Автор Тема: Хто там ще вірить що мова не має значення  (Прочитано 5156 раз)

0 Користувачів і 22 Гостей дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Re: Хто там ще вірить що мова не має значення
« Reply #60 : Травня 07, 2022, 08:45:47 20:45 »
Ні, я просто дуже добре знаю українську історію... :smilie2:
If you are going through hell, keep going.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #61 : Травня 08, 2022, 12:22:36 00:22 »
И на каком танке там твоя подкацапская коммуняка Тянибык со своей коммуняцкой шалавой Фиарион?

Хлопці, не гарячкуйте. Те, що свободівці воюють на фронті - це факт. Яка частина з них на фронті, яка ні - розберіться спокійно. З причини війни нікого не хочу банити за гарячніть і матюччя, але старайтесь спочатку у всьому розібратись.

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
« Reply #62 : Травня 08, 2022, 08:44:42 20:44 »
Хлопці, не гарячкуйте. Те, що свободівці воюють на фронті - це факт. Яка частина з них на фронті, яка ні - розберіться спокійно. З причини війни нікого не хочу банити за гарячніть і матюччя, але старайтесь спочатку у всьому розібратись.

Раз почався срач - значить переляк пройшов.  :pooh_lol:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #63 : Травня 08, 2022, 10:12:48 22:12 »
Да нет никакой "цены ассимиляции". Уничтожение чужой культуры, и в частности языка, практически ничего не стоит.
Тем более что даже если случится чудо равное библейскому и все в Украине заговорят исключительно по украински русский они всеравно не забудут. И какая тут "цена ассимиляции"?
Кацапам нужно теплое море, а не ассимиляция. Все эти ассимиляции и высылки это всего лишь способ получить лояльное население и не более. Когда они впервые залезли в Крым там не один абрек по русски не лялякал. Да и Бога Хмельницкий тоже врядли был "русскоязычным", не?
Ну, демонстративне заплющення очей, нажаль, проблеми не вирішує. Ціна асиміляції - штука об'єктивна, знищення (у випадку української) та скасування (у випадку кацапської) культури теж об'єктивно має ціну, й від того що ви сто разів скажете що цього не існує - нічого не зміниться.
Стосовно захисту руссо культуро, таке просте питання - які конкретно задачі виконує кацапська мова в Україні, вона потрібна щоб от що? Й після відповіді на нього йде наступне, чи оці задачі варті того, щоб вписуватися за неї.
Я особисто бачу хіба що фронтове застосування, бо якщо людина 30 років якогось, між іншим, хріна не натренувалася повністю перемикатися на мову, а зараз вона оператор Стугни - то ок, важливіше влучити в кацапа аніж дати команду українською.
Всі інші випадки я, знов-таки особисто, бачу тільки як "переходжу на українську, вже почав". Бо всі ці 30 років головним аргументом в неватної людини було "а мені зручнесенько". Ним можна, звісно, скористатися й зараз - але в умовах коли кацапня палить українські книжки, прицільно знищує пам'ятки української культури, а використання української хоча б у фільтраційному таборі (через який мешканців Маріуполя ще відпускають до Запоріжжя, я мовчу про інші варіанти) це квиток на страту? В таких умовах "мені зручнесенько" грає трохи іншими кольорами.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #64 : Травня 08, 2022, 10:29:28 22:29 »
Ну, демонстративне заплющення очей, нажаль, проблеми не вирішує. Ціна асиміляції - штука об'єктивна, знищення (у випадку української) та скасування (у випадку кацапської) культури теж об'єктивно має ціну, й від того що ви сто разів скажете що цього не існує - нічого не зміниться.

Ну и в чем заключается эта цена, Раскрой плиз.
Я хоть убей никакой цены особой не вижуг

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #65 : Травня 08, 2022, 10:39:49 22:39 »
Ну и в чем заключается эта цена, Раскрой плиз.
Я хоть убей никакой цены особой не вижуг
Ну тобто ціну моментального переходу на українську (між іншим, це хоча б теоретично можливо, бо всі нею володіють) ви бачите, а ціни асиміляції ні? :)
Просто це якби очевидна річ. Якщо вам треба асимілювати групу людей, ви маєте позбавити їх власної влади, власної зброї, власної мови, й нарешті власної культури. Замінивши їх своїми. В такому порядку. Коли ви все це виконаєте, ця група людей стане вашим людським ресурсом.
Відповідно, все це має ціну. Як це можна ігнорувати в аналізі стану справ?
Ну й плюс питання про те, які задачі в Україні виконує російська мова, чомусь лишилося без відповіді.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #66 : Травня 08, 2022, 10:41:18 22:41 »
Стосовно захисту руссо культуро, таке просте питання - які конкретно задачі виконує кацапська мова в Україні, вона потрібна щоб от що? Й після відповіді на нього йде наступне, чи оці задачі варті того, щоб вписуватися за неї.
Я особисто бачу хіба що фронтове застосування, бо якщо людина 30 років якогось, між іншим, хріна не натренувалася повністю перемикатися на мову, а зараз вона оператор Стугни - то ок, важливіше влучити в кацапа аніж дати команду українською.
Всі інші випадки я, знов-таки особисто, бачу тільки як "переходжу на українську, вже почав". Бо всі ці 30 років головним аргументом в неватної людини було "а мені зручнесенько". Ним можна, звісно, скористатися й зараз - але в умовах коли кацапня палить українські книжки, прицільно знищує пам'ятки української культури, а використання української хоча б у фільтраційному таборі (через який мешканців Маріуполя ще відпускають до Запоріжжя, я мовчу про інші варіанти) це квиток на страту? В таких умовах "мені зручнесенько" грає трохи іншими кольорами.

Ты меня утомил уже
Еще раз. Я НЕ ЗАЩИЩАЮ РУССКУЮ КУЛЬТУРУ. Я вообще к ней только одно отношение имею - в школе учил
Если брать это понятие как сферического коня то мне на него насрать. Так понятно?
Кстати. Русский язык никак не эквивалент русская культура. Культура имеет значительно больше проявлений чем лингвистические, например живопись и музыка. Тоже бороться будем? "Путин приходит туда где висят картины Левитана"?
Самому не смешно?
Вы все даже не понимаете что говорите не про русский язык или русскую культуру в общем. Вы говорите про некое Абсолютное оружие которое должно защищать от России. Проявлений этого психологического феномена много, не только "давайте перестанем говорить по русски". Еще есть ядерный статус, НАТО, латиница, флаг перевернуть и еще куча такой же хрени.
Нет никакого НАШЕГО действия которое гарантировало бы НЕНАПАДЕНИЕ РФ. Все очень просто - нападение РФ никак не зависит от наших действий, а зависит исключительно от фантазий бередящих умы руководства РФ

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #67 : Травня 08, 2022, 10:49:45 22:49 »
div, не виправдовуйся.... ну не дозрів ти ще, всі це розуміють.......

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #68 : Травня 08, 2022, 10:49:50 22:49 »
Ну тобто ціну моментального переходу на українську (між іншим, це хоча б теоретично можливо, бо всі нею володіють) ви бачите, а ціни асиміляції ні? :)
Просто це якби очевидна річ. Якщо вам треба асимілювати групу людей, ви маєте позбавити їх власної влади, власної зброї, власної мови, й нарешті власної культури. Замінивши їх своїми. В такому порядку. Коли ви все це виконаєте, ця група людей стане вашим людським ресурсом.
Відповідно, все це має ціну. Як це можна ігнорувати в аналізі стану справ?
Ну й плюс питання про те, які задачі в Україні виконує російська мова, чомусь лишилося без відповіді.

Первые два пункта имеют свою цену. Я бы даже сказал что только первый потому как как только вы берете власть то оружие автоматически становится вашим. Правда есть вариант что сначала лишают оружия,  и это имеет цену, но тогда после этого власть тоже автоматом становится вашей.
А насчет языка и культуры то какая цена? В чем например состоит цена уничтожения книг, в стоимости спичек? Я утрирую понятно. Нет никакой особой цены. Увеличивается тираж собственных книг, чужие запрещаются и вуаля, культура побеждена
Большевики вообще хитро сделали.
Сказали что ваша культура теперь типа свободна, мы ее признаем и поддерживаем, а не как стара власть. И разом через это взяли и власть и армию. Вот так то же бывает.
Не надо абсолютизировать какойто один фактор из множества

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #69 : Травня 08, 2022, 10:55:43 22:55 »
div, не виправдовуйся.... ну не дозрів ти ще, всі це розуміють.......

До чего
До хождения в вышиванке и пения песен?
Я и не отрицаю.
Я вышивку терпеть не могу и слуха лишен начисто. Как говаривал один мой знакомый - поешь ты громко, но противно
И я не собираюсь ни перед кем оправдываться, извини нема за шо.

Я уже писал тут насчет украинизации, что и как надо делать что бы получить результат. Но народ продолжает есть кактус. Не вопрос. Откровенно говоря после 19го года мне уже пофик

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #70 : Травня 08, 2022, 11:12:50 23:12 »
Ты меня утомил уже
Еще раз. Я НЕ ЗАЩИЩАЮ РУССКУЮ КУЛЬТУРУ. Я вообще к ней только одно отношение имею - в школе учил
Если брать это понятие как сферического коня то мне на него насрать. Так понятно?
Кстати. Русский язык никак не эквивалент русская культура. Культура имеет значительно больше проявлений чем лингвистические, например живопись и музыка. Тоже бороться будем? "Путин приходит туда где висят картины Левитана"?
Самому не смешно?
Вы все даже не понимаете что говорите не про русский язык или русскую культуру в общем. Вы говорите про некое Абсолютное оружие которое должно защищать от России. Проявлений этого психологического феномена много, не только "давайте перестанем говорить по русски". Еще есть ядерный статус, НАТО, латиница, флаг перевернуть и еще куча такой же хрени.
Нет никакого НАШЕГО действия которое гарантировало бы НЕНАПАДЕНИЕ РФ. Все очень просто - нападение РФ никак не зависит от наших действий, а зависит исключительно от фантазий бередящих умы руководства РФ
Я вас ніяким чином ані втомлювати, ані ображати не планую. Ви запропонували поспілкуватися на тему із застосуванням логіки, от ми й спілкуємося.
По-перше питання cancel russian culture мені дуже давно не смішно, а тепер нарешті не смішно ще багато кому. По-друге так, якщо просту формулу "руzzкій - значить нахуй" треба розписувати по кожному прояву русскості, то розпишемо: туди йде російська література, балєт, й (о Боже, ніт!) картини Левітана.
Ще раз повторюється просте питання: картина Левітана висить в Україні щоби що. Музика з москви звучить щоби що. Які задачі. Отут ніби має починатися логіка, але підозрюю що будуть скоріш емоції. Ви питали, про який захист руссо культуро йде мова? А от про такий. Я себе питаю: навіщо мені вписуватися на захист кацапської музики в Україні? Літератури? Відповідей не маю, то й не вписуюсь.
Й не треба власноруч вигадувати за мене, про що ми тут говоримо. Я говорю не про якісь вами вигадані "абсолютні зброї", я виступаю з чіткою тезою номер один - руссо язий та руссо культуро абсолютно й стовідсотково не потрібні в Україні, й відповідно їх там бути не має. Навіть якщо питання звужувати та зводити до військово-загарбницьких дій, руссо язик грає на користь кацапам, й це також демонструється в питання щодо ціни асиміляції. Жодних емоцій, чиста логіка.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #71 : Травня 08, 2022, 11:17:58 23:17 »
До чего
До хождения в вышиванке и пения песен?

До переходу на мову

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #72 : Травня 08, 2022, 11:23:59 23:23 »
Я вас ніяким чином ані втомлювати, ані ображати не планую. Ви запропонували поспілкуватися на тему із застосуванням логіки, от ми й спілкуємося.
По-перше питання cancel russian culture мені дуже давно не смішно, а тепер нарешті не смішно ще багато кому. По-друге так, якщо просту формулу "руzzкій - значить нахуй" треба розписувати по кожному прояву русскості, то розпишемо: туди йде російська література, балєт, й (о Боже, ніт!) картини Левітана.
Ще раз повторюється просте питання: картина Левітана висить в Україні щоби що. Музика з москви звучить щоби що. Які задачі. Отут ніби має починатися логіка, але підозрюю що будуть скоріш емоції. Ви питали, про який захист руссо культуро йде мова? А от про такий. Я себе питаю: навіщо мені вписуватися на захист кацапської музики в Україні? Літератури? Відповідей не маю, то й не вписуюсь.
Й не треба власноруч вигадувати за мене, про що ми тут говоримо. Я говорю не про якісь вами вигадані "абсолютні зброї", я виступаю з чіткою тезою номер один - руссо язий та руссо культуро абсолютно й стовідсотково не потрібні в Україні, й відповідно їх там бути не має. Навіть якщо питання звужувати та зводити до військово-загарбницьких дій, руссо язик грає на користь кацапам, й це також демонструється в питання щодо ціни асиміляції. Жодних емоцій, чиста логіка.

