гм... Ви певне читаєте неуважно... заміну АТО чи ЗС я писав ? Литвин - так, написано. Гадаю про Литвина Ви згодні ?
А кадри... кадри якраз вирішують все. і саме про це написав - "не бачу роботи" - не бачу потрібних замін на тих місцях, що кожен тут пише і не раз
Наведу приклад. Державне підприємство, керівник підрозділу слабохарактерний, робота йде туго. Кадрів міняє постійно, а всі і далі на все ложать болт, атмосфера просто огидна.
Ставлять мене начальником відділу, одного з ключових цього підрозділу. Я збираю колектив і кажу, що починаємо працювати нормально, бути п'яним на роботі заборонено, кудись зніматися серед робочого дня - також. Кожному поставив задачі, жорстко контролював. Через 2-3 дні почався саботаж. Так звані неформальні лідери почали ставити палки в колеса.
Я, як керівник, почав два-три рази на день збирати колектив з "розбором польотів" по задачам та їх виконанням. При цьому, неформальні лідери були загнані в такі рамки, що через два тижні самі звільнилися. І це незважаючи на те, що у них була криша. Вони самі хотіли пошвидше знятися від мого пресингу.
Через місяць з'явилися на горизонті два непогані кадри. Я два самих слабших звільнив. При чому, за згодою сторін за один день, бо тягнути два тижні лямку бажання не було. Думаєте хотіли звільнятися? Ні. Але тоді, вони знають що буде: промах на роботі - збори колективу, ще один - висміювання на зборах профспілок - догана, ще один - сувора догана. На четвертий раз - звільнення по невідповідності.
У 2007 році я звільнився, бо почав займатися власною справою. Десь в 2009 році я зустрів одного з працівників, якого у свій час звільнив. І він мені каже: "Володимир, Ви таки були праві. При Вас, якщо у клієнтів цього підприємства були проблеми - все вирішувалося за день, максимум два-три дні. А він зараз не можу вже два тижні толку звести і крайнього немає".
Це я до того, що хтось писав, що треба терміново проводити люстрацію. А на кого міняти? Набирати людей з вулиці? А ті люди щось зможуть, їх же треба вчити, всюди своя специфіка. зміну кадрів треба робити, але поступово.А також до того, що писав, типу якщо начальник сказав підписати відомість про те, щоб віддати денний заробіток ДНР в Артемівську, то можна було не підписувати. Типу люди там лохи. А спробував би ти у мене не підписати, якщо б я сказав так зробити! Я впевнений, що якби я сказав, що треба підписати, то усі 100% підлеглих би підписали.