🍁 Відповідь на новий пост Віктора Трегубова у ФБ (він його прислав мені особисто).
Вітаю, Вікторе! Ваші аргументи зрозумілі.
Що стосується моїх джерел інформації. Безпосередньо перед цим дописом мав розмову з американським colonel, який щойно повернувся з України (рік працював у нас інструктором) - наразі він допомагає бійцям ЗСУ, які знаходяться на лікуванні у США (як свого часу Юра Гудименко).
Так от... За його думкою, якщо до влади прийде Трамп, то Білий дім абсолютно точно буде наполягати на такому варіанті, який я виклав - це от просто мільйон процентів. А тому нам треба за півтора роки намагатись взяти максимум.
А росіянам кров з носу треба заморозити конфлікт ДО передачі нам авіації та систем на кшталт ATACAMS - тобто, у найближчі місяці.
Щодо мобілізаційного ресурсу. Наприкінці наступного року ті, хто пішов на війну у лютому 22-го вже воюватимуть ТРИ роки! Це капець, як багато - їм треба буде шукати повноцінну заміну. Знайдемо, коли зараз вже на вулицях відловлюють людей? І не забувайте, що на кожні 50 000 мобілізованих українців путін може виставити 250 000 своїх бурятів, таджиків та інших ваньків. І ніяких бунтів там не буде з цього приводу - вони просто стануть біднішими, але їм не звикати.
Так що така думка тут витає в повітрі і обговорюється цілком серйозно - треба брати максимум у найближчі півтора роки, а потім у глуху оборону, приєднуватись до НАТО і дотискати ворога економічно. Ні на що не претендую, але й носити рожеві окуляри, які, як правило, б`ються склом всередину, теж не хочу.
Бажав би зосередитись на спільній боротьбі з ворогом (я вже пенсіонер, але мій рідний брат на передовій), а не накидах один на одного у соціальних мережах. У всіх можуть бути різні думки, але ціль одна.