А такое всегда происходит когда "тема гуляет"
Начинали " Путин прийдет туда где говорят по русски" а закончили "зачем защищать русскую культуру"
Если теза была сразу вторая я б даже в ветку не заходил

Насчет картин, почему висят, потому как висели раньше. Если вы сможете убедить владельца продать или спалить то это ваше с ним частное дело.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #73 : Травня 08, 2022, 11:26:52 23:26 »
Первые два пункта имеют свою цену. Я бы даже сказал что только первый потому как как только вы берете власть то оружие автоматически становится вашим. Правда есть вариант что сначала лишают оружия,  и это имеет цену, но тогда после этого власть тоже автоматом становится вашей.
А насчет языка и культуры то какая цена? В чем например состоит цена уничтожения книг, в стоимости спичек? Я утрирую понятно. Нет никакой особой цены. Увеличивается тираж собственных книг, чужие запрещаются и вуаля, культура побеждена
Большевики вообще хитро сделали.
Сказали что ваша культура теперь типа свободна, мы ее признаем и поддерживаем, а не как стара власть. И разом через это взяли и власть и армию. Вот так то же бывает.
Не надо абсолютизировать какойто один фактор из множества
Ніхто нічого не абсолютизує. Ми взяли процес, поділили на чотири пункти, наразі є потреба розібрати два останні щодо ціни. Я так розумію, що у вас питання виникають лише у випадку конкретно України?
Тобто, беремо умовну загарбницьку війну росія-Польща. Вже ціна набагато очевидніша - після окупації кожного поляка треба навчити руссо язик, прибрати мотивацію пам'ятати власний, знищити всіх культурних діячів, окрім кількох лояльних. За їх допомогою роками робити кастровану квазікультуру... коротше все те, що робилося з Україною десятиріччями. Тут ціна та зусилля більш очевидні? Якщо так, то чи не логічно з боку України застосовувати контрзаходи, й повертати ціну на "готовність до асиміляції" на рівень поточної Польщі?
Тобто, для мене теж очевидно що ціна асиміляції України набагато нижча саме тому що рашка стільки років платила ту ціну. Може ви те саме маєте на увазі?

Offline Stanton

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #74 : Травня 08, 2022, 11:39:50 23:39 »
Ніхто нічого не абсолютизує. Ми взяли процес, поділили на чотири пункти, наразі є потреба розібрати два останні щодо ціни. Я так розумію, що у вас питання виникають лише у випадку конкретно України?
Тобто, беремо умовну загарбницьку війну росія-Польща. Вже ціна набагато очевидніша - після окупації кожного поляка треба навчити руссо язик, прибрати мотивацію пам'ятати власний, знищити всіх культурних діячів, окрім кількох лояльних. За їх допомогою роками робити кастровану квазікультуру... коротше все те, що робилося з Україною десятиріччями. Тут ціна та зусилля більш очевидні? Якщо так, то чи не логічно з боку України застосовувати контрзаходи, й повертати ціну на "готовність до асиміляції" на рівень поточної Польщі?
Тобто, для мене теж очевидно що ціна асиміляції України набагато нижча саме тому що рашка стільки років платила ту ціну. Може ви те саме маєте на увазі?

