Автор Тема: балістики не буде, фламінги теж  (Прочитано 444 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline majesty

• Ветеран форума
балістики не буде, фламінги теж
« : Липня 02, 2026, 01:47:55 13:47 »
Касьянов

Я, напевно, єдина людина, яка дивилася/слухала і ретельно аналізувала з інженерної точки зору всі інтервʼю Штілермана.

Це доволі скучно, бо нічого нового, цікавого - ну, майже нічого - він не каже; змінюються тільки журналісти і антураж студії. А завчені тези - ті самі. Та й відеоряд з виробництва однаковий - показують як роблять корпуса з карбону і склопластику, а це зовсім не ноу-хау для всіх, хто займається сьогодні безпілотниками.

Смішно, коли Штілерман розповідає про якесь «тренування радарів» наших західних партнерів за допомогою його ракет. Як людина, яка багато років  займалася електронікою і радарами, можу сказати, що навіть терміну такого не існує. Які «тренування» радарів?.. це дитячий лепет від дилетанта.

Смішно, коли він з інтервʼю в інтервʼю розповідає про «старі алюмінієві ракети», і його «нові» з карбону і склопластику. Нібито це дійсно щось нове, революційне, і дає величезну перевагу. Просто нічого іншого в нього немає - ні своїх навігаційних систем, ні головок самонаведення, ні звʼязку - нічого.

«Мотати корпуса» з карбону - це давно відома технологія; навіть в космос літають карбонові ракети.

Штілерман просто не може робити алюмінієві (дюралюмінієві) корпуса - для цього потрібно металургійне обладнання, при наявності якого штампувати, гнути металеві корпуса значно простіше. Але ніт, не може, - і зʼявляється версія для піпла про перевагу карбонових ракет. Невже росіяни чи американці такі дурні, що не можуть «мотати ракети» з карбону?.. Фраза, до речі, з плівок Міндіча.

Можуть, звісно, тільки на біса воно їм потрібно?..

Штілерман цього разу проговорився. Два важливих моменти:

Перший - він фактично визнав неготовність балістичних ракет FP-7. Напередодні нового року, в одному з чисельних інтервʼю він обіцяв завершення випробувань і сертифікації цих ракет ще до 2026 року, а після нового року - «бойове застосування». Після нового року обіцяв бойове застосування FP-7 навесні, а FP-9 - влітку. Навесні пообіцяв застосування FP-9 наприкінці літа, в крайньому випадку - на початку осені, і неодмінно по москві «як діти в школу», а про FP-7 вже казав виключно як про «ракету-перехоплювач» «панєвропейського антибалістичного щита Фрея».

Коли його цього разу необережно запитали про балістичну версію FP-7, то він заявив, що це нецікаво, що це дорого, що на 300 км є дешевші засоби ураження… Але, вибачте, невже і американська ракета «Атакмс» на ту ж дальність 300 км, якої так потребує українське військо, теж таке саме фуфло?.. Щось не сходиться. Здається, що бойової FP-7 просто немає, бо на відстані 300 км є купа важливих цілей для цієї ракети.

Штілерман проговорився, що затримка з виробництвом «легендарної» «Фламінго» повʼязана з труднощами експорту якихось там двигунів зі Сполучених Штатів. А шо такое?.. Хто майже рік тому обіцяв по 200 ракет на місяць на старих радянських двигунах АІ-25?.. коли я казав - немає цих двигунів, залишилося максимум 150 штук в Україні і всьому світі, за виключенням росії.

На початку жовтня минулого року, коли наш підрозділ розігнали заради слави Файерпоінт, ми говорили зі Штілерманом телефоном, і він мені розповідав байки про будівництво заводу реактивних двигунів… Я йому: «для цього потрібно мінімум мільярд доларів інвестицій, два-три роки, чотириста висококваліфікованих фахівців, яких сьогодні Україна навіть не готує», а він мені - «та що там завод побудувати… що там двигун зробити… там все просто, і ось це його фірмове прислів’я наприкінці - «фсе!»… І де завод, де ті двигуни?.. Де двісті ракет на місяць?..

На початку цього року Штілерман в одному з інтервʼю знову пообіцяв «свої» турбореактивні двигуни, які, до речі, роблять тільки 6 країн в світі, і не під час війни… А тепер, виявляється, імпорт американських налагоджують. Цікаво, по якій ціні?.. Бо американські двигуни такої потужності дуже дорогі - можуть коштувати і мільйон, і два мільйони доларів, тоді «фламінго» точно стане «у всьому краще за «Томагавк», як казала в серпні минулого року Ірина Терех; точно «краща» за ціною…

Цього разу в інтервʼю Штілерман по-хамськи наїхав на Умерова, що демонструє зростання ваги «головного конструктора» в клані. Ну, зрозуміло, він же годувальник - гроші заробляє для «родини».

Штілерман дорікнув Умерову, якій, до речі, секретар РНБО і голова переговорної групи, а до цього - міністр оборони, що той не виконав його завдання, і не поцупив для Штілермана технічні напрацювання державних ракетних КБ в «бібліотеку».

Це, безумовно, дуже зручно і прибутково - приватизувати безкоштовно десятиріччя праці кращих українських інженерів-ракетників, але навіть Умерову це не вдалося.

Нагадаю, що кілька місяців тому пройшла інформація про можливу «консервацію» державної ракетної програми «Сапсан» (аналог «Іскандера»), що означало б фактичну приватизацію Штілерманом унікальних конструкторських рішень і всього колективу розробників. Що зараз відбувається з програмою - невідомо.

Не має ніяких сумнівів, що у Fire Point працюють гарні конструктори і інженери, бо за всі гроші світу можна купити хоч сто ейнштейнів. Проте, сам Штілерман - точно не Ілон Маск.

Ще в лютому я запропонував йому публічну дискусію в прямому ефірі з конструкторсько-інженерних питань по дронах і ракетах. Він, звісно, не погодився. Пропоную ще раз.

Поговоримо, до речі, і про вартість ваших виробів, Денису Леонідовичу, а не про офіційну «доходність бізнесу», яку вираховує аудиторська компанія. Ви ж в курсі, що під кожен контракт повинен бути розрахунок ціни і висновок експерта?.. Так покажіть його, навіщо всі ці аудитори?..

Цікаво, що «винахідник», «головний конструктор», мільярдер Штілерман запропонував повернутися до Конституції 1996 року, в якій у президента було значно більше повноважень, ніж зараз.

В 2004 році на тлі Майдану ці повноваження суттєво обмежили. А в 2010 році Янукович здійснив антиконституційний переворот і повернув собі повноваження Кучми. В 2014 році, після Майдану, знову відновили баланс влади. Як раптом приїжджає з москви Штілерман, який не був учасником всіх цих подій, і радить надати президенту царську владу.

Навіщо диктатура Штілерману, коли він, нібито, «конструктор», і в нього все добре, ніхто в світі не отримує стільки грошей?.. - Щоб завтра за ним не прийшли.

І останнє, Денисе Леонідовичу, - відчепись від моєї родини. Не зміг долетіти до Кремля - то ж стули пельку, і не чіпай жінок і дітей.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Re: балістики не буде, фламінги теж
« Reply #1 : Липня 02, 2026, 03:15:26 15:15 »
Впевнений що Касьянов в усьому правий.

Ви помітили що зараз в інформ простір вилізла така думка - Навероноє єто било первоє іспитаніє балістической ракети. Уся зелена мразь це співає хором.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Sturmer44

• Hero Member
« Reply #2 : Липня 02, 2026, 10:09:37 22:09 »
Я мало знаю про FP-7, не більше тут присутніх
та задовго до цих подій вже знав на конкретних прикладах, що
Кась'янов істеричний персонаж, долбойоб з особливостями психіки, скажімо особливостями характеру.
По логіці речей, Кась'янов мав би або застрелитись або хоча б постригтися в монахи
Бо саме він займався Дуже активно знищенням репутації Порошенка перед виборами,
писав всяку хуйню та звинувачував в усіх смертних гріхах
Він сприяв з усіх сил захопленню влади зеленою бандою, тією бандою що заблокувала ракетну програму
започатковану Порошенком, і тією бандою що зараз робить "ракети яких нема і не буде"
Тобто той хто цитує Касьянова або посилається на його тексти, має розуміти що підписується під всім
що собою уявляє цей персонаж.
А це є ризикована справа для репутації.
Забрати в бидла інтернет і право голосу це зберегти йому життя і свободу

Offline Sturmer44

• Hero Member
« Reply #3 : Липня 02, 2026, 10:44:32 22:44 »
Конкретний долбойоб
розкаже про Ватутіна, Шухевича, Валинскую рєзною, припинити волонтерство, і ще багато чого

Забрати в бидла інтернет і право голосу це зберегти йому життя і свободу

Online RG

• Ветеран форума
« Reply #4 : Липня 02, 2026, 11:24:07 23:24 »
Пох, ХТО такий Касьянов. Нехай він навіть буде людоїдом, злодієм, гвалтівником і зооофілом.

Питання - чи те, ЩО він сказав про цього жидка, відповідає дійсності  :smilie8:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #5 : Липня 03, 2026, 06:48:26 06:48 »
Так, сто відсотків.
Ми обговорюємо не довбоєбізм Касьянова, а те, що він сказав.
А сказав він те, що я і без нього відчуваю і бачу по інших джерелах.

Я вже писав в сусідній гілці, ми запускаємо 4, а вони 50.
І думаю справа саме в тих движках, про які пише Касьянов.
їх нема.
А вироби із склопластику були і 20 років тому.

Мій попередній каяк. це 2011 рік.

:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #6 : Липня 03, 2026, 06:58:31 06:58 »
О, знайшов якісну світлину:

2009 рік.

Склопластик. Зроблено в Києві фірмою Адамант.