а хз ...
Ну от й в мене таке враження, що мова хз про що
Таке враження, ніби хтось там вистрибнув та почав волати що в Україні все робиться ідеально, а ви так м'якенько людину приземлили іронічними натяками, що (виявляється) не все, й не ідеально.
А в нас розмова загалом скоріш про те, що руснє вдалося збудувати залізничку, й контекст - посилання на атакамсоподібне по сотні пахомов.
Для мене це, наприклад, свідчення того, що за наявності інфи по цілі та чим дістати, наші дістають та вражають ціль.
Відповідно, мабуть, на залізничку чогось явно не вистачило.
Варіанти, гіперболізовано, такі.
1) ЗСУ ідеально відпрацьовували, але не вистачило відповідної зброї на напрямку.
2) ЗСУ дебіли повні, їм зброї навалили по вуха, вони сидять як тупиє хахли з кацапскіх анєкдотов, половину розбили, половину просрали.
3) ЗСУ неідеально відпрацьували в умовах дефіциту БК
Як на мене, очевидно вирогідними є варіанти 1 та 3, й в обох є очевидна спільна риса.
А турнікєти - то такоє. Типу, особисто мені зрозуміло, що волонтери затикають неоптимальні схеми армійської логістики, коли в підшефному підрозділі турнікетів вженема (фр), а десь на складі їх вагон, причому скоріш за все тупо документи просрав хтось десь (сумнівно, що на турнікетах заробляють бабло, хоча я на цьому не знаюся)