Автор Тема: Trump administration  (Прочитано 1025 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Комашки

• Ветеран форума
Re: Trump administration
« Reply #60 : Листопада 14, 2024, 04:47:07 16:47 »
Цікавий час! Орвелівський!
Бай зе вей
Цитувати
Дж. Орвелл
ПАЦИФІЗМ І ВІЙНА
Приблизно рік тому я та кілька колег готували літературні радіопередачі для Індії, і серед іншого ми вклчили туди чимало віршів сучасних та майже сучасних англійських авторів, — наприклад, Еліота, Герберта Ріда, Одена, Спендера, Ділана Томаса, Генрі Тріса, Алекса Комфорта, Роберта Бріджеса, Едмунда Блундена, Д. Г. Лоуренса. Коли це було можливим, цю поезію читали її автори. Не треба пояснювати, чому було започатковано саме ці програми (як невеликий і обхідний рух у радіо-війні), але я маю додати, що той факт, що ми працювали для індійської аудиторії, певною мірою диктував нашу техніку. Суть полягала в тому, що наші літературні передачі були спрямовані на індійських студентів університетів, невелику і ворожу аудиторію, нечутливу для будь-чого подібного до британської пропаганди. Було відомо наперед, що ми не можемо сподіватися на більше ніж кілька тисяч слухачів, і це дозволяло нам бути більш виправдання бути більш «висококультурними», ніж зазвичай допускається в ефірі.

Оскільки я не думаю, що варто заповнити цілий номер Partisan Review брудними суперечками, імпортованими з-за Атлантики, я об’єднаю листи, які мені надіслано (від панів Севіджа, Вудкока та Комфорта), оскільки центральне питання в усіх них є однаковим. Але я повинен окремо розглянути деякі теми, що їх зазначено в різних листах.

Пацифізм. Пацифізм об'єктивно є про-фашистським. Це елементарний здоровий глузд. Якщо ви заважаєте військовим зусиллям однієї сторони, ви автоматично допомагаєте іншій. Немає жодного реального способу залишитися осторонь від такої війни, як нинішня. На практиці, «той, хто не зі мною, той проти мене». Ідея про те, що ви можете залишатися осторонь і бути вищими за боротьбу, живучи з харчів, що їх британські моряки доставляють, ризикуючи своїм життям, є буржуазною ілюзією, що виникла з грошей і безпеки. Пан Севідж завважує, що «згідно з таким типом міркувань, німецький або японський пацифіст буде “об'єктивно про-британським”». Звісно, він буде саме таким! Ось чому пацифістські дії заборонено в цих країнах (в обох випадках покаранням може бути відрубування голови), натомість німці та японці роблять усе можливе, щоб заохочувати поширення пацифізму на британських та американських територіях. Німці навіть ведуть фальшиву станцію "Свобода" , яка поширює пацифістську пропаганду, що не відрізняється від пропаганди П.П.У. Вони б також стимулювали пацифізм у Росії, якби могли, але в цьому випадку їм доволося б мати справу з більш жорсткішими реаліями. Якщо пацифістська пропаганда може бути ефективною, то лише проти тих країн, де досі є певна свобода слова; іншими словами, пацифістська пропаганда корисна для тоталітаризму.

Мене не цікавить пацифізм як «моральний феномен». Якщо пан Севідж та інші уявляють, що можна якось «перемогти» німецьку армію, лежачи на спині, нехай продовжують у це вірити, але нехай також іноді замислюються: чи не є це ілюзією, що створена безпекою, надмірними грошима та простим невіглаством щодо того, як насправді відбуваються подіїі. Мені, як колишньому індійському держслужбовцю, завжди смішно чути, наприклад, про Ганді як приклад успіху ненасильства. Ще двадцять років тому в англо-індійських колах цинічно визнавали, що Ганді був дуже корисний британському уряду. Таким же він буде і для японців, якщо вони туди потраплять. Деспотичні уряди можуть терпіти «моральну силу» до безкінечності; те, чого вони бояться, — це фізична сила. Але хоча мене не дуже цікавить «теорія» пацифізму, мене цікавлять психологічні процеси, за допомогою яких пацифісти, починаючи нібито з жаху перед насильством, зрештою виявляють певну схильність до захоплення успіхом і силою нацизму. Навіть пацифісти, які не демонструють жодного такого захоплення, починають стверджувати, що перемога нацистів є бажаною сама по собі. У листі, який я отримав, пан Комфорт стверджує, що художник на окупованій території повинен «протестувати проти злочинів, які він бачить», але вважає, що це найкраще зробити, «тимчасово прийнявши статус-кво» (як, наприклад, Деат чи Берже?). Кілька тижнів тому він сподівався на перемогу нацистів, бо вона матиме стимулюючий вплив на мистецтво.

Наскільки я можу судити, жодна терапія, окрім повної військової поразки, не має шансів відновити загальну стабільність як літератури, так і життя пересічної людини. "Можна припустити, що чим більша несприятливість, тим більше  стимулюється робота творчої уяви, і тим сильніше раптовий катарсис, від ізольованого сприйняття війни як лиха до усвідомлення уявної та фактичної трагедії Людини. Я впевнений, що коли ми знову отримаємо доступ до літератури воєнних років у Франції, Польщі та Чехословаччині, саме це ми й побачимо знайдемо" (з листа до Horizon).

Я ігнорую невігластво (що забезпечено грошима), здатне повірити, що літературне життя все ще триває, наприклад, у Польщі, і лише завважу, що саме подібні заяви дозволяють мені стверджувати, що наші англійські пацифісти схиляються до активного профашизму. Але я не маю нічого проти цього. Те, що мене обурює, — це інтелектуальна боягузтво людей, які об'єктивно і в певній мірі емоційно є профашистами, але не бажають це визнавати і ховаються за формулою «Я так само антифашист, як і всі, але…». Через це так звана мирна пропаганда є такою ж нечесною і інтелектуально огидною, як і пропаганда війни. Як і пропаганда війни, вона зосереджується на окремих «аргументах», при тому затемнює точку зору опонента і уникає незручних запитань. Зазвичай дотримуються такої лінії: «Ті, хто бореться проти фашизму, самі стають фашистами». Щоб уникнути цілком очевидних заперечень, які можна висунути проти цього, використовуються такі пропагандистські трюки:

1. Процеси фашизації, що відбуваються у Великобританії внаслідок війни, систематично перебільшуються.
2. Фактична історія фашизму, особливо його передвоєнна історія, ігнорується або зневажається як «пропаганда». Обговорення того, яким насправді був би світ, якби Осі вдалося домінувати, уникається.
3. Тих, хто прагне боротися проти фашизму, звинувачують у тому, що вони мовляв є відданими захисниками капіталістичної «демократії». Той факт, що багаті скрізь радше схильні бути профашистами, а робітничий клас майже завжди є антифашистським, замовчується.
4. Тишком припускається, що війна ведеться лише між Великобританією та Німеччиною. Уникнення згадки про Росію та Китай, а також про їхню долю, якщо фашизму буде дозволено перемогти, є звичним. (У трьох листах, які ви мені надіслали, не знайдете жодного слова про Росію чи Китай .)

Тепер щодо одного-двох фактів, з якими я мушу розібратися, якщо листи ваших кореспондентів мають бути надруковані в повному обсязі.

Моє минуле і теперішнє.

-- Пан Вудкок намагається дискредитувати мене, стверджуючи, що (а) я колись служив в Індійській імперській поліції, (б) я писав статті для "Аделфі" і був пов'язаний з троцькістами в Іспанії, і (в) що я в Б.Б.С. "веду британську пропаганду, щоб обдурити індійські маси". Щодо (а), то це правда: я служив п’ять років в Індійській поліції. Також правдою є те, що я залишив цю роботу, частково тому, що вона мені не підходила, але головним чином тому, що я більше не хотів бути слугою імперіалізму. Я проти імперіалізму, тому що знаю про нього дещо зсередини. Вся історія цього міститься в моїх творах, включаючи роман "Бірманські дні", який, думаю, можна вважати своєрідним пророцтвом того, що сталося цього року в Бірмі. (б) Звичайно, я писав для "Аделфі". Чому б і ні? Я колись написав статтю для вегетаріанської газети - чи робить це мене вегетаріанцем? Я був пов'язаний з троцькістами в Іспанії. Це була випадковість, що я служив у міліції П.О.У.М., а не в іншій, і я в значній мірі не погоджувався з "лінією" П.О.У.М. і вільно говорив про це її лідерам, але коли їх пізніше звинуватили в профашистській діяльності, я захищав їх, як міг. Як це суперечить моїй теперішній антигітлерівській позиції? Для мене є новиною, що троцькісти нібито є або пацифістами, або профашистами. (в) Чи справді пан Вудкок знає, який матеріал я подаю в індійських трансляціях? Він не знає — хоча я був би цілком радий розповісти йому про це. Він обережно не згадує, з ким ще пов’язані ці індійські трансляції. Один з них, наприклад, Герберт Рід, якого він згадує з схваленням. Інші — Т. С. Еліот, Е. М. Форстер, Реджинальд Рейнольдс, Стівен Спендер, Дж. Б. С. Халдейн, Том Вінтригем. Більшість наших ведучих — це індійські ліві інтелектуали, від лібералів до троцькістів, деякі з них налаштовані вкрай антибританські. Вони працюють не для того, щоб «обдурити індійські маси», а тому що знають, що саме означатиме перемога фашистів  для шансів Індії на незалежність. Чому б не спробувати дізнатися, що я роблю, перш ніж звинувачувати мене у недобрих намірах?

-- «Пан Орвелл знову полює на інтелектуалів» (пан Комфорт). Я ніколи не атакував «інтелектуалів» або «інтелігенцію» в цілому. Я витратив багато чорнила і завдав собі чимало шкоди, критикуючи успешні літературні кліки, які засіли в цій країні, не тому, що вони були інтелектуалами, а саме тому, що вони не є тими, кого я вважаю справжніми інтелектуалами. Життя кліки триває близько п’яти років, і я пишу достатньо довго, щоб побачити, як три з них з’явилися, а дві пішли — католицька група, сталіністська група та нинішня пацифістська група, або, як їх іноді називають, профашистська група. Моя аргумент проти всіх них полягає в тому, що вони просувають ментально нечесну пропаганду і знецінюють літературну критику до взаємного підлабузництва. Але навіть серед цих різних шкіл я б розрізняв індивідів. Я ніколи не подумав би поєднувати Кристофера Досона з Арнольдом Лунном, або Мальро з Палм Даттом, або Макса Плоумана з герцогом Бедфорда. І навіть робота однієї особи може існувати на дуже різних рівнях. Наприклад, сам пан Комфорт написав один вірш, який я дуже ціную («Атолл у розумі»), і я бажав би, щоб він написав більше таких, замість бездушних пропагандистських брошур, замаскованих під романи. Але його лист, який він обрав надіслати вам, -- це інша справа. Замість того, щоб відповісти на те, що я сказав, він намагається упередити аудиторію, якій я мало відомий, шляхом спотворення моєї загальної позиції та зневаги щодо мого «статусу» в Англії. (Письменника не оцінюють за його «статусом», його оцінюють за його роботою.) Це на одному рівні з «мирною» пропагандою, яка повинна уникати згадки про вторгнення Гітлера в Росію, і це не те, що я можу назвати інтелектуальною чесністю. Саме тому, що я серйозно ставлюся до функції інтелігенції, мені не подобаються глузування, зневаги, наклепи, фрази. що їх безглуздо повторюють та фінансово вигідне підлабузництво, які процвітають у нашому англійському літературному світі, і, можливо, в вашому також.
First published: Partisan Review. — GB, London. — August-September 1942.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #61 : Листопада 14, 2024, 04:49:06 16:49 »
Дещо з виделеного нікому ніяких дегенераток не нагадує? Котрим пекли біолабораторії України, та яструби війни постійно в дупу дзьобали? А зараз табурєточку непогану надали такі самі інтелектуали? :)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #62 : Листопада 14, 2024, 05:27:25 17:27 »
Bill O'Reilly пояснює хто буде мати найбільший вплив в кабінаті - це Стівен Міллер.

If you are going through hell, keep going.

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #63 : Листопада 14, 2024, 05:41:20 17:41 »
Bill O'Reilly пояснює хто буде мати найбільший вплив в кабінаті - це Стівен Міллер.

похуй дохлый осел

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #64 : Листопада 14, 2024, 05:43:07 17:43 »
На відміну від вас, я добре знаю історію і дивлюся на те, що відбувається із історичної перспективи!
Цікавий час! Орвелівський!

чего чего
филолог и история это как ишак и тигр

а идет все что кинут тебя в яму как бешенную собаку

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #65 : Листопада 14, 2024, 05:45:37 17:45 »
будущее штатов с быдлановцами как на ладонях
изоляционизм, внутренние беспорядки на уровне гражланской войны,   потеря лидерствп в мире, преврашение во вторую венесуэлу только огромную

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #66 : Листопада 14, 2024, 06:15:51 18:15 »
Uncle Prol   :smiley24:cьогодні в 17:41
IP/Host: ---.sub-174-200-115.myvzw.com
Хто б міг уявити що Pete Hegseth, Піт Хегсет, анти воківський пропагандист і спеціаліст по культурним війнам з Фоксу, без досвіду будь якого управління, якого Трамп хоче назначити секретарем оборони та безхребетний слизняк Марко Рубіо стануть самими мало проблемними назначенцями Трампа.

Offline Stanton

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #67 : Листопада 14, 2024, 06:20:27 18:20 »

:smiley25:

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #68 : Листопада 14, 2024, 06:27:31 18:27 »

:smiley25:

как всегда в двух словах хорошо бы

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #69 : Листопада 14, 2024, 07:48:55 19:48 »
как всегда в двух словах хорошо бы

это видео времен ковида
и не новое
но интересна уникальная способность Хегсета генерить часами по 100 слов в минуту
причем еще и со смыслом ))
послушал я и последние его передачи на FOXе
и Украина для штатов не главное.

а вот Китай ...
и отставание от Китая по флоту уже в 1.5 раза с 2015 года
проблемы в авиации - увольняются пилоты
вот это да ...

комуняки и всякие социалисты
как прокси всяких косоглазых врагов заполонивших штаты - вот это реальные угрозы
ну и продажный бизнес ...
Где-то он как говорящая голова Трампа, точно все по партитуре Трампа.
И вдвоем они заболтают кого хочешь.)

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #70 : Листопада 14, 2024, 11:29:15 23:29 »
Лина забань этого хуесоса
нпхуятут его простыни на инглиш

Мадж, досить матюкатись, я тобі вже другий раз повторюю. Та ще й використовуєш зеківський жаргон. Чи з орками спілкуєшся постійно?

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #71 : Листопада 15, 2024, 12:27:35 00:27 »
 :gigi:

Трамп выдвинул Кеннеди-младшего на должность министра здравоохранения (korrespondent.net) 

Новый министр "положит конец эпидемии хронических заболеваний и сделает Америку снова великой и здоровой", считает Трамп.

С 2005 года Роберт Кеннеди-младший выступал против вакцинации населения. Особенно популярен он стал в 2020 году во время COVID-19. По этому поводу у него возникли серьезные разногласия даже с собственной семьей. Так, в 2021 году его сестра, Кэрри Кеннеди, назвала позицию Роберта по этому вопросу "очень опасной".
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #72 : Листопада 15, 2024, 09:27:47 09:27 »
Цікаво, а того з рогами в шкурах, що з натовпом штурмував Конгрес, вже кудись призначили ?   :smilie7:

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #73 : Листопада 15, 2024, 11:05:35 11:05 »
.
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #74 : Листопада 15, 2024, 04:13:44 16:13 »
Мадж, досить матюкатись, я тобі вже другий раз повторюю. Та ще й використовуєш зеківський жаргон. Чи з орками спілкуєшся постійно?

Лина его бить ногами надо
а то шо я ее словами опуская это просто ничтожно мало для этого червя

Online div

• Ветеран форума
« Reply #75 : Листопада 15, 2024, 04:35:32 16:35 »
У меня есть дельное предложение
Надо им всем сразу после назначения выдавать по самокату

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #76 : Листопада 15, 2024, 05:34:07 17:34 »

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #77 : Листопада 15, 2024, 06:20:53 18:20 »
Ілон Маск все більше часу проводить з Трампом і має вплив на його кадрові рішення, — ЗМІ (Fakty.ua) 

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #78 : Листопада 15, 2024, 07:00:11 19:00 »
Коротке пояснення що буде в адміністрації. Контроль над виконанням завдань поставлених президеном. Ґейтц не буде затверджений Сенатом. Щодо Ґаббард, то там буде те ж саме.

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #79 : Листопада 15, 2024, 10:44:27 22:44 »
Коротке пояснення що буде в адміністрації. Контроль над виконанням завдань поставлених президеном. Ґейтц не буде затверджений Сенатом. Щодо Ґаббард, то там буде те ж саме.

wanker, who gives a fuck?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #80 : Листопада 15, 2024, 11:43:15 23:43 »
Цікава думка Майка Уоллера...

J Michael Waller
@JMichaelWaller
·
4h
As Director of National Intelligence, @TulsiGabbard  should declassify all records of foreign countries, friendly or hostile, that spied on American citizens to help the Obama and Biden administrations circumvent federal laws on domestic spying.

Він відставний ЦРУшник, який наполягав при Бушеві старшому, щоб виставити Єльцину однією з умов матеріальної допомоги кацапам розпуск КҐБ і люстацію із відкриттям доступу до документів. Іншою умовою мала би бути денуклеаризація кацапії.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #81 : Листопада 16, 2024, 12:14:08 00:14 »
Нещодавно, навіть коли найближче оточення обраного президента Трампа наголошувало на припиненні нескінченних конфліктів, Трамп попередив президента Російської Федерації Володимира Путіна не посилювати напади на Україну. Однак ця порада була виконана російськими безпілотниками, які атакували цивільні українські цілі.

Путін, безсумнівно, хоче заохотити американських ворогів перевірити стримуючу риторику Трампа проти внутрішніх обіцянок його кампанії піклуватися про власні справи Америки вдома.

Чи є спосіб квадратури кола стримування?

Трампу доведеться говорити чітко і тихо, тримаючи дубину. І протягом перших кількох місяців його правління він буде проходити випробування, як ніколи раніше, щоб дати зрозуміти Ірану та його терористичним сурогатам, Китаю, Північній Кореї та Росії, що агресія проти інтересів США буде швидко й тихо зустрінута непропорційною та переважною силою. наслідки.

Однак Трампу, ймовірно, доведеться покладатися на безпілотники, ракети та авіаудари, а не на серйозні бойові дії, щоб стримати ворогів від агресії, а його внутрішнім критикам стверджувати, що він перетворився на глобаліста-інтервенціоніста.

Він не є.

Трамп залишається джексоновцем. Але таке стримування передбачає час від часу попередження безрозсудних і авантюристів за кордоном, що наші союзники не мають кращого друга, ніж Америка, а наші супротивники — не гіршого ворога.

Іншими словами, Трамп повинен нагадувати американцям, що тільки періодично стримуючи ворогів, він може запобігти нескінченним війнам.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/vdh-restoring-deterrence-will-prevent-endless-wars#google_vignette

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #82 : Листопада 16, 2024, 12:28:00 00:28 »
Трамп готується до абсолютної влади. Він планує взяти контроль над Республіканською партією та системою правосуддя (Dailylviv.com)   

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #83 : Листопада 16, 2024, 12:43:49 00:43 »
 быдлан вождь американских пролетарие
старый мир разрушит до основания перед сдачей хуйлу и си

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #84 : Листопада 16, 2024, 01:24:54 01:24 »
CNN: У Трампа ігнорують перевірки ФБР кандидатів на високі посади (Pravda.com.ua)   

CNN: У Трампа ігнорують перевірки ФБР кандидатів на високі посади
ОЛЬГА ГЛУЩЕНКО — СУБОТА, 16 ЛИСТОПАДА 2024, 01:06

Перехідна команда новообраного президента США Дональда Трампа оминає традиційні перевірки ФБР, принаймні для деяких претендентів на ключові посади в адміністрації, використовуючи приватні компанії для формальної перевірки.

Джерело: CNN із посиланням на поінформовані джерела

Деталі: Видання зазначає, що Трамп і його союзники вважають, що система ФБР є повільною і страждає від проблем, які можуть перешкодити плану новообраного президента швидко розпочати роботу з реалізації його порядку денного.

Разом з тим у Трампа вважають, що "під час нав'язливих перевірок" ФБР іноді виявляють незручну інформацію, яка може зашкодити в політичному плані.

Дослівно CNN: "Дискусії відбуваються на тлі того, що Трамп запропонував кілька суперечливих кандидатур на високі посади в уряді США, зокрема Метта Гейца на посаду генерального прокурора і Тулсі Габбард на посаду директора національної розвідки".

Деталі: У публікації додають, що, зрештою, президент має остаточне право вирішувати, кого призначати і з ким ділитися розвідданими, незважаючи на встановлений протокол з точки зору національної безпеки.

Цей протокол існує ще з часів Другої світової війни, він має на меті відстежувати, що обрані кандидатури не мають зовнішніх зв’язків чи інших проблем, які можуть загрожувати інтересам національної безпеки.

Обхід перевірки біографічних даних означав би порушення давно встановленої у Вашингтоні норми.

За даними джерел видання, деякі з радників Трампа почали поширювати службову записку ще до виборів, закликаючи його обійти традиційний процес перевірки біографічних даних деяких своїх призначенців.

Однак новообраний президент завжди може вирішити передати імена до ФБР.

Дослівно CNN: "У деяких кандидатів на посади в адміністрації Трампа можуть виникнути проблеми під час перевірки біографічних даних, що створить потенційні перешкоди під час процесу затвердження".

"Натомість перехідна команда Трампа зосередилася на проведенні власної внутрішньої перевірки кандидатів на вищі адміністративні посади".

"Хоча Трамп матиме повноваження подолати будь-які проблеми з перевіркою і надати доступ до секретних матеріалів після вступу на посаду, він не зможе цього зробити, доки не складе присягу 20 січня".

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #85 : Листопада 16, 2024, 11:26:58 11:26 »

бля эта писец
педофилы насильники дЫбилы
все как любит быдлан :fp2

а бля гаитянцы кошечек йыдять

рагулей развели как котят

Представники команди обраного президента США Дональда Трампа почали зважувати запропоновану на посаду глави Пентагону кандидатуру ведучого Fox News і ветерана Піта Гегсета.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, інформує "Європейська правда".

Як йдеться у публікації, причиною занепокоєння стали звинувачення на адресу Гегсета щодо сексуального насильства над жінкою у 2017 році.

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #86 : Листопада 16, 2024, 12:34:35 12:34 »
цікаво

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #87 : Листопада 16, 2024, 01:36:51 13:36 »
Илон Трамп -  оговорка по Фрейду у Яковины )

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #88 : Листопада 16, 2024, 03:32:16 15:32 »
CNN: У Трампа ігнорують перевірки ФБР кандидатів на високі посади
...

Кацапи вже перевірили і затвердили всіх, кого треба  :moskali: 

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #89 : Листопада 16, 2024, 04:41:23 16:41 »
 :fp2

NYT: Спецпосланником Трампа в Украине может стать россиянин Эпштейн из его команды (Liga.net) 

СПРАВКА
Борис Эпштейн – древний соратник Трампа, американский юрист и политический стратег российского происхождения. Он присоединился к команде Трампа еще во время избирательной кампании 2016 года и с тех пор был одним из ключевых советников, в частности, во время его президентства и последующих избирательных кампаний. Эпштейн сыграл немаловажную роль в юридической команде Трампа, особенно при попытках обжалования результатов президентских выборов 2020 года. Эпштейн родился в России, провел детство там, а затем эмигрировал в США.