Сюзанна та Клаус Фрідріх Тіль (хімік) у 1968 році емігрували до Америки з Німеччини зі своїм однорічним сином на ім’я Пітер.
Тіль не звичайний американець чи європеєць. Його батько, Клаус, народився в Німеччині в 1938 році, що означає, що бабуся і дідусь Тіля були дорослими німцями під час Другої світової війни.
Виїзд з Німеччини з однорічним сином означав, що вони уникнули необхідності зіткнутися зі своєю сімейною роллю в Голокості та відмовили Пітеру в американській антинацистській освіті, яка була обов’язковою для всіх дітей у Німеччині:
Відвідати або навіть провести десятиліття свого дорослого життя, не вистачить часу, щоб коли-небудь це зрозуміти, якщо ви самі не виросли в Німеччині; більшість сучасних, молодих німців мають дуже зважену і реальну думку про нацистську Німеччину та Голокост.
Що ще більш дивно, ця сім’я іммігрантів зробила ще один дивний переїзд для тих хто намагався стати американцями в 1970-х роках.
У той момент, коли міжнародне засудження Південної Африки за уряд апартеїду почало наростати, сім’я Тілів переїхала туди, щоб отримувати прибуток безпосередньо від хімії для варварських концентраційних таборів гірничодобувних робіт, відправивши маленького Пітера до відверто расистської школи для білих.