Украина там , где ее танки
и все иное камерные страдания импотентов

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #75 : Травня 08, 2022, 11:40:12 23:40 »

Понимаешь. Цена это когда кроме книги на условном русском надо + издавать книгу на условном польском.
А когда надо издавать только первые то откуда взяться "цене"?
Когда надо содержать двух учителей - русского и польского то это цена. А когда только русского как и в России то откуда цена?
Убить всех, даже не смешно. Это для поляков цена - потеря элиты, а для РФ это вообще в доход пойдет
Про квазикультуру туда же, никто ее делать просто не будет. Хотите русской пользуйтесь (слушайте Филю Киркорова),  хотите не пользуйтесь - ваше дело
Вы чо, с дуба упали чесслово.  :smilie10:
Где в РИ ты видели то что перечислил? Как в тверской губернии было так и в таврической, все однотипно. А кто хотел что то там "развивать" отправлялся в Казахстан в ссылку. Это большевики баловались квазикультурой, специфика у них была такая. А в классической империи такого нет - хочешь работать на хозяев сам язык выучишь. Не хочешь - иди подыхай под забором.  И вся цена

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #76 : Травня 08, 2022, 11:40:17 23:40 »
А такое всегда происходит когда "тема гуляет"
Начинали " Путин прийдет туда где говорят по русски" а закончили "зачем защищать русскую культуру"
Если теза была сразу вторая я б даже в ветку не заходил

Насчет картин, почему висят, потому как висели раньше. Если вы сможете убедить владельца продать или спалить то это ваше с ним частное дело.
Так коли в нас тут логічні вправи, то може й днр на місці Донецьку хай висить, бо висіло раніше? :) Це так не працює. Руссо культуро в Україні буде знищуватися - або не буде, й оці владєльци будуть складати на українців розстрільні списки для окупантів. Тут українці мають обирати.
Чому кацапи обов'язково та в першу чергу прийдуть туди, де "говорят по русски" власне в нас розбирається на прикладі фаз асиміляції. Можна звісно там підбирати якісь виключення або окремі випадки (наприклад, кацапи аж бігом прийдуть в маленьку країну; або ж можуть без мороки тупо викинути маленьку націю з землі без асиміляції). Просто навіщо.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #77 : Травня 08, 2022, 11:41:16 23:41 »
Украина там , где ее танки
и все иное камерные страдания импотентов

Во, во
Это близко к истине

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #78 : Травня 08, 2022, 11:47:13 23:47 »
Танків не було століттями........... а мова була.......

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #79 : Травня 08, 2022, 11:53:06 23:53 »
Танків не було століттями........... а мова була.......

как раз причина топика не в мове
а в отствии именно ВСУ в тех местах

так же мова
выгнала кацев из под Киева
хотя я думаю что причины тут общие с Югом и Херсоном
и вопросы прямиком генштабу и главкому
поэтому ни хера не будет толкового  из ответов))

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #80 : Травня 08, 2022, 11:54:12 23:54 »
Так коли в нас тут логічні вправи, то може й днр на місці Донецьку хай висить, бо висіло раніше? :) Це так не працює. Руссо культуро в Україні буде знищуватися - або не буде, й оці владєльци будуть складати на українців розстрільні списки для окупантів. Тут українці мають обирати.
Чому кацапи обов'язково та в першу чергу прийдуть туди, де "говорят по русски" власне в нас розбирається на прикладі фаз асиміляції. Можна звісно там підбирати якісь виключення або окремі випадки (наприклад, кацапи аж бігом прийдуть в маленьку країну; або ж можуть без мороки тупо викинути маленьку націю з землі без асиміляції). Просто навіщо.

:lol:
На этом диспут можно закрывать. Ты от вроде не дурак, но кацапа, судя по этому перлу совершенно не понимаешь.
Они кудато лезут не потому что что то там выгодно или просто или еще что то рациональное.
Они лезут туда потому как не лезть просто не могут.
Я помню фрагмент из какого то фильма
Идет парень ночью по городу, гуляет.
У него по пути стоит телефонная будка
И вот проходя мимо нее он вдруг начинает бить в ней стекла, ломать дверь и тп.
Потом неожиданно бросает это дело и совершенно спокойно идет дальше

И если ты его спросишь - нахера ты это сделал. Они либо нечленораздельно что то промычит либо скажет какуюто херню типа - а че она зеленая
И все.
Так и здесь - вся эта мишура про русскоязычие, народ Бомбаса и пр придумывается ПОТОМ как оправдание действия, но никак не является не то что причиной, а даже поводом.
Просто он идет и ему хочется чтото сломать
Просто Путин сидит и ему хочется с кем то повоевать. И все

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #81 : Травня 08, 2022, 11:58:03 23:58 »

Так и здесь - вся эта мишура про русскоязычие, народ Бомбаса и пр придумывается ПОТОМ как оправдание действия, но никак не является не то что причиной, а даже поводом.

ну не совсем уж так
как-то мало замечаем
что десятилетиями мечтали про кацев: чемода-воказл-рф
а именно это происходит с украинцами со своих земель сегодня ...

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #82 : Травня 08, 2022, 11:59:00 23:59 »
Понимаешь. Цена это когда кроме книги на условном русском надо + издавать книгу на условном польском.
А когда надо издавать только первые то откуда взяться "цене"?
Когда надо содержать двух учителей - русского и польского то это цена. А когда только русского как и в России то откуда цена?
Убить всех, даже не смешно. Это для поляков цена - потеря элиты, а для РФ это вообще в доход пойдет
Про квазикультуру туда же, никто ее делать просто не будет. Хотите русской пользуйтесь (слушайте Филю Киркорова),  хотите не пользуйтесь - ваше дело
Вы чо, с дуба упали чесслово.  :smilie10:
Где в РИ ты видели то что перечислил? Как в тверской губернии было так и в таврической, все однотипно. А кто хотел что то там "развивать" отправлялся в Казахстан в ссылку. Это большевики баловались квазикультурой, специфика у них была такая. А в классической империи такого нет - хочешь работать на хозяев сам язык выучишь. Не хочешь - иди подыхай под забором.  И вся цена
Ціна - це час, гроші, люди, інші ресурси. Оскільки у випадку з великими націями ви не можете поставити "только русского" - бо не розумітимуть, вам треба підтримувати паралельну освіту, поступово скорочуючи та видавлюючи у маргінез польских вчителів.
Власне, це робилося з Україною.
Відповідно, книжки. В Україні то ще лайт едішн був, наприклад русифікація Узбекістану супроводжувалася книжками на руссо язик, де по пів-сторінки займало тлумачення узбецькою.
Вбити всіх діячів культури - не знаю, чому це для вас доход; треба мати й підтримувати репресійний апарат, чекісти коштують ресурсів. Теж робилося з Україною.
Більшовики так робили не з приколу, а тому що це на той момент було оптимальною стратегією з точки зору технічних ресурсів.
Імперії взагалі це ніяк не могли робити, бо не було технічної та ресурсної можливості. Максимум виходила креолізація, та й то проти племен котрих ще й повбивати на 80% перед тим вдавалося.
Ну й в усіх перерахованих випадках ціна була.
Тобто якщо не занурюватися біс зна куди в деталі, на сухому математичному рівні мова - це фактор, для асиміляції важливий, безкоштовно за "хотєлкою" кацапів не змінюється, все таке.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #83 : Травня 09, 2022, 12:03:49 00:03 »
Во, во
Это близко к истине
Це примітивізація. Бо саме явище "українські танки" є можливим завдяки тому, що ми маємо культурну ідентичність українців. Тому це саме українські танки, а не танки строітєлєй новой нєтакой росії, анархістів й т.д.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #84 : Травня 09, 2022, 12:05:08 00:05 »
Ціна - це час, гроші, люди, інші ресурси. Оскільки у випадку з великими націями ви не можете поставити "только русского" - бо не розумітимуть, вам треба підтримувати паралельну освіту, поступово скорочуючи та видавлюючи у маргінез польских вчителів.
Власне, це робилося з Україною.
Відповідно, книжки. В Україні то ще лайт едішн був, наприклад русифікація Узбекістану супроводжувалася книжками на руссо язик, де по пів-сторінки займало тлумачення узбецькою.
Вбити всіх діячів культури - не знаю, чому це для вас доход; треба мати й підтримувати репресійний апарат, чекісти коштують ресурсів. Теж робилося з Україною.
Більшовики так робили не з приколу, а тому що це на той момент було оптимальною стратегією з точки зору технічних ресурсів.
Імперії взагалі це ніяк не могли робити, бо не було технічної та ресурсної можливості. Максимум виходила креолізація, та й то проти племен котрих ще й повбивати на 80% перед тим вдавалося.
Ну й в усіх перерахованих випадках ціна була.
Тобто якщо не занурюватися біс зна куди в деталі, на сухому математичному рівні мова - це фактор, для асиміляції важливий, безкоштовно за "хотєлкою" кацапів не змінюється, все таке.

