Автор Тема: Цікаве опитування  (Прочитано 683 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Re: Цікаве опитування
« Reply #30 : Грудня 09, 2025, 03:44:29 15:44 »
Нет никаких доказательств тому что в человеческом обществе когда либо существовал матриархат.
Ни палеонтологических, ни археологических, ни этнографических

Насколько я понимаю в настоящее время доказательства матриархата считаются артефактами и домыслами
справді?
Коли я в школі вивчав історію, а у ВИШі істмат, то вважалося інакше. Що Енґельс з його ''Походження сім'ї, приватної власності та Держави'' вже не вважається є науковим авторитетом,- я розумію. Але ж він посилався на дослідження етноґрафа Морґана! Хто зібрав багато фактичного матеріалу! Його також відмінили?

Offline serginio

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #31 : Грудня 09, 2025, 10:40:38 22:40 »
майже всю свою історію, якщо можна так назвати період неписьменності, люди жили за матріархату

вибачте пане це якась вигадка

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #32 : Грудня 09, 2025, 10:41:58 22:41 »
ніколи не чув такого в курсі істмату а в школі і поготів

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #33 : Грудня 10, 2025, 02:20:13 02:20 »
ніколи не чув такого в курсі істмату а в школі і поготів
я охреніваю. Ви що всі- іноземці, чи взагалі не здатні щось пам'ятати? Просто поґуґліть- і те попадете на коротеньку довідку від Джеміні :

Огляд від ШІ
Матріархат панував у ранніх етапах первіснообщинного ладу, а саме в неоліті та бронзовому віці, коли домінувала жінка в сім'ї та суспільстві, а спадкування відбувалося по материнській лінії. Він змінився патріархатом у період розвитку скотарства, плужного землеробства та інших ремесел, що підняло значення праці чоловіка.

Матріархат:
Період: Неоліт та бронзовий вік
.
Характеристики: Жінки займали домінуюче становище в сім'ї та суспільстві, а спадкування майна відбувалося по материнській лінії.

Перехід до патріархату:
Причини: Розвиток продуктивних сил, зокрема скотарства та плужного землеробства, що підвищило значення праці чоловіка.
Наслідок: Патріархат став панівною системою суспільства, що передувала класовому суспільству.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #34 : Грудня 10, 2025, 02:22:57 02:22 »
я тупо не можу зрозуміти одну річ. Ну якщо більшість людей дійсно взагалі ні хера нічого не пам'ятає, на хера вони взагалі навчаються? Щоб ще щось забути?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #35 : Грудня 10, 2025, 09:51:28 09:51 »
Повертаючись до воуків - мені здається, що вся ця херня про їх велику загрозу переважно висмоктана з залупи пальця бидланівських 'ідеологів'.

Виглядає, що звичайний віковий радикалізм молодняка (згадаймо тих же хіппі) різні політаферисти використовують для своїх гнилих розводняків. А всілякі флюгери типу нашого модера теж починають їм підспівувати, а то ще з роботи поженуть  :smilie1:

В результаті на виході маємо бидланів/венсів на чолі держави + купу їхніх гузнолизів щаблем нижче.

І Хуйла як захисника традиційних 'скрєп'  :fp2

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #36 : Грудня 10, 2025, 10:49:57 10:49 »
я охреніваю. Ви що всі- іноземці, чи взагалі не здатні щось пам'ятати? Просто поґуґліть- і те попадете на коротеньку довідку від Джеміні :

Огляд від ШІ
Матріархат панував у ранніх етапах первіснообщинного ладу, а саме в неоліті та бронзовому віці, коли домінувала жінка в сім'ї та суспільстві, а спадкування відбувалося по материнській лінії. Він змінився патріархатом у період розвитку скотарства, плужного землеробства та інших ремесел, що підняло значення праці чоловіка.

Матріархат:
Період: Неоліт та бронзовий вік
.
Характеристики: Жінки займали домінуюче становище в сім'ї та суспільстві, а спадкування майна відбувалося по материнській лінії.

Перехід до патріархату:
Причини: Розвиток продуктивних сил, зокрема скотарства та плужного землеробства, що підвищило значення праці чоловіка.
Наслідок: Патріархат став панівною системою суспільства, що передувала класовому суспільству.

Изначально херня
Какое могло быть наследование в неолите? Что охотники собиратели наследовать могут?
Собственность появилась с появлением сельского хозяйства и излишков продовольствия и, как следствие, понятие наследства.
Женщина ни в одном из существующих в настоящее время первобытных сообществ "доминирующего положения"  не занимает. Какие есть основания для того что бы считать что раньше существовали такие племена?
Женщина тупо мельче и слабее мужчины, как она могла доминировать в первобытном племени где все решалось тычком в морду?
Все это спекуляции на основе статуэток "венер". Но они подобны рассуждениям о том что если Рафаэль рисовал голых баб так значит в средневековье был матриархат.  Глупость

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #37 : Грудня 10, 2025, 11:34:32 11:34 »
Повертаючись до воуків - мені здається, що вся ця херня про їх велику загрозу переважно висмоктана з залупи пальця бидланівських 'ідеологів'.

Виглядає, що звичайний віковий радикалізм молодняка (згадаймо тих же хіппі) різні політаферисти використовують для своїх гнилих розводняків. А всілякі флюгери типу нашого модера теж починають їм підспівувати, а то ще з роботи поженуть  :smilie1:

В результаті на виході маємо бидланів/венсів на чолі держави + купу їхніх гузнолизів щаблем нижче.

так і є
хворий пірдун укі це аналог бабці на лавці з криками  "прастітукі нвркомани"

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #38 : Грудня 10, 2025, 04:56:29 16:56 »
Изначально херня
Какое могло быть наследование в неолите? Что охотники собиратели наследовать могут?
Собственность появилась с появлением сельского хозяйства и излишков продовольствия и, как следствие, понятие наследства.
Женщина ни в одном из существующих в настоящее время первобытных сообществ "доминирующего положения"  не занимает. Какие есть основания для того что бы считать что раньше существовали такие племена?
Женщина тупо мельче и слабее мужчины, как она могла доминировать в первобытном племени где все решалось тычком в морду?
Все это спекуляции на основе статуэток "венер". Но они подобны рассуждениям о том что если Рафаэль рисовал голых баб так значит в средневековье был матриархат.  Глупость

і знову херня. Жінка могла одержувати по пиці ( як арґумент у суперечці, а не задля повноти сексуального задоволення) лише один на один, коли вже утворилися моноґамні сім'ї, що жили окремо від інших. Матріархат же в соціальному сенсі- це колективне явище, коли жінок багато. У великій кількості жінок фізична перевага чоловіка сходить на ніц, натомість купа табу ( соціальних заборон), громадська думка ( яку формували переважно жінки) робили його становище дуже хитким- могли навіть вигнати з племені, й тоді він гинув

І також хернею є критичні зауваження на мою адресу. Як за формою-  бо це я створив той текст, а ШІ Джеміні, й до нього я б сам причепився, але не так тупо, як деякі лівопроґресистські кацапи... Та й по суті- переплутаний неоліт з палеолітом. Неоліт- це вже виробництво за допомогою кам'яного знаряддя, на відміну від палеоліту, де тільки збирали та полювали. Неоліт ( "новий" кам'яний вік) - це вже накопичення надлишків, які можна було передавати у спадщину
Інша річ- а чому це лише жінки могли передавати власність? Якщо це була колективна форма власності, то передавались дітям лише особиста власність, отже, дівчаткам жіноче, хлопчикам- чоловіче. Щоправда, хлопчик наслідував не батька, який за полігамії достеменно не був відомий, а дядька- брата матері. Але які претензії ми можемо пред'явити ШІ? Лише собі, що ЩІ знає, що таке матріархат, а дорослі дядьки, що претендують виглядати дуже розумними, ні хера не знають і не розуміють навіть те, що пише ШІ, за всіх його вад

Підсумуємо: Матріархатом була така форма організації племені, коли існувала колективна власність на знаряддя праці ( неоліт), або мисливський інвентар ( палеоліт). Люди жили разом, моноґамних сімей не було ( був проміскуїтет і полігамія), чоловіки дуже часто були відсутні, бо полювали. Безпосередньо перед появою класового суспільства ( Морган і за ним Енґельс вважали, що це відбулося добровільно,- жінки самі захотіли позбутися матріархату задля утворення моноґамних сімей) разом із розвитком виробництва відбувся перехід до моноґамної сім'ї, за ним- перехід від матріархату до патріархату й, після нього,- поява приватної власності й класового суспільства  й Держави
« Останнє редагування: Грудня 10, 2025, 05:04:40 17:04 від Sebastian Brant »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #39 : Грудня 10, 2025, 05:02:05 17:02 »
І, до речі, фізична перевага чоловіка дуже сильно залежить від віку. Тоді (на ранніх стадіях кам'яного віку) жили не дуже довго, тому здавалося, що вона є абсолютною. Але це не так, чоловіки старішають і сили уходять. Якщо старий одружується з молодою ( або зв'язується), то цієї переваги може й не бути, навіть за переваги чоловіка у масі ( а в деяких народах Океанії жінки мають досить солідні об'єми й за свідченням Джека Лондона королева племені могла колошматити короля, коли він випивав зайвого- так, задля сміху зауважимо)

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #40 : Грудня 10, 2025, 05:10:43 17:10 »
Тобто приватна власність з'являється через одночасне з'явлення декількох факторів- розвиток виробничих сил ( щоб з'явилося накопичення власності), моноґамна сім'я, де міг бути встановлений батько дитини, якого ця дитина могла наслідувати, перехід до патріархату (як стимул до продуктивної праці чоловічої частини суспільства)
-------------------------------------
продублю, бо дивний глюк- замість тексту чомусь видно якесь 'т.е.':

''Тобто приватна власність з'являється через одночасне з'явлення декількох факторів- розвиток виробничих сил ( щоб з'явилося накопичення власності), моноґамна сім'я, де міг бути встановлений батько дитини, якого ця дитина могла наслідувати, перехід до патріархату (як стимул до продуктивної праці чоловічої частини суспільства)''
« Останнє редагування: Грудня 11, 2025, 12:24:07 12:24 від Sebastian Brant »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #41 : Грудня 10, 2025, 05:16:26 17:16 »

я б назвав це інакше, переформатуючи зміст і сенс
Я вважаю, що це класичний біполярний "розводняк" по Аристотелю, коли обидві політичні сили, як то "демократи" та "оліґархи" роблять вигляд, що б'ються між собою за якісь принципи. Впадаючи в ідіотські крайнощі, типу волкізму (Байден-Гарис) чи боротьби з цим волкізмом (Тіль- Маск- Трамп- Ванс). А виборець втягується в цю хрінь, щоб вірити своїм проводирям

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #42 : Грудня 10, 2025, 08:52:03 20:52 »
я б назвав це інакше, переформатуючи зміст і сенс
Я вважаю, що це класичний біполярний "розводняк" по Аристотелю, коли обидві політичні сили, як то "демократи" та "оліґархи" роблять вигляд, що б'ються між собою за якісь принципи. Впадаючи в ідіотські крайнощі, типу волкізму (Байден-Гарис) чи боротьби з цим волкізмом (Тіль- Маск- Трамп- Ванс). А виборець втягується в цю хрінь, щоб вірити своїм проводирям

а профспілки це ідіотська крайність?
захист соціальних прав найманих працівників це волкізм?

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #43 : Грудня 11, 2025, 12:20:59 12:20 »
а профспілки це ідіотська крайність?
захист соціальних прав найманих працівників це волкізм?

про профспілки не йшлося, але, здається, там мафія рулить

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #44 : Грудня 11, 2025, 12:26:42 12:26 »

так і є
хворий пірдун укі це аналог бабці на лавці з криками  "прастітукі нвркомани"
Та немає поки що результату. Ми  ж нічого не знаємо, що відбувається насправді та з якою метою

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #45 : Грудня 11, 2025, 09:24:19 21:24 »
про профспілки не йшлося, але, здається, там мафія рулить

яка мафія?
італійська?
японська?
мафій багато

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #46 : Грудня 12, 2025, 11:15:02 11:15 »

Підсумуємо: Матріархатом була така форма організації племені, коли існувала колективна власність на знаряддя праці ( неоліт), або мисливський інвентар ( палеоліт). Люди жили разом, моноґамних сімей не було ( був проміскуїтет і полігамія), чоловіки дуже часто були відсутні, бо полювали. Безпосередньо перед появою класового суспільства ( Морган і за ним Енґельс вважали, що це відбулося добровільно,- жінки самі захотіли позбутися матріархату задля утворення моноґамних сімей) разом із розвитком виробництва відбувся перехід до моноґамної сім'ї, за ним- перехід від матріархату до патріархату й, після нього,- поява приватної власності й класового суспільства  й Держави

Во первых, де это я перешел на личности?

Теперь по сути
а) Коллективной собственности не существует в природе, это выдумка интеллектуалов оторванных от реальности
б) Покажи мне хоть одно современное примитивное племя (таких полно в Амазонии и Полинезии) где существует вот это вот "проміскуїтет і полігамія"
в) Для понимания развития общества надо читать археологов с палеонтологами и этологов, а не ИИ и уж тем более "Энгельса с Каутским". Особенно впечатляет "сами захотели". Ты реально считаешь что изменения в обществе происходят из за то что кто то чего то там хочет? А уж то что это "хотение" должно было захватить все женское население, включая разрозненные племена разделенные между собой если не сотнями то десятками километров даже не нуждается в комментарии
д)
І, до речі, фізична перевага чоловіка дуже сильно залежить від віку. Тоді (на ранніх стадіях кам'яного віку) жили не дуже довго, тому здавалося, що вона є абсолютною. Але це не так, чоловіки старішають і сили уходять. Якщо старий одружується з молодою ( або зв'язується), то цієї переваги може й не бути, навіть за переваги чоловіка у масі ( а в деяких народах Океанії жінки мають досить солідні об'єми й за свідченням Джека Лондона королева племені могла колошматити короля, коли він випивав зайвого- так, задля сміху зауважимо)
Ну да, а женщины с возрастом только крепчают

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #47 : Грудня 12, 2025, 07:19:46 19:19 »
Легко заперечити.
Колективна власність- це або відсутність приватної зовсім, або, за паралельного існування колективної та приватної власності, така, що не є приватною. Натомість колектив ( плем'я, наприклад, рід, сім'я ) володіють нею сумісно 

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #48 : Грудня 12, 2025, 08:24:13 20:24 »
До чого дебати?
Я запитав у Грока лише одно слово - Матріархат.
І він все розповів.

Я вже мовчу про сам термін - він існує (пригадуємо байку про дупу).
А були ще і Амазонки і Скіфські жінки-войовниці, ...
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: