Автор Тема: На сьогодні картина така  (Прочитано 1090 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline div

• Ветеран форума

Offline Комашки

• Ветеран форума
Re: На сьогодні картина така
« Reply #1 : Червня 16, 2024, 01:43:44 13:43 »
Тут, як завжди, прикол в тому, що від нас це залежить в дуже обмеженому сенсі. Тобто, мало годувати половину країн третього світу та бути здатними дати відсіч армії кацапстану (а це взагалі-то дуже серйозно). Якщо світ кайфує, й тупо не хоче вмикати мізки - він їх й не увімкне. Власне, не увімкнув та готувався слати нам трагічні діпконсьорни, коли Кійов впаде за три дні, а вони нарешті спокійно зітхнуть та продовжуватимуть сосу-сосущіствовать з кацапстаном, котрий їх канєшно ніколи не чіпатиме (ну а як ще).

Можна сказати, що Україна має створювати власний імідж, власну візію світу та свого місця в ньому, бла бла, й це буде правильно. Бо інших варіантів в України нема. Просто тут важливо пам'ятати саме про те, що багато чого залежить від довколішнього світу.

Чому таке розуміння є критично важливим - а просто задля адекватного сприйняття сумарних зусиль України.

Ми всі можемо спостерігати, як Україна робить стільки, скільки практично кожній першій країні НАТО й не снилося - але при цьому замість членства отримує якісь мємуари чувака, котрий одного разу не забздів огорчіть друха блядіміра й приїхав до Кійова, а там замість каклєти па-кійовскі - корупційов, й той корупційов йому по нозі починає повзти вверх з явним прицілом на дупу, а чувак йому каже - корупційов, стій, перестань, не кусай мене, фу, брись, в НАТУ не візьму, та кому кажу брись - ну й оце усе.

Й замість того, щоб констатувати серйозний запит на ізоляційонизм у США, на явно дебільне ставлення до ситуації що складається у світі - в багатьох наших громадян в голові одна проста думка: щось Україна не так зробила. Після чого йде нескладний аналіз, хто ж в Україні ті чуваки, в котрих повно влади й котрі часто щось роблять не так - й такий самий нескладний висновок, що умовно завтра оберемо собі Пороха, й магічним чином суспільна думка США зміниться, ну або той самий Порох її змінить якоюсь магічною дипломатією, котра чомусь не спрацювала в період його каденції.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #2 : Червня 16, 2024, 03:26:26 15:26 »
Не тут про более долгоиграющее.
То что ты написала это сиюминутная конкретика. А глобальная проблема в том что в мире идет дикая конкуренция за человеческий ресурс. И это я не про сборщиков клубники если что, хотя за них тоже конкуренция. Если это мы не поймем и не востановим престижность образования, причем настоящего, а не "дипломного", то останемся на обочине вне зависимости от исхода войны.
Например кто сейчас остается на Западе из уехавших? Правильно, те кто смог там устроится, те самые гибкие умные молодые и энергичные. Мои соседи - он моряк, ушел в рейс буквально за день до войны, она с двумя детьми выехала с оккупации в Польшу. Ждали ждали, недавно решили покупать в Польше жилье. Дети растут, сколько можно мыкаться.
Возвращаться в Украину сапать буряки и крутить гайки никто не будет. Вернее будут, но только те кто не смог устроится на подобную работу в ЕС, те по определению наихудшие.
Если не разработать социальную политику государства то тут скоро только пенсы останутся

Offline RG

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #3 : Червня 16, 2024, 03:29:13 15:29 »
Та зрозуміло, нафіга нам той Порох.

Бубочки з єрмаками нам тут створять іміджі та візії  :fp2

« Останнє редагування: Червня 16, 2024, 03:35:48 15:35 від RG »

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #4 : Червня 16, 2024, 04:49:22 16:49 »
Та зрозуміло, нафіга нам той Порох.

Бубочки з єрмаками нам тут створять іміджі та візії  :fp2

Я смотрю для тебя существуют только бубочка, Порох и Пустота

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #5 : Червня 16, 2024, 07:37:45 19:37 »
Я смотрю для тебя существуют только бубочка, Порох и Пустота

Ще Трумп є  :gigi:

Я просто в корінь справи намагаюсь дивитись, а не розводити філософію.

Якщо ви переконані, що всілякі розумні концепції переможуть навіть при наявності біля керма бубочок, то мушу вас розчарувати - фірма, якою управляє некомпетентний топ-менеджмент, збанкрутує без варіантів. 
« Останнє редагування: Червня 16, 2024, 07:46:13 19:46 від RG »

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #6 : Червня 16, 2024, 08:16:36 20:16 »

Якщо ви переконані, що всілякі розумні концепції переможуть навіть при наявності біля керма бубочок, то мушу вас розчарувати - фірма, якою управляє некомпетентний топ-менеджмент, збанкрутує без варіантів.

не смотрел линк ( аообще прпвильно давать минирасшифровку), но из контеста диалога понимаю что даже на нашем форуме наивность и инфантильность  непереможна

визии плять :fp2

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #7 : Червня 16, 2024, 08:30:01 20:30 »
..
https://www.youtube.com/shorts/YwgCuNURUdY

и правда и не правда

уйма наций и стран бесполезных и неэффективных. гораздо больше Украины

я все же отношу Украину в среднюю часть рейтинга

кстати то что хорошо поем и неплохо играем в футбол в современном мире  тоже часть эфыективности
а вот кловуны это жопа

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #8 : Червня 16, 2024, 08:33:23 20:33 »
кстати мощное сх и качественные продукты это огромный плюс в 21 веке

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #9 : Червня 16, 2024, 09:15:49 21:15 »

В корень проблемы смотрю я, а ты в бубочку смотришь.
Наше руководство плоть от плоти народа, не только бубочка, а все остальное до последнего вахтера. Про это и говорится в стартпосте. Вот пока это не поменяется у руля будут стоять разного рада бубочки бубенчики
Это постколониальная элита. Прослойка общества специально выведенная для разграбления территории. Они ничего другого не знают, не видят и не могут. Это надо менять. Как, не знаю

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #10 : Червня 16, 2024, 09:39:58 21:39 »
В корень проблемы смотрю я, а ты в бубочку смотришь.
Наше руководство плоть от плоти народа, не только бубочка, а все остальное до последнего вахтера. Про это и говорится в стартпосте. Вот пока это не поменяется у руля будут стоять разного рада бубочки бубенчики
Это постколониальная элита. Прослойка общества специально выведенная для разграбления территории. Они ничего другого не знают, не видят и не могут. Это надо менять. Как, не знаю

Поняття народ - це щось таке дуже усереднене. Насправді в тому народі є досить немало цілком достойних людей. Звичайно не більшість, але й не зовсім вже мізерний відсоток.

Проблема в тому, щоб ці люди були на посадах.

А в нас система відбору така, що чим вище виносить наверх, тим відбірніше  лайно.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #11 : Червня 16, 2024, 09:59:35 21:59 »
div
Конкретика поточного моменту є надважливою тому здебільшого тому, що у випадку якщо захід цей момент просре - нам всі ті виклики майбутнього будуть до лампади, оскільки Україну знову буде окуповано з усіма наслідками. Типу, насправді будь-яка криза освіти, робочих рук або соціалки - це квіточки мирного життя порівняно з тим, яка дупа всім (нам в першу чергу, нажаль) світить.

Втім, це звісно не означає, що про це не треба думати. З оптимістичного: те, що завдає нам прямої шкоди (можливість колективного захисту - це не тільки безпека, але й все те що ви описуєте в перпективі), також допомагає з цією шкодою боротися. Наприклад, коли нарід масово приїхав до Норвегії, він мав... завищені очікування від славетної системи освіти Світлого Заходу :) Вже після першого року нарід трішки... очманів від розуміння, що ця система освіти - чудова для кайфу. Але не для людей, котрі теоретично поїдуть додому в Україну, чи ще кудись, як тільки карта ляже відповідним чином, й колективний захист скінчиться. Всі забігалися шукати українських репетиторів та організовувати власну паралельну освіту :)

Те саме з корупційовом. Приїхали всі з класичними кловунськими наративами імєні штопаного найєма та сєрлєща - Украйона корупцйовна, нарешті покайфуємо в суспільстві де корупційова немає. Покайфували  :laugh: й знов-таки трошки очманіли від того, що це тупо питання назв.

Тобто, вимушена міграція автоматом додає людям адеквату, хочуть вони того чи ні.

Далі: міграція та розум/компетентність/руки це не обов'язково пов'язані речі. На форумі частково присутній, наприклад, Бумеранг: явно ж не остання людина в своїй професії, якою б вона там не була (інавше важкувато переїхати в іншу країну без колективного захисту :) ), але продовжувати міграцію залізобетонно не схотів, та повернувся. Те саме станеться з багатьма, за умови щоб було куди повертатися. Такі переїзди - не під кожну психіку.

Окрім того: будь-яке суспільство має механізми самокомпенсації та саморегуляції. Тому, наприклад, неможна створити клас відмінників та клас двієчників: якщо просто взяти відмінників з двох класів, та запхати в одну групу - через рік в них буде те саме розшарування по оцінках. Відповідно, в класі, сформованому з двієчників, з'являться відмінники; зміниться поведінка та психологічний профіль. На дітях це зручно демонструвати через пластичність психіки та швидкість реакцій мозку, але на великих групах дорослих це теж працюватиме.

Ще з "оптимістичного"  :gigi: - ці всі "залишання у Європі" працюють доки є власне та Європа, де можна залишатися. Це теж далеко не факт. В тому числі, далеко не факт що після третьої світової на місці України залишиться велика дірка (розумію, що цього ніхто в гілці й не казав - але це розповсюджена фантазія). Якщо Європа, кацапстан та Україна будуть зруйновані десь однаково, ще велике питання хто де буде лишатися.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #12 : Червня 16, 2024, 11:21:57 23:21 »
Комашки має рацію.
If you are going through hell, keep going.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #13 : Червня 16, 2024, 11:28:26 23:28 »
div
Конкретика поточного моменту є надважливою тому здебільшого тому, що у випадку якщо захід цей момент просре - нам всі ті виклики майбутнього будуть до лампади, оскільки Україну знову буде окуповано з усіма наслідками. Типу, насправді будь-яка криза освіти, робочих рук або соціалки - це квіточки мирного життя порівняно з тим, яка дупа всім (нам в першу чергу, нажаль) світить.

Я с этим сроду не спорил

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #14 : Червня 16, 2024, 11:29:46 23:29 »
Поняття народ - це щось таке дуже усереднене. Насправді в тому народі є досить немало цілком достойних людей. Звичайно не більшість, але й не зовсім вже мізерний відсоток.

Проблема в тому, щоб ці люди були на посадах.

А в нас система відбору така, що чим вище виносить наверх, тим відбірніше  лайно.

Так я и пишу про эту проблему.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #15 : Червня 17, 2024, 01:05:03 01:05 »
Я с этим сроду не спорил
Та то я просто для обгрунтування, чому мене так клинить на саме поточних моментах :)