Автор Тема: Вибачте, але я знову про мову  (Прочитано 10461 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
Вибачте, але я знову про мову
« : Травня 21, 2014, 07:45:57 19:45 »
Вибачте, а чому новопризначений речник АТО Vladislav Seleznev спілкується виключно російською? Це ж не Тимчук, для якого інформування населення - власна ініціатива і він може це робити на якій завгодно мові. Владик зарплату з бюджету отримує все-таки. Те саме стосується Авакова. Всі ми за злагоду, але чомусь поступки постійно мають робити україномовні  :Sho_za:

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
Re: Вибачте, але я знову про мову
« Reply #1 : Травня 21, 2014, 07:50:16 19:50 »
Хто не в курсах про призначення

Цитувати
Виктория Сюмар
Yesterday
Vladislav Seleznev - офіцер Міноборони і відтепер фактично офіційний речник АТО. Нас справедливо критикували за відсутність централізованого ресурсу щодо АТО. Систему інформування треба було суттєво переформатовувати, оскільки в операції задіяно щонайменше троє відомства, кожна прес-служба говорила за своє, і відповідного досвіду ні в кого немає. Тепер говоритиме Владислав, який відмінно проявив себе у Кримському медіа-центрі Міноборони в Севастополі. Офіційна інформація від нього. На його сторінці найактуальніші повідомлення прямо з місця бойових дій.

Власне сторінка https://www.facebook.com/vladislav.seleznev.94

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #2 : Травня 21, 2014, 07:51:06 19:51 »
Хай краще гарно воює .
Закінчить АТО сяде за абетку української.Інакше ніяк...

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #3 : Травня 21, 2014, 07:51:43 19:51 »
Хай краще гарно воює .
Закінчить АТО сяде за абетку української.Інакше ніяк...

Як завжди, коротше

Offline dreamer

• Hero Member
« Reply #4 : Травня 21, 2014, 07:56:40 19:56 »
Да вопрос мовы придумали папередники, чтобы отвлекать общество от серьезных проблем. Вопросы мовы, национальности, религии в Украине нужно прекратить раз и навсегда. Украина многонациональная страна, и нужно строить гражданское общество, а не делиться на мелкие тусовки по национальному, языковому или религиозному принципу. Мне глубоко пофиг как фамилия президента - Цилибиндер, Саид-Заде или Петренко... мне пофиг на каком языке он говорит, главное - что он делает для блага государства Украина и его граждан...
В здоровом теле - здоровый дух: http://runnersclub.com.ua/

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #5 : Травня 21, 2014, 07:58:27 19:58 »
Вибачте, а чому новопризначений речник АТО Vladislav Seleznev спілкується виключно російською? Це ж не Тимчук, для якого інформування населення - власна ініціатива і він може це робити на якій завгодно мові. Владик зарплату з бюджету отримує все-таки. Те саме стосується Авакова. Всі ми за злагоду, але чомусь поступки постійно мають робити україномовні  :Sho_za:

нет никакой разницы на каком языке думает, говорит и ругается человек.

это искуственный маркер.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #6 : Травня 21, 2014, 07:58:42 19:58 »
Ясно що непорядок. Але ж не змусиш, якщо він невзубколіном українською, а  вояка добрий.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #7 : Травня 21, 2014, 08:02:56 20:02 »
Приймаємо російську другою державною? Какая разніца  :smiley23:

Невже не видно, що інтереси України пробуксовують саме в російськомовних регіонах. Мова - це набагато більше, ніж здається на перший погляд.