а большевики тут появились как данность ...
чисто мовных трепачей в Киеве было пруд пруди
а армии  - хрен
все повторяется где-то ...

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #85 : Травня 09, 2022, 12:06:30 00:06 »
Це примітивізація. Бо саме явище "українські танки" є можливим завдяки тому, що ми маємо культурну ідентичність українців. Тому це саме українські танки, а не танки строітєлєй новой нєтакой росії, анархістів й т.д.

от балоболов ни о чем
до выплавки стали и нарезания стволов орудий пушек
пардон - срать и мазать  ...

Offline polelis

• Hero Member
« Reply #86 : Травня 09, 2022, 12:15:56 00:15 »

Раз почався срач - значить переляк пройшов.  :pooh_lol:

І це зараз, в час коли рускіє щоденно вбивають наших найкращих людей, і військових і цивільних.
Уяви собі, що буде після перемоги (якщо вже зараз не давати защітнікам язЬІка належну відсіч).
Переконаний, що всі ці недобитки почнуть гуртуватися саме на платформі ЯзЬІка.
А любітєлєй язЬІчія можна знайти всюди, і не тільки серед бувших Р襳в, мєдвєдчуківців, шариєвців, а й серед юльків, зелених…

Я, до речі, не пригадую… що, Закон про Мови вже відмінили, чи може призупинили через війну?
Зеленський в обхід закону створив рускій TV канал Дом, і багато хто зрозумів це як сигнал,
як разрЄшЄніє….

Ну і загадкою залишається, чому з такою наполегливістю такі популярні фігури як Льоша Ганчарєнко, Тарас Бєрєзовєц…  продовжують вести свої YouTube канали на язЬІкє, чудово при цьому володіючи українською.
Більше того, майже всі коментарі глядачів з закликами переходити на українську вони «підтирають».
Вони ж не вороги. Тоді, що це за «секретна» місія така?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #87 : Травня 09, 2022, 12:19:16 00:19 »
:lol:
На этом диспут можно закрывать. Ты от вроде не дурак, но кацапа, судя по этому перлу совершенно не понимаешь.
Они кудато лезут не потому что что то там выгодно или просто или еще что то рациональное.
Они лезут туда потому как не лезть просто не могут.
Я помню фрагмент из какого то фильма
Идет парень ночью по городу, гуляет.
У него по пути стоит телефонная будка
И вот проходя мимо нее он вдруг начинает бить в ней стекла, ломать дверь и тп.
Потом неожиданно бросает это дело и совершенно спокойно идет дальше

И если ты его спросишь - нахера ты это сделал. Они либо нечленораздельно что то промычит либо скажет какуюто херню типа - а че она зеленая
И все.
Воу воу воу, а тут в нас маленька зупиночка. Розуміння кацапів - то дуже сумнівне досягнення, тож я тільки за те щоб в цьому сенсі насолоджуватися невіглаством.
Але.
Згідно з того що ви вище написали, ви кацапів сприймаєте як силу природи. Типу дме кацапський вітер, от просто вийшло так що на нашу сторону. З "кем-то" їм повоювати хочется.
Взагалі-то це не так, й дії кацапів можна пояснити. За умови, що ви їх розумієте :) Там не так вже й багато аксіом. Нас чіпляють лише дві. Росія можлива лише як російська імперія - це причина невідворотності війни з усіма, хто колись туди входив. Українців не існує, є йужниє русскіє - це причина їхніх системних помилок в протистоянні Майданам, й от зараз у війні.
Тобто буквально, дали вам комкуктєрну гру, ваша задача зібрати імперію з друзків. Зрозуміло що ви не з азійських степів почнете, а з отих двох країн де бєлиє та йужниє русскіє чекають, поки ви їх до себе приєднаєте за три доби.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #88 : Травня 09, 2022, 12:22:27 00:22 »
Переконаний, що всі ці недобитки почнуть гуртуватися саме на платформі ЯзЬІка.
Дик а на якій ще.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #89 : Травня 09, 2022, 12:30:07 00:30 »
Дик а на якій ще.

ога
недобитки те, кто говорит на русском и не сдрыснул на запад ))
кажется, это у емигов прошел испуг
и занялись своим привычным делом : учить любить родину и неню из-за бугра ))