Автор Тема: Украина "купила" спутник: почему это важно для победы  (Прочитано 1587 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
Пятница, 19 августа 2022, 14:42

Вместо беспилотников Bayraktar, на которые украинцы собрали средства за считанные дни, Фонд Сергея Притулы приобрел доступ к уникальному спутнику дольше, чем на год – с помощью него украинские военные смогут получать необходимую информацию в кратчайшие сроки, что поможет эффективнее уничтожать врагов.

Об этом в эфире Апостроф TV рассказал руководитель Украинского центра безопасности и сотрудничества Сергей Кузан.

По его словам, это даже не один спутник, а доступ на год к информации из группы спутников. В течение всей войны подобную информацию Украина получала от НАТО, но ВСУ были необходимы собственные источники – теперь ГУР самостоятельно сможет анализировать данные.

"То, что такой космический масштабный проект реализован - это более быстрое и точное планирование операций артиллерии, разведки и т.д. Потому что эта информация будет поступать в режиме онлайн. Ведь партнеры передавали не онлайн информацию, а только то, что они считали нужным. А теперь мы имеем коммерческий спутник, который будет получать постоянное обновление данных из сети коммерческих спутников и это значит, что имеем новейшие данные в режиме онлайн, что очень нужно на фронте", - прокомментировал Сергей Кузан.

В то же время он отметил, что НАТОвская информация также будет поступать по-прежнему, поэтому ВСУ получат только более точную картинку.

"Это стратегическая вещь для планирования лучшего поражения врага. Потому что эти спутники могут "видеть" даже сквозь препятствия. Не просто сквозь облака – а даже сквозь крышу ангара", – отметил руководитель Украинского центра безопасности и сотрудничества.

Он также подчеркнул, что благодаря спутнику, интервал поступления информации сокращается с суток до нескольких часов и, кроме этого, решается еще несколько важных вопросов и препятствий.

"Исчезает основное препятствие – темное время суток. Потому что ночь – это ухудшение для даже НАТОвской камеры. А ночь с облаками при маскировке – и подавно. А для этих спутников не существует таких препятствий. Мы сможем видеть даже замаскированную технику ночью под облаками и привязать данные к координатам и передать артиллерии. Фактически глаза ВСУ открываются на гораздо большую территорию", - резюмировал Сергей Кузан.
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
Спутник ICEYE будет в собственности Украины даже по истечении срока доступа к данным
19 августа 2022

Договор о сделке предусматривает, что в случае неисправности космического объекта финская фирма обязывается предоставить Украине идентичное оборудование.

Спутник компании ICEYE, который был приобретен благотворительным фондом Сергея Притулы, останется в собственности Украины по истечении оплаченного срока доступа к базе данных. Об этом говорится в заявлении бизнесмена Максима Полякова, владеющего компанией EOS Data Analytics, которая была привлечена к заключению соглашения.

Договор между фондом Сергея Притулы и финской компании ICEYE предусматривает, что Украина получает спутник и доступ к базе данных "созвездия" космических объектов.

По данным EOS Data Analytics, приобретенный спутник будет работать над территорией нашей страны исключительно для достижения целей и выполнения задач, поставленных перед Вооруженными силами. В том время, когда космический объект не будет расположен над Украиной, Киев сможет гарантированно получать сведения благодаря доступу к всему "созведию".

"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline irpin

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
якщо там замішаний поляков, то вважайте, що справа нечиста.
цей афарест має цікавість від космосу до ігорного бізнесу (разом з кацапами), не цурається нічого.

якщо б притула мав намір скомпрометувати все волонтерство, то кращого партнера він би не знайшов.
американці полякова виперли із всіх програм, де він був присутній партнером ще на початку року, здається мені, що той шухер, за яким були обмеження з минулого року по обміну розвідданими, - був через цього персонажа.

Offline andronchik

• Hero Member
  • Херсон
якщо б притула мав намір скомпрометувати все волонтерство, то кращого партнера він би не знайшов.
:fp2
До чого там взагалі "притула"?
Він що, обирав супутник і як його придбати?
В даному випадку він просто "весільний генерал".
І до речі, сьогодні Резніков подякував Полякову за допомогу в перемовинах.
Чомусь вірю йому більше, ніж невідомій істоті з форуму.
Мы верим в бога, они - в Путина.

Offline div

• Ветеран форума
:fp2
До чого там взагалі "притула"?
Він що, обирав супутник і як його придбати?
В даному випадку він просто "весільний генерал".
І до речі, сьогодні Резніков подякував Полякову за допомогу в перемовинах.
Чомусь вірю йому більше, ніж невідомій істоті з форуму.

Притула собрал на это деньги, не?

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
Притула зібрав народні гроші

А от мене дивує інше, чого влада не купила такий супутник, якщо він такий важливий, всі гроші ідуть на армію, а щось важлмве знову купується за гроші громадян..

Online Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Притула зібрав народні гроші

А от мене дивує інше, чого влада не купила такий супутник, якщо він такий важливий, всі гроші ідуть на армію, а щось важлмве знову купується за гроші громадян..

Мабуть тому що вони вважали що достатньо отримують розвід інформації від союзників

Offline RG

• Ветеран форума
Мабуть тому що вони вважали що достатньо отримують розвід інформації від союзників

Інформації ніколи не буває достатньо   :smilie7:

Offline andronchik

• Hero Member
  • Херсон
Притула собрал на это деньги, не?
Притула - супер! :super:
Але тут намагалися протягнути, що він не тих обрав в партнери :fp2
У випадку зі супутником, підозрюю, він оплатив виставлений рахунок.
І це правильно!
Бо обладнання надскладне, і детально розбиратись повинні були специ.
Мы верим в бога, они - в Путина.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!

якщо б притула мав намір скомпрометувати все волонтерство, то кращого партнера

Не знаю про партнера, але гроші зібрані на Байрактари, треба було хоч якось узгоджувати.
Бо так можна і приватний літак для Опариша купити, або будиночок замість квартири в Ялті.

Я не здавав, але використання грошей не за призначенням, то дискредитація ідеї.

І правильно хтось запитав, а якого дідька Опаришева кодла не купила ті світлини? Бо вже знову дороги будуємо. :smilie9:
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline div

• Ветеран форума
Не знаю про партнера, але гроші зібрані на Байрактари, треба було хоч якось узгоджувати.
Бо так можна і приватний літак для Опариша купити, або будиночок замість квартири в Ялті.

Я не здавав, але використання грошей не за призначенням, то дискредитація ідеї.

І правильно хтось запитав, а якого дідька Опаришева кодла не купила ті світлини? Бо вже знову дороги будуємо. :smilie9:

Как ты себе представляешь подобные "узгодження"?
Больше чем уверен что  там много вообще анонимных взносов или без контактов

Offline ЮАР

• Ветеран форума

От прикинь - жінка тебе відправила на ринок за продуктами, ти повернувся з порожніми руками, а на запитання де гроші, кажеш, я зайшов по дорозі у бордель, там теж було не погано.

Я готов допомагати ЗСУ, але не готов здавати гроші на мур з росією, або будівництво підводного човна, або побудову нової Мрії, ...
І мур, і човен, і літак має будувати держава. Орендувати супутник теж, для держави 16 млн. то не надмірна сума.

До речі, мене непокоїть думка, а який строк служби супутника, про це ані пари з вуст.
Інша думка, ще до купівлі світлин, ми влучили в нафтобазу в Белгороді, у десятки складів зі зброєю, у літовища у Криму і Міллерово, у крейсер Москва, в Антонівський міст, в гарнізон Зміїного. В байку про погані знімки від США я не вірю.
Ще одна думка - я вірю, що війна закінчиться раніше, ніж вважають експерти, і на кой ляд нам той супутник, коли кацапи побіжуть?
А на кой ляд нам посередник Поляков? Без афериста Полякова, що, ніяк?
І це не всі запитання.

:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline div

• Ветеран форума
От прикинь - жінка тебе відправила на ринок за продуктами, ти повернувся з порожніми руками, а на запитання де гроші, кажеш, я зайшов по дорозі у бордель, там теж було не погано.

Не с порожнимы, Байрактары будут

Я готов допомагати ЗСУ, але не готов здавати гроші на мур з росією, або будівництво підводного човна, або побудову нової Мрії, ...
І мур, і човен, і літак має будувати держава. Орендувати супутник теж, для держави 16 млн. то не надмірна сума.

До речі, мене непокоїть думка, а який строк служби супутника, про це ані пари з вуст.
Інша думка, ще до купівлі світлин, ми влучили в нафтобазу в Белгороді, у десятки складів зі зброєю, у літовища у Криму і Міллерово, у крейсер Москва, в Антонівський міст, в гарнізон Зміїного. В байку про погані знімки від США я не вірю.
Ще одна думка - я вірю, що війна закінчиться раніше, ніж вважають експерти, і на кой ляд нам той супутник, коли кацапи побіжуть?

Держава много что должна делать. Если бы она все делала что должна волонтеры вообще не нужны были бы

А на кой ляд нам посередник Поляков? Без афериста Полякова, що, ніяк?
І це не всі запитання.

Свинарчуки 2?

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Модер, закривай тему, сенс втрачено!

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
Модер, закривай тему, сенс втрачено!

Ти ба які кацапи моторні. Як електровіник.  :gigi:

Offline ЮАР

• Ветеран форума

Offline Комашки

• Ветеран форума
Больше чем уверен что  там много вообще анонимных взносов или без контактов
Ну, їх загалом й не має бути. Цільовий збір коштів - то цільовий збір коштів, якщо потім прибігти й сказати "а ми оце купили щось інше" то практично гарантована деяка втрата репутації та подальших надходжень.
Інша справа, якщо якісь форсмажори не дають можливості витратити за призначенням. Наприклад, гроші на байрактар від Норвегії забздів збирати місцевий банк, бо както сука нєкрасіво шо кацапчіков із ніво уьбют насмєрть. Але хіба в Притули так було?

Online Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Ну, їх загалом й не має бути. Цільовий збір коштів - то цільовий збір коштів, якщо потім прибігти й сказати "а ми оце купили щось інше" то практично гарантована деяка втрата репутації та подальших надходжень.
Інша справа, якщо якісь форсмажори не дають можливості витратити за призначенням. Наприклад, гроші на байрактар від Норвегії забздів збирати місцевий банк, бо както сука нєкрасіво шо кацапчіков із ніво уьбют насмєрть. Але хіба в Притули так було?

Притулі Байрактар дав їх безкоштовно...... так що супутник - то як би бонус

Offline ЮАР

• Ветеран форума

Україні, усім причетним до збору коштів.

Offline ЮАР

• Ветеран форума

Держава много что должна делать. Если бы она все делала что должна волонтеры вообще не нужны были бы

Свинарчуки 2?

Про це і мова, зелена держава багато чого робить (або не робить) за спинами волонтерів.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
 Притула - одна з альтернатив на майбутніх виборах

Offline RG

• Ветеран форума

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума

Я про те, що ця кампанія з супутником на  майбутні вибори націлена

Offline Комашки

• Ветеран форума
Так що можна було б замовити пару небезкоштовно. Про що й мова.

Offline Комашки

• Ветеран форума
Разом з Обожеславом Вакарчуком мабуть  :gigi:

Offline Outlander

• Ветеран форума
Взагалі-то волонетри довгий час закривали ті прогалини, які виникали на низових рівнях збройних сил - боєць-відділення-взвод-рота-батальйон. Виникали з об'єктивних причин пострадянської армійської структури та недостатнього фінансування ЗСУ - те не передбачено, те не сертифіковано, того просто немає, те є але його недостатньо, а те по паперам зампотєха є, але насправді немає. Захист, обвіс, турнікети, транспорт, квадріки і тд. І це дійсно було корисно, і ці проблеми нікуди не зникли. Але останнім часом ІМНО що Притула, що Чмут, що деякі інші почали працювати ставлячи ПіаР попереду реальних потреб. " - А ми купимо Байрактар! - А ми купимо п'ять байрактарів! - А ми доступ до супутника! - А ми F-22! - А ми авіаносець!". Я не знаю реальних потреб армії в доступі до знімків ICEYE. Ніби-то доступ до якихось супутникових знімків того ж MAXAR наш ГШ мав. Зрозуміло що і доступ до нових знімків матиме дуже обмежене коло спеціалаістів. І я дуже хочу вірити, що їхньою реакцією буде не "А на куя нам ще й ця штука треба, вона дублює функції того що в нас і так є". Але в будь-якому випадку я вважаю що волонтерам більш доцільно звернутись до того рівня задач, яким вони займались раніше. Тому що якщо доступ до ICEYE потрібен нашому ГШ, то він в принципі зможе його придбати і без Притули. А от якщо комусь на передовій знадобиться турнікет чи звичайний Mavic-Autel в підрозділ, то ГШ про це ні вухом ні рилом і без волонтерів ці речі точно не з'являться.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline irpin

• Ветеран форума

Offline medved

• Ветеран форума
Спутнік, пишуть, ненастоящій, в общєм тіктокєр хайпанул, а вихлопа ноль.
Дєньгі подєлілі, в ітогє
Толя. Папа, а на том бєpєгу наші? Опанас (зловісно). Там кацапи…

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Взагалі-то волонетри довгий час закривали ті прогалини, які виникали на низових рівнях збройних сил - боєць-відділення-взвод-рота-батальйон. Виникали з об'єктивних причин пострадянської армійської структури та недостатнього фінансування ЗСУ - те не передбачено, те не сертифіковано, того просто немає, те є але його недостатньо, а те по паперам зампотєха є, але насправді немає. Захист, обвіс, турнікети, транспорт, квадріки і тд. І це дійсно було корисно, і ці проблеми нікуди не зникли. Але останнім часом ІМНО що Притула, що Чмут, що деякі інші почали працювати ставлячи ПіаР попереду реальних потреб. " - А ми купимо Байрактар! - А ми купимо п'ять байрактарів! - А ми доступ до супутника! - А ми F-22! - А ми авіаносець!". Я не знаю реальних потреб армії в доступі до знімків ICEYE. Ніби-то доступ до якихось супутникових знімків того ж MAXAR наш ГШ мав. Зрозуміло що і доступ до нових знімків матиме дуже обмежене коло спеціалаістів. І я дуже хочу вірити, що їхньою реакцією буде не "А на куя нам ще й ця штука треба, вона дублює функції того що в нас і так є". Але в будь-якому випадку я вважаю що волонтерам більш доцільно звернутись до того рівня задач, яким вони займались раніше. Тому що якщо доступ до ICEYE потрібен нашому ГШ, то він в принципі зможе його придбати і без Притули. А от якщо комусь на передовій знадобиться турнікет чи звичайний Mavic-Autel в підрозділ, то ГШ про це ні вухом ні рилом і без волонтерів ці речі точно не з'являться.
Та отож, а тому звертаємося до класики:" Кому вигідно?" І отримуємо як відповідь одну з ланок:
Я про те, що ця кампанія з супутником на  майбутні вибори націлена