ну я зрозумів ту фразу як іронія стосовно того що ті хто більше всього тикають Україні корупцією самі ту корупцію мають чи щось в такому дусі.
моє бачення того як Українські чиновники що живуть або планують жити на відкати за користування тих надр мають сприйняти цю новину
Хто більше, хто менше - то мене зазвичай мало хвилює, оскільки здебільшого мене харить коли пересічний українець мало не на коліна зі сльозами бухається - типу обоже, небожитель святу правдушку на нас пролив, хоче нас кращими зробити, янголятко, увірую в кожне його слово бо в нас всі бидли й всі крадуть.
Бо по-перше не люблю комплекс неповноцінності, а по-друге не люблю неадекватів та інфантилів, котрі здатні увірувати в саму сутність подібного. Навіть коли б існувала якась країна без корупції взагалі, й там була б людина реально найчистішої душі, всі її поради по антикорупційову не працювали б. Навіть, знов-таки, якби Україна при цьому знаходилася б на острові, її б ніхто абсолютно не хитав, й в ній реально всі б хотіли позбутися корупції.
На практиці, антикорупційов - це явище десь одного порядку з антифашизмом, тобто тупо синтетична мулька, яку треба голосно верещати коли робиш комусь лайно. Мулька та потрібна задля заспокоєння совісті тих, хто верещить (яким би контрінтуітивним те не здавалося, але конструкт совісті мають практично всі).
А про якісь там відкати українських чиновників я, знов-таки окрім жартів, не думаю взагалі. Здебільшого тому, що це - "проблема" мирних тучних часів, яких я ніде в своїй голові не бачу. Ситуація, коли з України смокчуть ресурси США, посадовці обох країн сидять на відкатах з отаким

драйвом, й все це тягнеться 50+ років, для мене є чимось з мрійливих картин нездійсненого майбутнього.