Автор Тема: "В Івано-Франківську маленька група обраних людей грабує все місто"  (Прочитано 1708 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Aндрій Садовий: "В Івано-Франківську маленька група обраних людей грабує все місто"
П'ятниця, 16 травня 2014 12:52

Мер Львова завітав до нашого міста, аби зустрітися з місцевими підприємцями.

Садовий порадив вчитися у євреїв і вкладати гроші в дітей, а Івано-Франківськ порівняв із погано поскладаним наплічником.

«У вас є багато розумних професіоналів і цінних ресурсів, необхідно лише все те поскладати докупи, – каже голова міста Лева. – Вашу ситуацію можна порівняти з наплічником. Якщо ви речі туди покладете аби як, то й нести буде важко. Якщо ж ту саму кількість речей поскладати акуратно і правильно, ви й не відчуєте на собі ноші, і йтиметься значно легше. Наприклад, у Львові ми виділили основні галузі: ІТ і туризм. І активно взялися за них. Уже зараз у місті немає вільних офісних приміщень. А минулого року Львів відвідало 1400 тис. туристів. Нещодавно зареєстрували індустріальний парк, де велику площу зайняв Західний інвестор, а це принесе нову культуру ведення бізнесу. У вас що немає таких галузей, аби розвивати?».

Зокрема Садовий розповів про досвід реставрації замків, що зрештою принесло області швидкі заробітки. Наразі у Львівському регіоні розташовані 95% пам’яток ЮНЕСКО в Україні. Андрій Іванович наголосив, що на реставрацію не дали ні копійки з державної  скарбниці, основні джерела – міський бюджет, фінансування урядів Польщі, Німеччини та Норвегії. 

Прикарпаттю Садовий порадив, перш за все, налагодити інфраструктуру, покращити дороги до туристичних містечок. 

«У вас є чудові осередки відпочинку, наприклад Яремче, – каже львівський голова. – Але з такими жахливими дорогами, я краще поїду відпочивати в Закарпаття. Тому інфраструктура – є вашою основною проблемою, яка має бути вирішена. Інвестиції насправді досить легко залучити. Приміром, за допомогою грантів можна отримати чималі кошти, які не потрібно повертати. Влада повинна подбати перша за все про інфраструктуру, а не допомагати бізнесу. Підприємцям треба просто не заважати».

Також Садовий розповів про досвід розподілу посад. Коли у 2010 році на виборах більшість львів’ян обрали «Свободу», Андрій Іванович не дав представникам цієї партії жодної посади, навіть начальника ЖЕКу. Відтак Садовий добряче посварився зі «Свободою» і між ними вже було близько 50 судових слухань.

«А в Івано-Франківську зовсім інший стан справ, – каже львівський мер. – Всі домовилися одне з одним, поділилися і маленька група обраних людей грабує все місто. Тому лише громада має обирати своїх керівників, а не хтось із гори». 

Наприкінці Андрій Садовий поділився своїм золотим правилом набору кадрів: «Я надаю перевагу молодим і недосвідченим людям. Як результат більшість керівників у львівській міськраді – молоді особи віком до 25 років. Вони енергійні та не пов’язані з корупційними схемами,  вони не знають, що є речі, які неможливо зробити, вони просто їх роблять, і зрештою все вдається. Так, спершу цим молодим спеціалістам бракує досвіду, але вони швидко вчаться. Як казав один із президентів Чехії, краще кілька місяців непрофесіоналізму, ніж усе життя – деструкція».
If you are going through hell, keep going.

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
От зря він на Франик наїхав. Я так розумію це його розборки зі Свободою. Але не варто було. Франківці не поймуть чи він себе вже якимось міністром почуває.
За Яремчу згадує, одне діло рік рити 2 кілометри вулиці в Львові, друге діло прокласти 100км траси в гори, це взагалі не компетенція Франківської міської ради як такої.

Offline Мирослав

• Sr. Member
  • Стать: Чоловіча
От зря він на Франик наїхав. Я так розумію це його розборки зі Свободою. Але не варто було. Франківці не поймуть чи він себе вже якимось міністром почуває.
За Яремчу згадує, одне діло рік рити 2 кілометри вулиці в Львові, друге діло прокласти 100км траси в гори, це взагалі не компетенція Франківської міської ради як такої.

Можливо він говорив про обласну.

Не можу казати за Франківськ, а в Коломиї десь так і є. Невелика група людей при владі тихо і спокійно вирішують свої питання. Багато розмов про ситуацію в Україні, і нічого про ситуацію на місці.

Offline Sturmer14

• Hero Member

Ситуація складніша, зокрема в тому самому Яремчі

Там при міській раді багато свободівців, які в минулому перебіжчики з різних течій. Самі що не є люмпени. Ведуть себе як шарікови, грабують бютжет, нищать культурні осередки. Вже добралися до музичної школи, хочуть забрати будівлю а школу закрити. Комусь з вищих шарікових сподобався будинок в центрі міста. Маю інформацію з перших рук
 Ситуація дуже тривожна. Ті свободівці що бачим в Києві і ті що в низах - то різні речі

Offline DFMB

• Ветеран форума
ото Свобода негодує, не дають посад - навіть на Жеки ахахах :laugh:

Offline Мирослав

• Sr. Member
місцеві влади - то ще такі авгієві стайні, що чистити не перечистити. там ще кінь не валявся.

Offline Stan

• Hero Member
  • Же през шаблю маєм права!
Він багато в чому правий. В І-Ф команда мера живуть з фракцією Свободи душа в душу і все тихенько вирішується під килимом. Не дарма торішній корупційний скандал зі Свободою, коли їх взяли з готівкою в руках, був саме в Франківську. І міськвиконкомі кістяк корупційних функціонерів є незмінним вже напевно біля 10 років. І Свобода їх не чіпала, тільки ще своїх трохи привела. І багато знайомих підприємців кажуть, що з міською владою  питання нормально вирішується тільки через "домовитися".

Offline DeadHead

• Hero Member
Який там досвід реєстрації замків? Про що він? Я регулярно їжджу селами і бачу на власні очі, що замки і церкви в такому ж жалюгідному стані.

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member

Не можу казати за Франківськ, а в Коломиї десь так і є. Невелика група людей при владі тихо і спокійно вирішують свої питання. Багато розмов про ситуацію в Україні, і нічого про ситуацію на місці.

Був два роки тому в Коломиї. Місто справило дуже позитивне враження. Якби відсоток відреставрованих будинків у центрі Львова був такий, як у Коломиї я був би щасливий. Але от один згадуваний тут чоловік, як завжди, займається виключно власним піаром.

Offline DeadHead

• Hero Member

Був два роки тому в Коломиї. Місто справило дуже позитивне враження. Якби відсоток відреставрованих будинків у центрі Львова був такий, як у Коломиї я був би щасливий. Але от один згадуваний тут чоловік, як завжди, займається виключно власним піаром.

100%
Гондон він. Мало хто памятає, але він закрив власну газету Поступ наступного дня як його обрали мером.

Offline Etobicoke Resident

• Hero Member
Правий не правий.... Але або журналісти так подали, або я не знаю...
Звучить як повчання москалів нерозумним хохлам.
До Анушкевича є багато питань, але він не зі Свободи.  Потім ще раз маю питання яке має відношення мерія Франківська до дороги на Яремчу, і яке має відношення Садовий до замків Львівської області, чи він вже губернатором став і повчає франківського губернатора? тоді треба питання в Київ адресувати, бо губернаторів Київ назначає.

Offline Мирослав

• Sr. Member

Будинки реставрують. факт. але якість реставрації бажає бути кращою. у 2000 році було відреставровано увесь центр міста. не пройшло і 10 років як штукатурка почала відвалюватися, дахи протікають. а все тому що крадуть безбожно. мабуть не один реставрувальник хату побудував при тій реставрації. Принцип дії місцевої влади мабуть що схожий, як у Львові так і в решті міст - головне знати з ким поділитися.

Offline Stan

• Hero Member
До Анушкевича є багато питань, але він не зі Свободи.
Але це не заважає їм мирно жити і дерибанити посади в міськвиконкомі :-)

Хоча є і один позитивний момент ( особисто моє враження) : Якість надання послуг ЖКГ від ЄРЦ (єдиний розрахунковий центр), який зробили , обєднавши всі жеки, мене влаштовує більше. Плюс зробили для ЄРЦ інформаційний портал, де можна подивитися заборгованість, калькуляцію вартості послуг ЖКГ, зробити он-лайн оплату. Також прямо там можна зробити заявку про проблему у вашому будинку чи квартирі, бачити кого визначили виконавцем і слідкувати за ходом її вирішення.

Offline Stan

• Hero Member
А взагалі тут всі праві - міцеву владу треба постійно тримати на контролі, в них можливостей зловживання напевно ще й більше ніж в центрального уряду, просто суми дещо менші  :gigi:

Offline Fire Horse

• Hero Member
Aндрій Садовий: "В Івано-Франківську маленька група обраних людей грабує все місто"

А йому, судячи з усього, Свобода не дає тихо та мирно грабувати Львів! І його жаба дусиць! :laugh:

Ой, не львів'янам звинувачувати інших у корупції!  Для прикладу можна  взяти хоча б разючу різницю доріг на Волині та на  Львівщині. І це при тому, що й на Волині, м'яко кажучи, не автобани.

Offline RG

• Ветеран форума
Ги-ги. Садовий вже реставрує замки на Львівщині.  :lol:

От пиздюк дешевий. Нехай кілька сотень метрів дороги перед залізничним вокзалом нарешті зробить, а то колеса в авто відлітають.  :weep:

Offline DFMB

• Ветеран форума

От пиздюк дешевий. Нехай кілька сотень метрів дороги перед залізничним вокзалом нарешті зробить, а то колеса в авто відлітають.  :weep:

но-но, дороги він поробив мальца, і розввязки німаки грамоні намалювали

Offline RG

• Ветеран форума

но-но, дороги він поробив мальца, і розввязки німаки грамоні намалювали

Тут фото вулиці перед вокзалом:

http://stadion.lviv.ua/upload/pub/vokzal/lviv/02_09_2011/lviv_railway_2011_2.jpg