Януковича теж вибирали на обмежені повноваження, а от як вийшло.
Відверто кажучі, те, що багато людей голосували за Януковича, означає, що Україна на той момент не була готова до демократії. Якщо люди, у масі своїй, і досі такі самі, тобто нічому не навчились - то тут взагалі нема чого обговорювати - нам по-любому капець.
Парламенська більшість в цій ВР, на мою думку, не є проблемою ні для Тимошенко, ні для Порошенка.
Якщо й так, якщо не вдастся перед виборами до ВР поставити "тушкуванню" якісь юридичні перепони - що ж, доведеться з цим миритися, поки-що. А якщо президент почне перетворюватись на диктатора - знову можно Майдан зробити. Тому й важливо обрати більш-менш адекватну людину, яка не накаже спецназу і гопоті калічити демонстрантів.
Все одно вибір буде з 2-3 найбільш рейтингових кандидатів. Я й близько не вважаю Порошенко ідеальним, але він точно не гірша кандидатура. І він надто розумний для того, щоби почати себе вести, як отморозок.
Те, що Порошенко всі ці роки і в воді не тоне, і вогні не горить, наводить на думку, що або він дуже розумна людина ( а таки ж не дурна), або він агент впливу когось могутнього (кого?).
Не тоне як політик? Він працював в уряді Януковича тількі спочатку, коли й у багатьох не найдурніших людей була думка, що Яник не безнадійний, що можно якось на нього вплинути і т.п. Коли він ще не був відвертим диктатором і держзлочинцем.
Щодо агенту впливу, то, поки що, ця версія занадто бездоказова і конспірологічна. Мені здається, що Путін не вміє працювати достатньо тонко. Коли Россія щось робить, то це видно не те що з Київа - це в Австралії бачать. І ставлять россіяни, звичайно, на таке лайно, що навіть з однієї пики верне: Царьов, Колєсніченко, Медведчук, Овощ... Ні, є ще й солодка парочка Вітренко з Корчинським, вони умніші і виглядають краще, але ж теж усім відомо, звідки вони інструкції отримували, і вони маргинали.
Це не означає, що росіяни 100% не зможуть Порошенка якось чимось купити, але з реальних кандидатів він, мені здається, в цьому плані навіть найкращий, тобто краще від цього впливу захищений. Якісь інші претензії можно і потрібно розглядати, але версія, що Петя - москальскій тайняк - безглуздя якесь і типовий чорний піар, IMHO.