Автор Тема: Шарик іде на війну.  (Прочитано 20486 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

Offline Шарик72

• Hero Member
Re: Шарик іде на війну.
« Reply #150 : Листопада 02, 2023, 01:07:23 13:07 »
Дещо вже мабуть не зміниться ніколи. Сьогодні нас повністю обмундирували. Коли видавали речі - все мірялось і записувались розміри. Потім видали бойовий рюкзак та баул і потім вже інші речі. Приперли все те добро в розташування. Там все розклали і змусили все переміряти, ну окрім труселів, все перерахували по кількості, допомогли упакувати в рюкзак та баул. З нами зараз працюють литовські інструктори. То з тими хто такого віку, як я то на кацапській, як сказав їх головний інструктор: "Доведеться користуватись мовою ворога", з тими хто молодший вже англійською та жестами. Відчувається, що для них головне щоб солдат отримав все необхідне і почувався комфортно.  У нас, коли видавали речі, то видали все за 10 хвилин, тут лише видача година і перевірка година. У нас тупо кидали, що є, або що під руку попаде, зі словами: " та потім у підрозділі поміняєтесь, якщо що. При цьому частини речей тупо не дали, але в кінці всі за них розписались, бо й гадки не мали, що там має бути.
Да, виявляється броніки великих розмірів існують в природі. Броніки ахуітільні, набагато легші ніж наші поліцейські. Ходиш і не помічаєш, що він є на тобі.
Коротко, що видали:
Бронік
Каска кевларова
Берці зимові
Берці літні
Кросівки
Штани піксель літні - 3 шт
Футболки літні - 3 шт
Френч піксель або сультікам - 2 шт
Куртка мультикам
Куртка водонепроникна
Штани водонепроникні
Штани та куртка польові утеплені
Труси антибактеріальні - 3 шт
Труси захисні  - 3 шт
Шкарпетки зимові та літні по дві пари, шкарпетки гортекс водонепроникні.
Печатки зимові
Печатки тактичні
Шапка зимова
Фліска
Куртка мультикам.
Ремінь поясний
Кепка мультикам
Спальник із підкладкою
Карімат
Два рушника мікрофіброві
Косметичка (піна для бриття джилєт, гель для душу, дезік, два станки джилєт багаторазові, щиьчики для нігтів)
Ну може, що й пропустив

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #151 : Листопада 02, 2023, 01:13:35 13:13 »
Цитувати
Труси антибактеріальні - 3 шт
Труси захисні  - 3 шт

А это что такое?

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #152 : Листопада 02, 2023, 02:17:12 14:17 »
А я хз. Ще навіть не розпаковував

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #153 : Листопада 02, 2023, 04:05:46 16:05 »
А это что такое?
Мабуть антибактеріальні - це звичайні, а захисні то оці "балістичні", як велосипедні тільки з домішком кевлару чи там того супершовку. Гасити швидкість й змінювати траекторію вражаючих часток.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #154 : Листопада 02, 2023, 05:24:01 17:24 »
Мабуть антибактеріальні - це звичайні, а захисні то оці "балістичні", як велосипедні тільки з домішком кевлару чи там того супершовку. Гасити швидкість й змінювати траекторію вражаючих часток.

Сроду про такэ не слышал

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #155 : Листопада 02, 2023, 06:44:09 18:44 »
Сроду про такэ не слышал

тут пытались мне рассказать что у нас армия далеко ушла от совка
ушла
только вниз

многие просто не имеют даже
примерного представления что такое британская армия

писи
Шарик огромное спасибо за онлайн репортаж

Offline irpin

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #156 : Листопада 02, 2023, 07:06:34 19:06 »
от і молодший долучився. тепер обидва хлопчики мої на службі..

прибрав фотку. нервуюся, вибачте.
« Останнє редагування: Листопада 02, 2023, 09:12:26 21:12 від irpin »

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #157 : Листопада 02, 2023, 08:54:53 20:54 »
Цитувати
[2023] Знищення російських танків. Посібник солдату ЗСУ, НГУ, ТрО України. Видання 4-те.
[Uk] Дідур О.Л., Шевенко М.С.

Посібник містить кольорові фотографії, малюнки та схеми, 28 таблиць. Використання РПГ, СПГ, ПТРК, АВГ  піхотними підрозділами проти танків, БМП, БМД, БТР, БРМ, БМ, СГ, ЗСУ, ЗРК які перебувають на озброєнні Російської Федерації. Повністю перероблені та перераховані таблиці стрільби, з урахуванням габаритів танків РФ Т-72, Т-90, та інших. Всі назви та література представлені мовою оригіналу.

шарику, тут надрукували ще 2000екз. по танках. спитай хлопців, можу надіслать за тої ж схеми, як і міни. розумію, що трохи невчасно тобі, але як треба, то все буде. і як завжди - безкоштовно.

електронний варіант Знищення російських танків. Посібник солдату ЗСУ, НГУ, ТрО України. Видання 4-те. (нажаль, пряме посилання не можна)
« Останнє редагування: Листопада 02, 2023, 09:03:55 21:03 від irpin »

Offline lutuli

• Sr. Member
« Reply #158 : Листопада 02, 2023, 09:27:13 21:27 »

Вірно вчинили ( і з першим поривом, і розваживши - згодом)
Але я встиг,.. що тут скажеш — козарлюга (вас, чомусь, сприймав як людину середнього зросту)
Хай Господь оберігає...

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #159 : Листопада 02, 2023, 09:41:49 21:41 »
Шарік, дякую за розповідь!
Ірпін, дякую за синів!
Бережи усіх Боже!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #160 : Листопада 02, 2023, 09:50:42 21:50 »
Сроду про такэ не слышал
А це нове (ну, якщо я взагалі правильно вгадую). Років 15 тому повипробовували такі бронікі, вирішили що фуфло й краще класичні, але для захисту артерій та інших важливих штук між ніг може поїхати. Перешили бронікі на труси, спробували, не супер але краще ніж без них.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #161 : Листопада 02, 2023, 09:51:40 21:51 »

Дякуємо за захист!  :upa

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #162 : Листопада 03, 2023, 12:55:35 00:55 »

Тримайся і молись.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #163 : Листопада 03, 2023, 01:00:22 01:00 »
Шарік, дякую, цікаво.

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #164 : Листопада 03, 2023, 02:00:21 02:00 »
Ну буває всяке навіть у британській армії. Вчора отримали речі, приміряли, перевірили, склали в баул і бойовий рюкзак. Віднесли та склади у вантажівку. Та поїхала, деякий час десь їздила і знов приїхала в наше розташування, але вже з інших воріт. Де її і розвантажили, разом з речами зовсім іншої групи. Скинули все в купу. Потім декілька годин все розбирали, провіряли, тягали відтягували і знов загрузили у вантажівки.

Нас посадили в автобуси і повезли. Їхали досить довго, краєвиди та містечка і села Британії прикольні, але спати хотілось більше. Тому дрих всю дорогу, як младєнєц. Приїхали на полігон неподалік ЛаМаншу. Швидко повечеряли, і пішли розгрібати свої баули і тягати в казарми. Казарми невеличкі, двоповерхові будинки десь на 6 кімнат по 10 людей. Ліжка, матраци, ковдра, простирадла. Душова на 4 чоловіки та туалети на кожному поверсі. Полягали спати. Сьогодні підйом о 5-00 ранку.
Всім доброї ночі.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #165 : Листопада 03, 2023, 05:05:42 17:05 »
тут пытались мне рассказать что у нас армия далеко ушла от совка
ушла
только вниз

многие просто не имеют даже
примерного представления что такое британская армия

писи
Шарик огромное спасибо за онлайн репортаж
Ви, Маджі, взагалі про жодну армію нічого не знаєте

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #166 : Листопада 03, 2023, 07:07:38 19:07 »
Ви, Маджі, взагалі про жодну армію нічого не знаєте

твои личные выпады не слелают из нашей армии из постсовковой херни конфетки

вот послали 50летнего Шарика в Британию на учебу
Шарик будущее нашей армии?
это не в упрек Шарику, а в упрек украинской нации, которая в армию посылает дедов
 проснись от эдыного марафону

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #167 : Листопада 03, 2023, 07:47:28 19:47 »
твои личные выпады не слелают из нашей армии из постсовковой херни конфетки

вот послали 50летнего Шарика в Британию на учебу
Шарик будущее нашей армии?
это не в упрек Шарику, а в упрек украинской нации, которая в армию посылает дедов
 проснись от эдыного марафону
Саме того й послали, що не майбутнє, а теперішнє. Якби цікавилися чому, менше б питань було б

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #168 : Листопада 07, 2023, 11:04:32 23:04 »
If you are going through hell, keep going.

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #169 : Листопада 08, 2023, 12:47:00 00:47 »
Доброї ночі мої любі хлопчики та дівчатка, улюблені СУПівчатка.
Всаджуйтесь позручніше та послухайте оповідь про те, як Шарик на війну ходив, в ЗСУ служив та на Туманному Адьбіоні навчання проходив.

Отже позавчора розпочались тренування на полігоні.
Привезли автобусами, вигрузили, рюкзаки, броніки, каски, розгрузки, автомати - на себе і впірьод. Метрів через двісті мені поплохєло, бо з таким навантаженням та в такому темпі для мене дуже важко. Підбігла перекладач, інструктори, пояснив, що дуже важко дихати. Ну щось типу астми. Вони розібрали в мене все і вже допомогли донести до місця. Там всім видали британські сухпайки та по 10 холостих набоїв і пішли на заняття з маскування, розбиття табору під відкритим небом, і т.і.  потім ще тренування з патрулювання відділенням. Набігались по лісу в броніках касках, розгрузках та автоматами, так, що єлі ноги волочили. Прийшли на ночівлю. Розбили табір, зробили спальні місця: пончо натягується на вірьовку, знизу закріплюється колишками. Правда пончо виявились китайськими і на деяких були частково відсутні петлі для тих колишків. Всередину кладемо карімат, чохол водонепроникний для спального мішка, в нього спальник і так спимо. Ще в спальник автомат, щоб ніхто не поцупив. Під пончо складаємо решту шмоток. Потім пішли ще на заняття по тепловізорах. Повернулись і попадали спати. Спати було нормально, тепло. Вночі пішов невеликий дощ, але нічого страшного. В цілому з погодою нам дуже повезло, дощ був лише раз в ночі, а так увесь час сонячно і тепло.

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #170 : Листопада 08, 2023, 01:05:44 01:05 »
Зранку поснідали, зібрали шмотки й пішли на навчання. У нас тепер новий інструктор, капрал. Виявився нормальним. Сказав нашому відділенню на навчання зняти броніки і каски. Пішли тренуватись. Побачив, що мені важко ставати і підніматись з коліна, підійшов сказав щоб не опускався на коліно. Стало набагато легше, але всерівно не мед. Тренувались десь 3 години, пішли обідати. Після обіду була демонстрація канадських інструкторів по штурму ворожого окопу, уявного, з фланговим розворотом. Після того пішли цю вправу відпрацьовувати своїм відділенням. Капрал залишився дуже задоволеним. Сказав, що навіть не очікував таких результатів. Хвалив нас довго, раніше за інших привів на точку збору. Доречі інші підрозділи цілий день тренувались в броні і касках, а деякі ще й з рюкзаками, сьогодні медцентру забитий.
Для мене найстрашніше було, як дойти до місця, де будуть автобуси. Хлопці вже вирішили мій рюкзак нести по черзі, а я потягну на собі бронік і каску з трахтоматом. Але все вирішилось ще краще. Підійшов капрал і сказав рюкзак , бронік і каску покласти в їх бусік. Так що йшов назад лише з розгрузкою та автоматом. Хоч і важко, але якби тягти все інше, то точно б не дойшов.
Так і пройшли наші перші навчання в польових умовах. Приїхали втомлені та брудні, але веселі. На вечірній запечений бекон з квасолею  в томатному соусі так і не встигли.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #171 : Листопада 08, 2023, 01:28:18 01:28 »
Зранку поснідали, зібрали шмотки й пішли на навчання. У нас тепер новий інструктор, капрал. Виявився нормальним. Сказав нашому відділенню на навчання зняти броніки і каски. Пішли тренуватись. Побачив, що мені важко ставати і підніматись з коліна, підійшов сказав щоб не опускався на коліно. Стало набагато легше, але всерівно не мед. Тренувались десь 3 години, пішли обідати. Після обіду була демонстрація канадських інструкторів по штурму ворожого окопу, уявного, з фланговим розворотом. Після того пішли цю вправу відпрацьовувати своїм відділенням. Капрал залишився дуже задоволеним. Сказав, що навіть не очікував таких результатів. Хвалив нас довго, раніше за інших привів на точку збору. Доречі інші підрозділи цілий день тренувались в броні і касках, а деякі ще й з рюкзаками, сьогодні медцентру забитий.
Для мене найстрашніше було, як дойти до місця, де будуть автобуси. Хлопці вже вирішили мій рюкзак нести по черзі, а я потягну на собі бронік і каску з трахтоматом. Але все вирішилось ще краще. Підійшов капрал і сказав рюкзак , бронік і каску покласти в їх бусік. Так що йшов назад лише з розгрузкою та автоматом. Хоч і важко, але якби тягти все інше, то точно б не дойшов.
Так і пройшли наші перші навчання в польових умовах. Приїхали втомлені та брудні, але веселі. На вечірній запечений бекон з квасолею  в томатному соусі так і не встигли.

Ну, нічого. В кінці навчання будеш бігати як олень. :shuffle: Яка погода там?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #172 : Листопада 08, 2023, 11:23:32 11:23 »
На вечірній запечений бекон з квасолею  в томатному соусі так і не встигли.
Так а як вечеряли  :smilie11:

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #173 : Листопада 08, 2023, 02:37:26 14:37 »
Ну, нічого. В кінці навчання будеш бігати як олень. :shuffle: Яка погода там?

не будет он бегать как олень
а попадет в холодный и сырой окоп на неделю - вообще будет жопа
пенсионеры войну не потянут

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #174 : Листопада 08, 2023, 04:09:14 16:09 »
Погода чисто англіцька. Дощ і сонце. Поки було лише 3 сонячні дні. Дуже тепло, деякі брити щиголяють в шортах. Наші перекладачі говорять, що тут холодно взагалі не буває, бо до ЛаМанша менше 3 км

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #175 : Листопада 08, 2023, 05:54:12 17:54 »
 Ну бігати, як олень вже точно не буду.
Вчора викликали в медцент нашого табору, розпитали, виміряли тиск, сатурацію,температуру. Потім направили в William Harvey Hospital: Accident and Emergency, де зробили аналізи крові, флюрографію, кардіограму. Вкололи та прокапали антибіотики, стероїди, постійно проводять фіксують покази бортових систем організму. Що конкретно в мене не відомо, поки підозра на бронхіт з астматичним компонентом.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #176 : Листопада 08, 2023, 11:38:58 23:38 »
Вчора викликали в медцент нашого табору, розпитали, виміряли тиск, сатурацію,температуру. Потім направили в William Harvey Hospital: Accident and Emergency, де зробили аналізи крові, флюрографію, кардіограму. Вкололи та прокапали антибіотики, стероїди, постійно проводять фіксують покази бортових систем організму. Що конкретно в мене не відомо, поки підозра на бронхіт з астматичним компонентом.

А...знайома картина :smilie1: То тобі там взагалі лікуватись потрібно.

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #177 : Листопада 09, 2023, 08:48:31 20:48 »

зеУкраина саботирует подготовку резерва
на Шарика Британия потратила кучу денег -  на выходе будет старый больной пенсионер

от том что эту куйню надо менять люди слышали от британских офицеров еще год назад
потом об этом ясно высказался бывший МО Британии

писи мне тут еще кто то рассказывает про за ЗСУ какую то мифическую армию  будущего

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #178 : Листопада 09, 2023, 08:49:32 20:49 »
А...знайома картина :smilie1: То тобі там взагалі лікуватись потрібно.

у нас 90% мобиков таких набрали

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #179 : Листопада 09, 2023, 08:50:41 20:50 »
вообще это позор молодому поколению
выходит молодым Украина и нахрен не нужна раз своих пенсионеров отцов посылают на войну