Автор Тема: Після смерті Патріарха Філарета ПЦУ буде занепадати, якщо не сказати гірше.  (Прочитано 5060 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
...А далі її розтягнуть на шматки.

Перехід церковних громад до ПЦУ — процес переходу парафій УПЦ московського патріархату до Православної церкви України, який почався після Об'єднавчого собору українських православних церков 15 грудня 2018 року, і створення в його результаті Православної церкви України (ПЦУ).

Від 15 грудня 2018 року 1944 релігійних громад та монастирів заявили про перехід з УПЦ (МП) до ПЦУ (станом на 18 березня 2026 року).

(дані просто з Вікіпедії)
Перехід з УПЦ МП до ПЦУ  за 7 років і три місяці лише 1944 громади! УПЦ МП в Україні і сьогодні, наче в себе дома!

-----------------------------------------------------------------------------------
До чого це все? А до того, що в українському православ'ї так і не з'явився інший релігійний діяч загальноукраїнського масштабу, хто міг би замінити Патріарха Філарета.

А хто такі ПЦУ? Це гопота, яка зрадила власного Патріарха й пішла прислужувати Стамбульському, заради збереження посад, власного спокою і комфорту.
Після смерті, викрали з лікарні тіло Патріарха, перевезли його в інший собор і всупереч його заповіту, буквально аж реготіли йдучи під час похоронної процесії.
А далі - просто захопили Володимирський собор.

Володимирський собор в Києві - це був головний православний храм України з 1992 року по 2026-й. А тепер це буде капище холуїв стамбульського попа, діяльність котрого координується Вашінгтонським обкомом.
..............................................................................

Що буде далі з православ"ям в Україні? Те саме, що й сталось з Україною в 2010 році, після обрання Януковича, теж, між іншим, узгодженого і Кремлем, і Вашінгтонським обкомом.

Сумніваєтесь? Ось скоро побачите самі.
« Останнє редагування: Березня 23, 2026, 10:43:12 22:43 від Бумеранг »

Offline majesty

• Ветеран форума
хірня
в,Дніппі ПЦУ процвіиає

Offline Geo

• Ветеран форума

Offline Sturmer44

• Hero Member
 цей дурень взагалі охуїв,
справжній расовий жулькоскот
Гг..
Забрати в бидла інтернет і право голосу це зберегти йому життя і свободу

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Йди нахуй, юлькін дурник, твої тексти навіть не читаємо, бо розуміємо що там.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline irpin

• Ветеран форума
про значення й діяльність філарета корисно розмірковувати після резюме пана віталія.

пів години часу й велика кількість приводів для роздуму. бажаю  знайти можливість прослухати.

Offline Geo

• Ветеран форума
про значення й діяльність філарета корисно розмірковувати після резюме пана віталія.

пів години часу й велика кількість приводів для роздуму. бажаю  знайти можливість прослухати.

До чого тут взагалі постать Філарета в цій темі? Сволота Бумеранг через одне речення " про Філарета" напочатку, написав цілий трактат, де він, як справжній кацапюра, ТУПО ОБІСРАВ Томос і ПЦУ. Ось який сенс його писанини. А не Філарет.

Offline irpin

• Ветеран форума
До чого тут взагалі постать Філарета в цій темі? Сволота Бумеранг через одне речення " про Філарета" напочатку, написав цілий трактат, де він, як справжній кацапюра, ТУПО ОБІСРАВ Томос і ПЦУ. Ось який сенс його писанини. А не Філарет.

не хотів плодити ще одну гілку, а окремої не бачив.
початкову бредню навіть не дочитав до кінця, але то таке..

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
ПЦУ - це всі ті, хто зрадили свого Патріарха.
І більше до цього добавити нічого.

Православна Україна породила лише єдиного достойного священника, духовного лідера.
Єдиний, хто виявив твердіть, послідовність і ще й могутні адміністративні здібності й волю.

Всі інші священники УПЦ КП ( що перетворились в  ПЦУ КП) виявились інтелектуальний біоматеріал не для своєї країни.

...Якщо хтось зі мною не згоден, то зробіть лише одне: зустрівшись з тим, хто називає себе православним, з священником, чи з мирянином, задайте йому одне-єдине запитиння : Якщо ти православний, то скажи, ХТО ТВІЙ ПАТРІАРХ  ?

І тут вже не знайдеться місця для лицемірства...

« Останнє редагування: Березня 25, 2026, 09:32:25 21:32 від Бумеранг »

Offline Geo

• Ветеран форума
Юкі....цікаво....ти будеш реагувати на те, що пише цей покидьок про Православну Церкву України?

Або мені "осінній ліс" вмикати, якщо тобі по*уй? Я тобі доповідь на нього натиснув ще вчора. Реакції -НУЛЬ.

Offline Geo

• Ветеран форума
Бумеранг, те що ти тільки що злиняв з теми....тобі це не допоможе, худоба.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Да-да. треба уточнити.
ПЦУ КП - це Православна Церква України Константинопольського Патріархату.
Далі ПЦУ КП.

Offline Sturmer44

• Hero Member
 Мені християнство симпатичне з двох причин
1. Християнські (католицькі) ордени монахів створили основи західної цивілізації. Наука та Освіта поставлена та організована саме ними. Наприклад Ордену Єзуїтів в цьому не було рівних. Вони й сьогодні тим займаються успішно.
2. Суперпозитивним та ефективним був інститут Священної Інквізиції. Тому я буду наближати її Друге Пришестя
    Не існує жодного мінусу якби якийсь районний трибунал Священної Інквізиції присудив Бумерангу п'ятдесят батогів,
     то можна б було ще врятувати його душу. Був би найменший шанс. А так його немає.

В обох випадках Православ'я і близько не стояло. Ця течія не змогла зробити взагалі нічого продуктивного та корисного.
Ні в догматах ні в покращенні соціумів. Ані вироблення взірцевих образів поведінки. Більше того, завжди стояло на боці паханів та усяких самозванних бандитів типу Сталіна чи Путіна. Тобто множило та укріпляло рабство духу.

В будь якому випадку та в незалежності від зміни декорацій чи їх відсутності, Бумеранга має бути зловлено та відпижжено,
і звичайно в гуманістичних цілях, во імя спасенія єго душі.
           Амінь.

Offline serginio

• Ветеран форума
ну так православ'я завжди підкорялося імператору і прислуговувало йому
це релігія холуїв

Offline RG

• Ветеран форума
Це ви про кацапське 'православ'я' тут більше кажете. Це взагалі була і є не релігія, я якась пропагандонська державна херня

Offline Geo

• Ветеран форума
Це ви про кацапське 'православ'я' тут більше кажете. Це взагалі була і є не релігія, я якась пропагандонська державна херня

+

...хоч я і не ФАНАТ будь яких християнських конфесій. Я вірю в те, що написано в Біблії. Все. Без "додатків".

АЛЕ....

Бути українцем і серти на Томос і ПЦУ....це вже....ВИБАЧТЕ.

В крайньому разі можна просто помовчати.

Коли мій " дуже улюблений" ДіДУСЬ помер....Я СЛОВА КРИВОГО НЕ НАПИСАВ І НЕ НАПИШУ. Я просто МОВЧУ.

А Бумеранг у будь яких питаннях - сволота. Людина така.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Томос, який видав в 2018 році Патріарх Варфоломей після об'єднання УПЦ КП і УАПЦ  і створення ПЦУ - це документ, який свідчить про те, що всі прагнення українських православних до автокефалії відкидаються на невизначений термін.
Так - зрозуміло?

Тобто, по суті це було висмикування території Київської митрополії від Москви і підорядкування її Константинополю, тобто, тому ж Варфоломею.

Але це - не є надання Автокефалії  !!!

Автокефальних православних церков існує 15 і в кожної є свій Патріарх.

І Київська митрополія(ПЦУ), яку очолює Єпіфаній, теж має свого Патріарха. Знаходиться він в Стамбулі, звати його Варфоломей.
Хто не знає - поцікавтесь в будь-якого священника ПЦУ.
Просто запитайте хто його Патріарх.

Offline Geo

• Ветеран форума
Автокефалія (самостійність) православної церкви в Україні реалізована через створення Православної Церкви України (ПЦУ), яка отримала Томос від Вселенського патріарха 6 січня 2019 року. ПЦУ є адміністративно незалежною, обирає свого предстоятеля та є канонічною помісною церквою, на відміну від УПЦ (в єдності з МП), яка намагається декларувати "технічну автокефалію" без визнання. Ключові аспекти автокефалії в Україні: ПЦУ (Православна Церква України): Створена на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року шляхом об'єднання УПЦ КП, УАПЦ та частини УПЦ МП. 6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій вручив Томос митрополиту Епіфанію.

Статус УПЦ (МП): Після початку повномасштабного вторгнення УПЦ заявила про "самостійність та незалежність" від РПЦ, проте, за твердженнями експертів та релігійних діячів, канонічно вона не є автокефальною і зберігає зв'язок з Москвою.

Що дає автокефалія: Незалежність: Церква самостійно вирішує організаційні питання, призначає єпископів та прославляє святих. Визнання: Автокефальна церква входить у диптих (список) православних церков як рівна серед інших. Томос: Офіційний документ, що підтверджує цей статус, виданий Вселенським патріархатом.  Сучасний процес автокефалії в Україні пов'язаний із прагненням остаточно відійти від Російської православної церкви, що підтримується частиною духовенства та мирян, проте супроводжується складними релігійними та юридичними процесами.

Offline Geo

• Ветеран форума
Що тобі, тварюці, не зрозуміло з цього тексту?

Offline Geo

• Ветеран форума
Юкі. Мені коли починати?

Offline Geo

• Ветеран форума
Бумеранг. Як тільки я сяду за стаціонарний комп, тобі пистець.

Offline Geo

• Ветеран форума
Константинополь. Християнство 330 р. н.е.
Грузія -християнство 326 р. н.е
Вірменія - християнство 301 р. н.е
Київська Русь -християнство 988 р.н.е

600 років ще почекаєш до патріархату, козліна бумерангівська.

Offline Geo

• Ветеран форума
Тільки вякни мені про РПЦ...Бо РПЦ  ніколи не мала Томосу. Це самоназвана церква.

Offline Geo

• Ветеран форума
Падла ти, шулер, лайно і гнида, Бумеранг. Стрибунець через паркани.  Таким і подохнеш.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Мені християнство симпатичне з двох причин

2. Суперпозитивним та ефективним був інститут Священної Інквізиції.

Я з тобою не буду сперечатися.
І тим більше я двома руками ЗА, щоб Бумеранг потрапив до рук Священної Інквізиції.

Але все ж я пораджу тобі прочитати одну книгу. Написав її усім відомий Мілош Форман (той самий що зняв "Пролітаючи над гніздом зозулі").
"Привиди Гойї". Це саме про Іспанську інквізицію.
(написав в співавторстві з Жаном-Клодом Кар'єром)

Мені здається фільм теж був. Але треба читати, фільми фу

« Останнє редагування: Березня 27, 2026, 06:09:36 06:09 від ЮАР »
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Sturmer44

• Hero Member
ось тут де яка статистика та інформація за інквізицію простими словами

https://credo.pro/2023/07/351432

Бумеранг це не наш феномен. Це явище історичне, як Агасфер чи Вічний Жид
І отримував він батогів протягом всієї історії.
Чому ?
Бо завжди був інструментом Сатани.
Хто може карати сатаністів як Бумеранг ?, - це не може бути будь хто,
требо володіти Знаннями. Тобто люди з спеціальними знаннями можуть розпізнати сатаніста.
Провести Розслідування. Слово інквізиція і значить розслідування з латини.
Не одноразово спілкувалися на форумі з Бумерангом, і що, як вам успіхи ? - жодних
Сатаніст не стане людиною без певних гуманістичних заходів, підсрачників, лящів чи батогів
А Жулья Тімашонка це хто ? - це саме те, ким має займатися Інквізиція

Offline ЮАР

• Ветеран форума

Сжечь ведьму! :bx:

Offline majesty

• Ветеран форума
ось тут де яка статистика та інформація за інквізицію простими словами

https://credo.pro/2023/07/351432

Бумеранг це не наш феномен. Це явище історичне, як Агасфер чи Вічний Жид
І отримував він батогів протягом всієї історії.
Чому ?
Бо завжди був інструментом Сатани.
Хто може карати сатаністів як Бумеранг ?, - це не може бути будь хто,
требо володіти Знаннями. Тобто люди з спеціальними знаннями можуть розпізнати сатаніста.
Провести Розслідування. Слово інквізиція і значить розслідування з латини.
Не одноразово спілкувалися на форумі з Бумерангом, і що, як вам успіхи ? - жодних
Сатаніст не стане людиною без певних гуманістичних заходів, підсрачників, лящів чи батогів

не тягне капельман на сатану
дрібна шазрвйка

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Порохоботи - це просто п....ць...

Патріарх Філарет з 1992 року по 2018 працював, створюючи чисто нашу, українську православну церкву незалежну ні від кого, а коли він став вже старий і немічний, то його просто кинули, рейдерськи забравши всі парафії, майже 5400 парафій разом, все надбання його життя, і віддавши все це в руки іншого Патріарха.
... А порохоботи тільки сидять і аж плямкають від радощів.(((
Порохоботи не люди, а звичайне лайно.
....,..............
Коли я з'являюсь на форумі, то яку б тему я не розпочав, то завжди згадується Ю.Тимошенко.

Нагадую й наголошую: після 1991 року Україна породила лише двох спражніх вартісних політиків і управлінців це Патріарх Філарет і Юлія Тимошенко. Політиків загальнодержавного рівня.
Хоча ще були і зараз є політики теж дуже достойного рівня. Але - не загальнодержавгого масштабу.
Таких багато серед військових, серед учасгиків бойових дій.
Про все це можно говорити багато.
..........................
Але не забувайте, хоружівського паскуди діти й онуки, що все в житті завжди повертається бумерангом , да-да.
І зрада свого Патріарха теж повернеться.
Так само, як і в 2014-му році повернулась і настала розплата за зрадливе й егоїстичне противсіхство-2010.

Offline serginio

• Ветеран форума
поняття бумеранг і припєздок злились воєдино...