктуру"? Поборы и инфраструктура никак между собой не связаны. Я уже молчу про "старину глубокую" с ее подымными податями и инфраструктурой в виде разъезженной грязи и "законным полем" в виде узаконенной банды служивый которые могли у тебя забрать все что угодно когда угодно
да, законы которые защищают от убийства и мусорки которые дают корм.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #94 : Грудня 14, 2021, 05:13:06 05:13 »
Так как общество налагает на индивида обязательные "платежи", в разнообразной форме, то должно
Тут питання гуманізму, моралі, а не грошей. Наприклад,   СРСР зміг своїх ветеранів - калік вивезти в концтабори, а от інші крїни такого навіть уявити не можуть. Теж саме стосується оцієї картинки:
:smilie10:
Якось воно взагалі не клеїться до купи.
Оці істоти працювати не хочуть принципово, і кого хочеш засуїцидять.

Вони всеодео злочинці, то й СРСР у сталінські часи дав би їм раду, а от Франція так не може зробити
« Останнє редагування: Грудня 14, 2021, 05:16:24 05:16 від Yuras Yuras »

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #95 : Грудня 14, 2021, 05:37:59 05:37 »
 Писали про гарний приклад Нью-Йорка, коли за метод боротьби зі злочинністю взяли нульову толерантність до будь-яких асоціальних проявів.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #96 : Грудня 14, 2021, 10:09:51 10:09 »
вопрос скорее морально- философский. постановка вопроса не от меня - но если уточнить то -

если есть индивидуум который может работать но не хочет. должно ли его этого инливидуума кормить общество и не дать ему умереть?
Ну, дивіться. Прогодувати людину зараз, в сучасному суспільстві - це взагалі не питання. Зробити якийсь фасіліті, десь у дупі з дешевим квадратним метром, де людина зможе ночувати, митися й отримувати просту одежку - це теж не питання.
Я просто так підозрюю, що питання починаються коли чувак хоче окрему хату, плазму на стіну, машинку бажано, й замість тарілки з рисом - грошенятка щоб й на бухлішко було, й взагалі. И коли все це сукупно тягне в рази більше, аніж отримує людина на левовій частині низькооплачуваних посад.
Тоді треба дивитися, що з суспільством, й що з людиною.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #97 : Грудня 14, 2021, 04:37:06 16:37 »
да, законы которые защищают от убийства и мусорки которые дают корм.

Извини но никакие законы не защищают индивида от убийства, равно как и ит прочих асоциальных и социальных проявлений. Если ты был прав то убийств бы небыло, но их дохера и больше. Законы изолируют убийцу от общества ПОСЛЕ убийства, но убитому уже пофик не?
И харе с мусорками, чтото тебя на них зациклило. Если бы общество не ухерачило все вокруг люди и без "инфраструктуры" в виде мусорок могли бы себя прокормить

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #98 : Грудня 14, 2021, 05:06:10 17:06 »
Извини но никакие законы не защищают индивида от убийства, равно как и ит прочих асоциальных и социальных проявлений. Если ты был прав то убийств бы небыло, но их дохера и больше. Законы изолируют убийцу от общества ПОСЛЕ убийства, но убитому уже пофик не?
И харе с мусорками, чтото тебя на них зациклило. Если бы общество не ухерачило все вокруг люди и без "инфраструктуры" в виде мусорок могли бы себя прокормить

1. законы - конечно защищают. убийство = ответственность, например пожизненное заключение. это защита.
2. мусорки = корм. общество херачит все вокруг - попробуй выжить 100-200 лет назад, гуд лак бля! короновирус и маски бля... обычная простуда уйдёшь на тот свет. антибиотики  :fp2 больницы... даже слушать не хочу о шансах на выживание когда не херачило и сейчас.

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #99 : Грудня 14, 2021, 05:07:57 17:07 »
Ну, дивіться. Прогодувати людину зараз, в сучасному суспільстві - це взагалі не питання. Зробити якийсь фасіліті, десь у дупі з дешевим квадратним метром, де людина зможе ночувати, митися й отримувати просту одежку - це теж не питання.
Я просто так підозрюю, що питання починаються коли чувак хоче окрему хату, плазму на стіну, машинку бажано, й замість тарілки з рисом - грошенятка щоб й на бухлішко було, й взагалі. И коли все це сукупно тягне в рази більше, аніж отримує людина на левовій частині низькооплачуваних посад.
Тоді треба дивитися, що з суспільством, й що з людиною.

тобто коли до вас прийде мужик 35 років не хворий, сяде перед вами і скаже я хочу їсти, ви підете його годувати?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #100 : Грудня 14, 2021, 05:13:12 17:13 »
тобто коли до вас прийде мужик 35 років не хворий, сяде перед вами і скаже я хочу їсти, ви підете його годувати?
Мені інколи бува незрозуміло, нащо витрачати час на оце, коли можна спілкуватися за суттю :) Ніяких "нас" в рівненні нема, є суспільство та індивід, і є ситуації між ними. Обговорення варті оці ситуації, а не ліві аналогії зі стелі.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #101 : Грудня 14, 2021, 05:32:03 17:32 »
Ситуація: людина що працює, може достойно жити. Людина що не працює, ризикує померти. Якщо людина відмовляється працювати в таких умовах, її психічне здоров'я під сумнівом.
Ситуація: людина, що працює, може жити достойно. Людина, що не працює, живе так само. Це дисбаланс в соціальній підтримці.
Ситуація: працювати де-факто давно не треба, але за традицією треба кататися до контори. Людина відмовляється кататися до контори. Це питання соціального ладу суспільства та цілей, які воно перед собою ставить.
Й так далі. Три принципово різні випадки "прийшов, сів та відмовився працювати".

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #102 : Грудня 14, 2021, 05:48:44 17:48 »
Мені інколи бува незрозуміло, нащо витрачати час на оце, коли можна спілкуватися за суттю :) Ніяких "нас" в рівненні нема, є суспільство та індивід, і є ситуації між ними. Обговорення варті оці ситуації, а не ліві аналогії зі стелі.
ооо, оце сама перша помилка. завжди є ви! оці комуністичні лозунги - суспільство і так далі залиште для СРСР. цивілізоване суспільство дуже індивідуальне.

то що так і будете ховатися за "суспільством"? приходить до вас мужик сідає та каже хочу їсти. пошкребетеся до кухні варити йому борщ?

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #103 : Грудня 14, 2021, 05:51:52 17:51 »
Ситуація: людина що працює, може достойно жити. Людина що не працює, ризикує померти. Якщо людина відмовляється працювати в таких умовах, її психічне здоров'я під сумнівом.
Ситуація: людина, що працює, може жити достойно. Людина, що не працює, живе так само. Це дисбаланс в соціальній підтримці.
Ситуація: працювати де-факто давно не треба, але за традицією треба кататися до контори. Людина відмовляється кататися до контори. Це питання соціального ладу суспільства та цілей, які воно перед собою ставить.
Й так далі. Три принципово різні випадки "прийшов, сів та відмовився працювати".

це бла бла бла. все зводиться до простого морального вибору - чи мусите ви щось робити з індивидом який відмовився працювати.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #104 : Грудня 14, 2021, 06:17:32 18:17 »
1. законы - конечно защищают. убийство = ответственность, например пожизненное заключение. это защита.
2. мусорки = корм. общество херачит все вокруг - попробуй выжить 100-200 лет назад, гуд лак бля! короновирус и маски бля... обычная простуда уйдёшь на тот свет. антибиотики  :fp2 больницы... даже слушать не хочу о шансах на выживание когда не херачило и сейчас.

Защита это предотвращение, ответственность это постфактум. Трупы в защите не нуждаются. Если ты думаешь что убийц останавливает возможное наказание то ты сильно ошибаешься.
Каким боком сюда пеницилин и прочие прелести, они что, на налоговые сборы разрабатывались? Все это оплачивалось конкретными людьми в частном порядке. Да и вся медицина, за редким исключением платная так или иначе. Что ты несешь как будто живешь не в Штатах, а в Скандинавии

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #105 : Грудня 14, 2021, 07:07:07 19:07 »
Защита это предотвращение, ответственность это постфактум. Трупы в защите не нуждаются. Если ты думаешь что убийц останавливает возможное наказание то ты сильно ошибаешься.
Каким боком сюда пеницилин и прочие прелести, они что, на налоговые сборы разрабатывались? Все это оплачивалось конкретными людьми в частном порядке. Да и вся медицина, за редким исключением платная так или иначе. Что ты несешь как будто живешь не в Штатах, а в Скандинавии

законы это и меры по предотвращению и возможное наказание. жизнь по законам отличается от жизни в тюрьме тем что существует степень свободы.
тем не менее продивая в законном обществе ты пользуешься предоставленной услугой которая тебе даёт безопасность. представь себе что ты живёшь в обществе где официально можно убивать. почувствовал разницу?

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #106 : Грудня 14, 2021, 07:18:06 19:18 »
законы это и меры по предотвращению и возможное наказание. жизнь по законам отличается от жизни в тюрьме тем что существует степень свободы.
тем не менее продивая в законном обществе ты пользуешься предоставленной услугой которая тебе даёт безопасность. представь себе что ты живёшь в обществе где официально можно убивать. почувствовал разницу?
Майже у будь-якому суспільстві можна офіційно вбивати.
Офіційний — який запроваджується, регулюється урядом, урядовою установою або службовою особою; витриманий відповідно до встановлених правил, формальностей.
https://slovotvir.org.ua/words/ofitsiinyi

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #107 : Грудня 14, 2021, 07:21:39 19:21 »
Майже у будь-якому суспільстві можна офіційно вбивати.
Офіційний — який запроваджується, регулюється урядом, урядовою установою або службовою особою; витриманий відповідно до встановлених правил, формальностей.
https://slovotvir.org.ua/words/ofitsiinyi

я не хочу заниматься буквоедством, поэтому комментировать не буду.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #108 : Грудня 14, 2021, 09:34:52 21:34 »
Насправді зараз навпаки..... самогубці ті хто йдуть працювати  :weep:

https://www.nbcnews.com/news/us-news/kentucky-tornado-factory-workers-threatened-firing-left-tornado-employ-rcna8581

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #109 : Грудня 14, 2021, 09:37:25 21:37 »
ооо, оце сама перша помилка. завжди є ви! оці комуністичні лозунги - суспільство і так далі залиште для СРСР. цивілізоване суспільство дуже індивідуальне.

то що так і будете ховатися за "суспільством"? приходить до вас мужик сідає та каже хочу їсти. пошкребетеся до кухні варити йому борщ?
Ну поки що є ви, та ваші вельми незрозумілі контексти з бесід біс зна де та біс зна з ким :) який борщ, яке варити?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #110 : Грудня 14, 2021, 09:40:31 21:40 »
це бла бла бла. все зводиться до простого морального вибору - чи мусите ви щось робити з індивидом який відмовився працювати.
Звісно. Й від контексту залежить, що саме.
Але це вам чомусь не підходить :)

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #111 : Грудня 14, 2021, 10:17:05 22:17 »
Алі, тебе що, з роботи турнули ?  :smilie7:

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #112 : Грудня 14, 2021, 10:32:17 22:32 »
Звісно. Й від контексту залежить, що саме.
Але це вам чомусь не підходить :)

контекст я надав - є ви і є індивид. індивид просить їсти ваші дії.

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #113 : Грудня 14, 2021, 10:32:41 22:32 »
Алі, тебе що, з роботи турнули ?  :smilie7:
гггг, цікавий висновок.

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #114 : Грудня 14, 2021, 10:33:15 22:33 »
Насправді зараз навпаки..... самогубці ті хто йдуть працювати  :weep:

https://www.nbcnews.com/news/us-news/kentucky-tornado-factory-workers-threatened-firing-left-tornado-employ-rcna8581

від роботи коні дохнуть,знаємо проходили. совок-с

Offline Йожин з бажин

• Ветеран форума
  • Be my guest
« Reply #115 : Грудня 15, 2021, 05:58:32 05:58 »
Ali, ваша тема навеяна широко муссированой проблематикой введения гарантированного минимального дохода?
No money No honey

Offline Ali(UA)

• Ветеран форума
« Reply #116 : Грудня 15, 2021, 06:18:13 06:18 »
Ali, ваша тема навеяна широко муссированой проблематикой введения гарантированного минимального дохода?
я думаю базовый доход безусловный понравился бы странникам концепци: "Так шо, хай подихають?"

Offline Йожин з бажин

• Ветеран форума
  • Be my guest
« Reply #117 : Грудня 15, 2021, 08:12:52 08:12 »
я думаю базовый доход безусловный понравился бы странникам концепци: "Так шо, хай подихають?"
По сути дела ваш вопрос лишён смьісла, так как предполагает чистьіе лабораторньіе условия.

Если смотреть с точки зрения природьі, то ситуация, заданная в вашем вопросе, невозможна.
Подобньій индивид не даёт потомства и погибает. Даже если брать коллективньіе сложньіе иерархические системьі, какими являются, например, пчелиньій рой или муравейник, то даже на первьій взгляд бездельники там несут определённьій функционал.
Человек же - есть существо иррациональное и в своём социуме имел всегда индивидов, которьіе не работали, но кушали и кушали соадко. Да они и сейчас есть. Те же служители культа. Зайдите в любую церковь и посмотрите на этих холёньіх, сьітьіх и пресьіщенньіх мужиков, которьій в своей жизни ничего тяжелее кадила не держали. И ничего - общество это телерирует и даже оберегает.

А вот безусловньій доход - это реально что-то новое и скорее всего это неизбежность в постиндустриальную эпоху.
No money No honey

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #118 : Грудня 15, 2021, 10:08:17 10:08 »
контекст я надав - є ви і є індивид. індивид просить їсти ваші дії.
Ви надали фантазії з "йти/готувати/борщ". Це не контекст, а сценарій для артхаусу :) Мені абсолютно неважко дати індивіду поїсти, але в таких "контекстах" я просто шукатиму, хто загубив цього бідолагу.
Чим вас не влаштовує суспільство, котрому я плачу податки на котрі їдять індивіди, я взагалі не розумію. Є підозра, що у вас в голові є якась єдино правильна відповідь, якій ви в принципі не бачите альтернатив - й будь-яку відповідь, яка з нею не збігається, ви просто зараховуєте в лукаві викрутаси  :gigi:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #119 : Грудня 15, 2021, 10:37:33 10:37 »
Базовий дохід - це одна з відповідей на питання "навіщо потрібен науково-технічний прогрес". Інші відповіді теж приймаються та розглядаються, але прикол в тому, що їх особливо й нема  :gigi: