Сирський разом з Хомчаком здали Іловайськ, потім було
Дебальцево,
З Дебальцево він війска вивів. Треба було тримати?
Бахмут, де поклали багато наших воїнів. За що Сирський отримав прізвисько 'М'ясник'.
А Бахмут не треба було тримати? А яка різниця з Дебальцевим?
Хоча й трагедія Іловайську теж була з великими втратами.
Трагедія Іловайську трапилася як раз із-за того, що верхнє начальство повелося на воплі в енторнетіках і у тілівізєрі про "нада шота дєлать - дайош сонечкам зілоний калідор".
Ну і це, як ж без цього:
27 серпня комбат «Донбасу» Семен Семенченко заявив, що Іловайськ може перетворитися на братську могилу, бо добровольців під Іловайськом обдурили, і закликав пікетувати Генштаб[11].
28 серпня на екстреному засіданні РНБО президент України Петро Порошенко заявив, що тяжка ситуація українських військ в Іловайську багато в чому викликана зрадою керівництва двох бригад, які самовільно залишили лінію оборони
29 серпня В розміщеному на сайті зверненні Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом випустити українських військових через гуманітарний коридор
Ну домовилися про калідор, все як хотів мудрий нарід. Не подобається результат? Мені теж. Але ви зараз займаєтесь рівно тим самим: намагаєтеся воплями в енторнетах рулити військовими, ніби ніякого Іловайську не було і уроки не вивчені.
І ніби такого рівня неосвічений популізм не приніс нам зелену бубачьку на табуретку.
Плюс, не зовсім зрозуміло, чому саме до Сирського причепилися з Іловайськом і більш ні до кого. Він тоді був, якщо мені не зраджує пам'ять, начальником штабу АТО, а командувачем АТО був хтось інший (не пам'ятаю хто), а головнокомандувачем ЗСУ була взагалі третя людина - Муженко. Чому саме начштабу АТО винний у Іловайську? І чому у Бахмуті винний вже не начштабу, а командувач?
Авдіївка, яку зараз здають під мудрим керівництвом Сирського.
Тобто Авдіївку здавати не можна, а Бахмут треба було, навпаки, здавати? А Дебальцево, знов навпаки, не здавати? Щось я заплутався...
А можна спитати, на основі якої освіти, досвіду і розвідданих ви вирішуєте кожний раз, що тримати, а що здавати?
Я ось чесно визнаю, що у царині наземних операцій моя освіта не пішла далі топіка "мотострілецький взвод в обороні і наступі", котру нам виклали на 1й рік військової катедри (і більш нічого піхотно-наземного решту семестрів на катедрі не торкалися). І я навіть з таким потужним багажем знань за плечима не взявся б чисто по інтернетикам визначати, що тримати, а що залишити....
І ще питання: якщо він не буде здавати Авдіівку його за це назвуть м'ясником в квадраті, чи "це інше"?