Ні, в приватному житті нехай кожен робить що хоче. Тут йдеться про державних діячів

Offline dreamer

• Hero Member
« Reply #8 : Травня 21, 2014, 08:07:24 20:07 »
Тут йдеться про державних діячів

А тебе будет приятнее, кгда он будет разговаривать как Азиров?
В здоровом теле - здоровый дух: http://runnersclub.com.ua/

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #9 : Травня 21, 2014, 08:08:17 20:08 »
ніхто не казав, що росіянці від нас відстануть. Будуть розказувати про угнєтьонний язік, тобто русифікувати населення заради втрати української ідентичності
Ось які люди у нас у владі:
http://uainfo.org/yandex/326766-vyvesti-novinskogo-iz-sebya-smog-odin-vopros-o-putine.html

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #10 : Травня 21, 2014, 08:10:15 20:10 »

а ялинкович,наприклад, непогано опанував, як для його віку

Offline mahnovets

• Ветеран форума
« Reply #11 : Травня 21, 2014, 08:11:31 20:11 »
Але, ану ша. Распоясались. Державний службовець повинен спілкуватись виключно державною мовою. Крапка жирна.
Дома з жінкою на івріті, суахілі навіт на російській. Прийшов на державну службу виконуй Закон. Дебіл і не можеш оволодіти - нах, на держслужбі дебіли не потрібні.
Батя, мы стараемся ...

Offline otaman

• Hero Member
  • Збирач мінусів
« Reply #12 : Травня 21, 2014, 08:12:05 20:12 »

чіпляєшся  до другорядного чиновника? Це і є фашизм!
Вискажи фе авакяну, синємордим-коммунякам-депутатам, продавщіце в магазинє, бабушкє-ветеранше у автобусі, на роботі скажи, чого ви падли на мові оккупанта балакаєте, я звільнююсь нафіг.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #13 : Травня 21, 2014, 08:12:13 20:12 »

Я не маю нічого проти цієї конкретної людини, але Сюмар мала б тоді виділити людину, яка б оперативно давала паралельну версію українською. Це не важко. Це просто питання поваги держави Україна до себе і своїх громадян.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #14 : Травня 21, 2014, 08:15:01 20:15 »
Якби в нас була офіційна двомовність, це б мало виглядати так:

http://forces.ca/

Тобто кожного громадянина мали б спочатку спитати, на якій мові йому зручніше спілкуватися з державою.

В нас не двомовність, але мову спілкування щось переплутали.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #15 : Травня 21, 2014, 08:17:28 20:17 »

чіпляєшся  до другорядного чиновника? Це і є фашизм!
Вискажи фе авакяну, синємордим-коммунякам-депутатам, продавщіце в магазинє, бабушкє-ветеранше у автобусі, на роботі скажи, чого ви падли на мові оккупанта балакаєте, я звільнююсь нафіг.

А продавщиця що держслужбовець? Аргументація у вас 0%  :smiley23:

В роті не кисло фашизмами кидатися треба і не треба?

Я не чіпляюся, просто цю людину я конкретно читаю зараз, тому до неї питання. Авакова теж згадував. До ригіонів і комуняк питань немає - вони ненавидять Україну і не приховують цього. Питання до нової влади.

Offline Turing Machine

• Sr. Member
  • Deus ex machina
« Reply #16 : Травня 21, 2014, 08:17:45 20:17 »
Ясно що непорядок. Але ж не змусиш, якщо він невзубколіном українською, а  вояка добрий.

Парадокс у тому, що Селезньов БЕЗДОГАННО володіє українською мовою! У березні і квітні він саме українською регулярно розповідав про перебіг українсько-російського протистояння у Криму. На мене він справив дуже добре враження.

Висновок: Селезньову наказали вживати виключно російську мову.
Питання: хто саме наказав і навіщо?

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #17 : Травня 21, 2014, 08:20:14 20:20 »

Парадокс у тому, що Селезньов БЕЗДОГАННО володіє українською мовою! У березні і квітні він саме українською регулярно розповідав про перебіг українсько-російського протистояння у Криму. На мене він справив дуже добре враження.

