Автор Тема: Шарик іде на війну.  (Прочитано 20470 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Offline majesty

• Ветеран форума
Re: Шарик іде на війну.
« Reply #180 : Листопада 10, 2023, 02:31:28 14:31 »
Наразі 30 тисяч українських військовослужбовців завершили навчання у Британії: артилеристи, морські піхотинці, інженери, бойові медики тощо, не рахуючи 22 тисячі українських військових, яких ми готували ще перед вторгненням у 2022 році. Ми разом з президентом Зеленським відвідали частину цих військ ще в лютому, щоб побачити їхні тренування на британських танках Challenger 2.

https://www.pravda.com.ua/columns/2023/11/10/7428139/

Offline Ostap.L

• Hero Member
« Reply #181 : Листопада 11, 2023, 03:34:23 03:34 »
вообще это позор молодому поколению
выходит молодым Украина и нахрен не нужна раз своих пенсионеров отцов посылают на войну

це і є політична відповідальність. Бо саме вони відповідальні що Україна не пішла шляхом Литви, Латвії, а обирала кучм-януковичів. Призивний вік треба підняти до 65.

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #182 : Листопада 11, 2023, 08:20:29 20:20 »
Мій висновок стосовно програми Інтерфлекс (підготовка наших військових в Британії).

Йде її цілеспрямована дискредитація та спроба знищення. Це не дурість, це навіть не армійська дурість. Це - цілеспрямовані, свідомі дії певної частини офіцерського корпусу, спрямовані на дискредитацію військового керівництва України. Хоча за програму відповідає Міноборони. Проте, звинувачувати в тому, що на навчання присилають 50-80 % непридатних людей будуть саме військове керівництво.
Невідомо, хто стоїть за цим конкретно. Зрозуміло лише, що стоять за цим вороги України, для яких метою є - знищення України, як держави.

Offline Ostap.L

• Hero Member
« Reply #183 : Листопада 11, 2023, 11:32:33 23:32 »
єрмак на єрмаках сидить і Зеленськім поганяє. :smilie9:

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #184 : Листопада 12, 2023, 08:52:27 08:52 »
Мій висновок стосовно програми Інтерфлекс (підготовка наших військових в Британії).

Йде її цілеспрямована дискредитація та спроба знищення. Це не дурість, це навіть не армійська дурість. Це - цілеспрямовані, свідомі дії певної частини офіцерського корпусу, спрямовані на дискредитацію військового керівництва України. Хоча за програму відповідає Міноборони. Проте, звинувачувати в тому, що на навчання присилають 50-80 % непридатних людей будуть саме військове керівництво.
Невідомо, хто стоїть за цим конкретно. Зрозуміло лише, що стоять за цим вороги України, для яких метою є - знищення України, як держави.
Мобілізують, кого набрали. Набрали таких, бо, швидше за все, інші добровільно не йдуть, є плани з термінами і строками мобілізації. Як ще варіант: як би ви потрапили до піхоти і після учебки прямиком потрапили на фронт, то існувала б досить велика імовірність, що снаряду чи кулі б було всеодно, яка у вас придатність, і вам після того теж. І ще: ви не непридатні, ви обмежено придатні у військовий час, а для такої категорії обмеження тільки для десантних військ, спецспоруд і ще десь, де гарний стан здоров'я є визначальним

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #185 : Листопада 12, 2023, 06:35:44 18:35 »
Мобілізують, кого набрали. Набрали таких, бо, швидше за все, інші добровільно не йдуть, є плани з термінами і строками мобілізації. Як ще варіант: як би ви потрапили до піхоти і після учебки прямиком потрапили на фронт, то існувала б досить велика імовірність, що снаряду чи кулі б було всеодно, яка у вас придатність, і вам після того теж. І ще: ви не непридатні, ви обмежено придатні у військовий час, а для такої категорії обмеження тільки для десантних військ, спецспоруд і ще десь, де гарний стан здоров'я є визначальним
ьы со мной уже согласен что наша армия даже до совка не тянет

в совке солдат 26 лет это уже был глубокий старик
26 лет э о старлеи офицеры

солдаты были молоды и главное здоровы
в сравнении с нынешним набором они просто пышали здоровьем
ни один мобик не выдержит нагрузок обычной учебки времен совка
три км кросс каждре утро это вообще за пределами фантастики, а в совковой учебке обычная практика
а нормативы для экипажа танка вообще заоблачные на сейчас, экипаж просто влетал в  танк и был готов к бою за секунды
матросы ВМФ волбще были роботами
( наверно в кино  видел как по узким корридорам разлетаюся во время аларма матросы по боевым постам и тд)

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #186 : Листопада 12, 2023, 06:39:33 18:39 »
я скажу больше
британские военные в шоке от мобикурсантов которых присылает Украина
именно по возрасту и здоровью
это писец позор

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #187 : Листопада 12, 2023, 07:30:38 19:30 »
ьы со мной уже согласен что наша армия даже до совка не тянет

в совке солдат 26 лет это уже был глубокий старик
26 лет э о старлеи офицеры

солдаты были молоды и главное здоровы
в сравнении с нынешним набором они просто пышали здоровьем
ни один мобик не выдержит нагрузок обычной учебки времен совка
три км кросс каждре утро это вообще за пределами фантастики, а в совковой учебке обычная практика
а нормативы для экипажа танка вообще заоблачные на сейчас, экипаж просто влетал в  танк и был готов к бою за секунды
матросы ВМФ волбще были роботами
( наверно в кино  видел как по узким корридорам разлетаюся во время аларма матросы по боевым постам и тд)
Не потрібно мені приписувати свої думки. Я вже писав тут, що ви про будь-яку армію ніякого поняття не маєте і зовсім не берете до уваги, що остання співмірна війна у совка була - друга світова

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #188 : Листопада 12, 2023, 08:18:13 20:18 »
Не потрібно мені приписувати свої думки. Я вже писав тут, що ви про будь-яку армію ніякого поняття не маєте і зовсім не берете до уваги, що остання співмірна війна у совка була - друга світова

раз ты дохрена знаешь про армию
накидай мне пару выражений про устав  :laugh: андерсон

и свои претензии давай Шарику кинь сказочник
это тебе еще профессиональный военный не попался - там бы ты услышал в свою сторону много интересного

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #189 : Листопада 12, 2023, 08:42:46 20:42 »
Все пенсіонери в Україні скінчились. Пішли діти. Сьогодні поповнення прибуло. Ну ще всіх не бачив, але поки курили підбігла зграйка дівчаток. Років до 22, ростом під 1,4 метри. Мабуть точно легші ніж баул з британською снарягою. Виявляється це - бойові медики. От тільки, як вони будуть мужиків в два-три рази важчих за них з поля бою витягувати - я не уявляю. Їм навіть в помаранчевій зоні важко буде працювати з пораненими із-за різниці в габаритах.

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #190 : Листопада 12, 2023, 08:50:35 20:50 »
Все пенсіонери в Україні скінчились. Пішли діти. Сьогодні поповнення прибуло. Ну ще всіх не бачив, але поки курили підбігла зграйка дівчаток. Років до 22, ростом під 1,4 метри. Мабуть точно легші ніж баул з британською снарягою. Виявляється це - бойові медики. От тільки, як вони будуть мужиків в два-три рази важчих за них з поля бою витягувати - я не уявляю. Їм навіть в помаранчевій зоні важко буде працювати з пораненими із-за різниці в габаритах.
:smilie2:
мне стыдно
это после медучилища? они хотя бы добровольцы?

писи
надеюсь их готовят в инструкторы
« Останнє редагування: Листопада 12, 2023, 08:54:41 20:54 від majesty »

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #191 : Листопада 12, 2023, 10:34:37 22:34 »
Ну дівчатка говорять, що добровольці.

Offline Ostap.L

• Hero Member
« Reply #192 : Листопада 12, 2023, 10:53:42 22:53 »
22 роки - це вже старі дівки. Були відосики де на бетерах підвозили на медичний пункт.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #193 : Листопада 13, 2023, 11:45:02 11:45 »

раз ты дохрена знаешь про армию
накидай мне пару выражений про устав  :laugh: андерсон

и свои претензии давай Шарику кинь сказочник
это тебе еще профессиональный военный не попался - там бы ты услышал в свою сторону много интересного
Що таке "пару выражений про устав" хтозна, а один з них вам для ознайомлення можу скинути:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/551-14#Text

Я до Шарика ніяких претензій немаю, його розумію але дійсність інша

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #194 : Листопада 13, 2023, 11:46:23 11:46 »
Ніяк. Ви самі їх будете витягувати до точки евакуації

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #195 : Листопада 13, 2023, 11:48:09 11:48 »
:smilie2:
мне стыдно
это после медучилища? они хотя бы добровольцы?

писи
надеюсь их готовят в инструкторы
Маджі, які інструктора? Якщо здасть іспити, то піде медиком. Норм вони медиками працюють

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #196 : Листопада 13, 2023, 12:01:35 12:01 »
 До речі, ще одну річ забули: догляд за ногами. Про шкарпетки, устілки промовчу, там вибір і цінник індивідуальний, (хоча кількість не індивідуальна - чим більше, тим краще), а от про боротьба з грибком, запахом актуальна. Як випробуваний варіант не дезіки, а засоби з пробіотиками: запаха практично нема (може дещо кисломолочкою пахнути), грибок якщо і з'являється, то розвивається дуууже повільно, працює і з травмами. Сам користуюся час від часу нашим виробником. А то щоб взуття не пахло, купляю дезік, найкріще себе показав один турецький. Ще для взуття треба електрична сушка

Online div

• Ветеран форума
« Reply #197 : Листопада 13, 2023, 12:04:46 12:04 »
Я с опрелостями кандидозами борюсь банальным 96% спиртом. При регулярном протирании высушивает на ура

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #198 : Листопада 13, 2023, 12:55:17 12:55 »
Я с опрелостями кандидозами борюсь банальным 96% спиртом. При регулярном протирании высушивает на ура
Я з певними проблемами обходився тривалий час спиротовим розчином саліцилової кислоти, а потім дерматолог порекомендував недешеву пінку і якийся крем і проблема була вирішена швидко але дорогувато у порівнянні з саліциловою кислотою. Але вирішена. Я до того, що спеціалізовані засоби більш ефективні і передбачувані

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #199 : Листопада 13, 2023, 01:19:34 13:19 »
Маджі, які інструктора? Якщо здасть іспити, то піде медиком. Норм вони медиками працюють
не знаю
я лично не слышал про подготовку медиков в британии

а вот внимательно почитай статью
Воєнний оглядач "The Economist" Шашанк Джоши: Бахмутська кампанія коштувала Україні більше, ніж вона отримала
https://www.pravda.com.ua/articles/2023/11/13/7428381/

ничего тебе это не напоминает? хотя это больше не про армию

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #200 : Листопада 13, 2023, 02:02:38 14:02 »
не знаю
я лично не слышал про подготовку медиков в британии

а вот внимательно почитай статью
Воєнний оглядач "The Economist" Шашанк Джоши: Бахмутська кампанія коштувала Україні більше, ніж вона отримала
https://www.pravda.com.ua/articles/2023/11/13/7428381/

ничего тебе это не напоминает? хотя это больше не про армию
Ну, і навіщо мені читати якогось куя на упячці? Я можу і саме інтерв'ю Залужного почитати. Як це взагалі медиків стосується?

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
« Reply #201 : Листопада 13, 2023, 05:14:43 17:14 »
Ну, і навіщо мені читати якогось куя на упячці? Я можу і саме інтерв'ю Залужного почитати. Як це взагалі медиків стосується?

Бомбить "всьопропалом" по площинам, як кацапський "град". :pooh_lol:

Хоча ще за минуле не відсиділо.  :smiley23:

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #202 : Листопада 13, 2023, 06:08:13 18:08 »

потому что там черно по белому написано что клованы из Бахмута устроили пиар акцию в лучших традициях сталинских азятий берлина к 1 мая
сколько это гам стоило узнаем только когдв клованов вышвурнут  на выборах
не зря в армии сирского матами кроют
писи

это британский эксперт уважаемого издания
упячка там третим боком

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #203 : Листопада 13, 2023, 06:08:48 18:08 »
Бомбить "всьопропалом" по площинам, як кацапський "град". :pooh_lol:

Хоча ще за минуле не відсиділо.  :smiley23:

не отсвечивай ничтожество кацапское

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #204 : Листопада 13, 2023, 08:19:25 20:19 »

потому что там черно по белому написано что клованы из Бахмута устроили пиар акцию в лучших традициях сталинских азятий берлина к 1 мая
сколько это гам стоило узнаем только когдв клованов вышвурнут  на выборах
не зря в армии сирского матами кроют
писи

это британский эксперт уважаемого издания
упячка там третим боком
Ще раз: навіщо мені читати статтю якогось невідомого британського хуя, якого наші журнашлюхи обізвали експертом,  на ресурсі журнашлюх, якщо я можу прочитати джерело? Ви ж, мабуть, надаєте перевагу смачній їжі, а не лайну з вигрібної ями? От і з інформацією треба бути перебірливим і не споживати лайно упячки і подібних

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
« Reply #205 : Листопада 13, 2023, 08:29:08 20:29 »
не отсвечивай ничтожество кацапское

Анус абдристовича, припини розмовляти із дзеркалом.  :Vedy_sebe:

І забанься, підарас. Щоб твоєю кишкою тут не смерділо мінімум до 13 грудня.  :smiley14:

Offline irpin

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #206 : Листопада 18, 2023, 12:03:34 00:03 »
До речі, ще одну річ забули: догляд за ногами...
додав трохи опис гігієнічних проблем, з якими стикаються військовослужбовці в зоні бойових дій. ризики захворювань і профілактика мозолей, мікоза стопи, траншейної стопи та педикульоза дивитись тут. подологія в малюнках, коротше.
якщо знайду якісніший матеріал, то потім додам.
п.с. поки шукав, то дивувався, наскільки народ необізнаний у проблемі.

Offline Шарик72

• Hero Member
« Reply #207 : Листопада 22, 2023, 11:43:25 23:43 »
Повернулись з полігону. 5 днів, 4 ночі. (Хороша назва для фільму жахів).
Два дні - відпрацювання штурму окопів, перехід через ворожі загородження з колючки з штурмом окопів. На другу ніч - штурм нашого табору умовним ворогом. Тричі штурмували і тричі відбились. Потім дві ночі в лісі. Відпрацювання на полях і в лісі методики фронтальної і флангової атаки позицій ворога. Відпрацювання засідки на авто в лісі. На другу ніч - патрулювання з пошуком ворожої ДРГ. Ну тут наше відділення наложало конкретно. В процесі флангової атаки перестріляли один одного нахрен, двічі підірвались на розтяжках. Правда від дрона сховатись вдалось. Потім знов була атака нашого патрульного табору, тут таки відстрілялись. Сьогодні наш інструктор був трошки злий на нас, але в процесі відновили його довіру до нас. Просто він змінив командира відділення і все пішло майже, як по маслу.
В цілому цікаво, але все ж важко. В багатьох повилазили старі болячки, дехто просто намагався шлангувати на больничці.
Все ж в нашому віці потрібно внуків нянчити чи на лавочці сидіти, сємки лущити та на молодь говорити: "наркоман, прастітутка", а не спати по 4 години на добу під мокрим пончо, в мокрому спальнику на мокрому та брудному кариматі.  :)

Завтра вихідний, що означає будем пів дня чистити зброю. Потім 6 днів вогневої підготовки на полігоні.

В цілому подавляюча більшість старається і намагається чомусь навчитись, але є унікуми, яким тупо нічого в голову вкласти вже не можливо.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #208 : Листопада 29, 2023, 08:42:39 20:42 »
вчора хлопцям, там де молодший, видали зимне. обувка нормальна.

поки, з додаткового, ми висилали термобілизну, фліску  (бо з того, що видають - все коротке в рукавах), шкарпетки, плитоноску (теж дебелу дали), мішок для скиду, ну й з мілкого дещо.

автомат 73-го року, складський, тому все туге, ламають пальці. дещо додамо й на нього, але пізніше.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #209 : Грудня 07, 2023, 09:03:09 09:03 »
Слухайте, а наш Шарік72, і Шарік72 з ФУПу це одна людина?
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: