https://t.me/informnapalm/6365У 2014 році мої близькі друзі жили на Луганщині, їм довелося деякий час жити в російській окупації. На початку 2015 їм вдалося виїхати з ОРДЛО та переїхати жити на неокуповану частину України. За ці роки вони розповідали багато історій без прикрас про те, як себе поводили російські загарбники на Донбасі. Як вбивали глибоко в тилу цивільних людей лише задля розваги, списували все на "укроДРГ" та залишались безкарними, як підкидали на дитячі майданчики замасковану в іграшки чи інші речі вибухівку, і багато дітей ставали каліками або гинули від того. Це робилося лише задля того, аби російська пропаганда (всякі Скабєєви та Солов'йови) могла розповідати, про "українські ДРГ", щоб переконувати місцеве населення, нібито Україна ворог, а також промивати мізки росіянам і готувати їх до прийняття геноциду українців...
А ще мої близькі розповідали також жахливі речі про смт Новосвітлівка, які Zвірства там вчиняли росіяни. Коли вони зайняли цей населений пункт, то російські солдати та "кадирівці" вдерлися в місцеву поліклініку, хапали там дівчат (медперсонал), гвалтували їх та жорстоко вбивали всіх кого бачили. Вирватись з того пекла, врятуватись та втекти по посадках вдалось небагатьом, але і після цього ніхто не хотів слухати їх. Бо пропаганда ж казала зовсім інше. По телевізору ж сказали, що "росіяни - визволителі". Знаю, що одна з цих жінок невдовзі померла від хвороб, спричинених емоційним стресом від побаченого. Доля інших мені не відома. Мої близькі друзі чули цю історію саме від тієї жінки, яка померла. Але я впевнений на 1000%, що це була правда.
Цей біль я носив у собі багато років, а розповідати про це не було сенсу, бо хто ж повірить? Фото ніяких немає, відео не має, поїхати та перевірити не можливо, але цей біль в тому числі надавав люті та сил, щоб всі ці роки збирати дані про участь кадрових російських солдатів у війні проти України. Так, я не зміг знайти хто вчиняв конкретно ті воєнні злочини, знав лише, що там були й "кадировці", й росіяни з армії РФ.
Тоді це Zло лишилось непокаране, і повернулось, щоб знову вбивати, гвалтувати та катувати вже людей на Київщині та в інших регіонах України. Зараз вже є і фото і свідчення з Бучі, Бородянки, Ірпеня... Зараз вже все буде задокументоване і я сподіваюсь, що жодна мерZота не залишиться непокараною. Зараз я знову тяжко переживаю всі ці події, бо для когось - це перша зустріч з цією війною, але для когось, особливо для тих, хто виїхав з ОРДЛО у Маріуполь чи на Київщину - це флешбек, просто в іншому місці та в інший час. Але російські мерZотники всі ті ж самі. Ті ж "кадирівці" та ті ж російські солдати армії Путіна.
Ми намагалися стукатись до світової спільноти 8 років, світ не чув нас, або слухав незважаючи, відмахувався "глибоким занепокоєнням". Сподіваюсь, що зараз світ не піде знову на поступки агресорам, не буде шукати з ними миру, а допоможе Україні покарати це Zло і зупинити назавжди.
Тут мав би бути якийсь висновок, але я емоційно виснажений, не знаю що сказати, крім того, що в мене течуть градом сльози та розривається серце... Я хочу, щоб кожний, хто вітає дії Путіна з 2014 року і до нині (хоч на Росії, хоч де б він не знаходився), щоб кожний цей мерZотник... просто побачив перемогу України, не витримав і Zдох!
@informnapalm