напевно, щоб лугандони без перекладу зрозуміли

Offline otaman

• Hero Member
  • Збирач мінусів
« Reply #18 : Травня 21, 2014, 08:24:28 20:24 »
я от в побуті намагався говорити мовою, виходить суржик тільки, стидно чи що, хоча в школі-вузі мав 11-12 баллів

Offline Turing Machine

• Sr. Member
  • Deus ex machina
« Reply #19 : Травня 21, 2014, 08:27:27 20:27 »

У такому випадку я наказав би ОБОВ'ЯЗКОВО вживати обидві мови. Селезньов не журналіст, а офіціальний речник держави Україна, який оголошує інформацію державної ваги.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #20 : Травня 21, 2014, 08:27:57 20:27 »
я от в побуті намагався говорити мовою, виходить суржик тільки, стидно чи що, хоча в школі-вузі мав 11-12 баллів

Якби телебачення хоча б 90% було україномовним, суржику не було б. Люди просто не знають як використовувати мову в багатьох життєвих ситуаціях. На язиці крутяться конструкції завчені ще з радянських фільмів. Пам'ятаю, був серіал про Лесю+Рому, то там трохи розвивали побутову українську. Але треба більше зусиль, має розвиватися укр сленг, просторіччя, не тільки висока офіційна мова, яка ні до чого в повсякденному спілкуванні

Offline Scipionn

• Hero Member
  • "З нами Бог і автомат Калашнікова(с)" Сашко Білий
« Reply #21 : Травня 21, 2014, 08:28:10 20:28 »

Перший наслідок мурмурандуму. Далі - друга державна! Далі новий Майдан - новий Путя. Все по колу-  допоки Донбас не буде забортом, згідно плану. :smilie7:
"Боже, розплати шаленої, Боже, шаленої мсти, Лютості всенаученної Нам на всечас відпусти."(с)

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #22 : Травня 21, 2014, 08:28:28 20:28 »
\

Для українця навіть найжахливіший суржик ближчій та рідніший аніж сама чиста чужинська російська.Не варто соромитися рідної мови.

Offline Светлана

• Jr. Member
  • **
« Reply #23 : Травня 21, 2014, 08:30:53 20:30 »
Да вопрос мовы придумали папередники, чтобы отвлекать общество от серьезных проблем. Вопросы мовы, национальности, религии в Украине нужно прекратить раз и навсегда. Украина многонациональная страна, и нужно строить гражданское общество, а не делиться на мелкие тусовки по национальному, языковому или религиозному принципу. Мне глубоко пофиг как фамилия президента - Цилибиндер, Саид-Заде или Петренко... мне пофиг на каком языке он говорит, главное - что он делает для блага государства Украина и его граждан...
:smiley15:

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #24 : Травня 21, 2014, 08:34:48 20:34 »
вопрос ЯЗЫКА, когда Вы говорите слово мова, то тем самым отрецаете, что украинский язык является самостоятельным языком, называя его словом мова.

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #25 : Травня 21, 2014, 08:36:00 20:36 »
:smiley15:

Звичайно, краще російськомовний розумник, ніж україномовний дурень при владі. Але треба прагнути мати україномовного розумника   :Prapor2:

Offline Turing Machine

• Sr. Member
  • Deus ex machina
« Reply #26 : Травня 21, 2014, 08:40:34 20:40 »
Але, ану ша. Распоясались. Державний службовець повинен спілкуватись виключно державною мовою. Крапка жирна.
Дома з жінкою на івріті, суахілі навіт на російській. Прийшов на державну службу виконуй Закон. Дебіл і не можеш оволодіти - нах, на держслужбі дебіли не потрібні.

Доволі слушне зауваження.

Зараз в Україні не знає української лише дві категорії неселення: дебіли, що не здатні її опанувати, і вороги України, які не хочуть її вчити. Дебілам і ворогам України нема чого робити на державній службі.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #27 : Травня 21, 2014, 08:46:09 20:46 »

а ще якщо заговорить українською.  нам буде приємно, нам же ж не пофіг... :shuffle:

Offline UMC

• Hero Member
  • ~зв'язковий~
« Reply #28 : Травня 21, 2014, 08:50:32 20:50 »

неделя - ліш би нічьо не делать - от психологія  :moskali:

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #29 : Травня 21, 2014, 08:52:05 20:52 »
Ну, ну.
Боюсь, далі ще не те буде. :smilie2:
Взагалі, помітила, що в останні місяці українську мову практично не вживають державні службовці, журналісти всіх каналів при першій можливості переходять на язик.
Все заради того, щоб "услишать восток".
Не знаю, як хто, а я не готова пожертвувати існуванням української мови, заради того, щоб Схід залишився в Україні.