Одразу мої вибачення, якщо баян.
Просто не можу збагнути, як це розуміти?
http://www.unn.com.ua/uk/news/1357454-batalyonu-aydar-nakazano-pokinuti-zonu-ato-ta-nadali-rozformuvatis-kombatТак звана самовільна атака на м.Луганськ, у якій звинувачують батальйон "Айдар" насправді була контратакою, а сам батальйон хочуть розформувати. Про це під час брифінгу сказав комбат "Айдару" Сергій Мельничук, передає УНН.
"На наші позиції була атака. Ми контратакували і в результаті бою захопили багато озброєння російського виробництва, що була у терористів. Завдяки бою за підтримки української армії, лінія "фронту" відсунулась ще на 16 кілометрів на користь сил АТО.
Мене звинуватили в тому, що я покинув зону бою.
Я спростовую цю інформацію, оскільки я був в бою і це можуть підтвердити бійці "Айдару". Мені здається, що і Президента і РНБО неправильно поінфолрмували про події 19 червня", - повідомив С.Мельничук.
За його словами наразі надійшов наказ залишити позиції і вивести підрозділ із зони АТО. Після цього
"Айдар" буде переданий в оперативне командування групи "Південь", а згодом - розформований."Ми мали покинути зону АТО сьогодні після наказу про розформування, який був підписаний міністром оборони 20 червня. До речі, постачання батальйону велося дуже погано, і вже після отримання наказу про розформування в "Айдара" забирають все - і польові кухні, і медикаменти", - наголосив комбат.
Він також наголосив, якщо батальйон, який сформорвано переважно із місцевого населення, розформують і виведуть з Луганщини, то їхні сім'ї залишаться без охорони.
"Адже ми в містах, які визволені від терористів, відновлюємо функціонування української влади та відновлюємо інфраструктуру", - сказав він.
С.Мельничук також зазначив, що він наразі звернувся до Президента та РНБО переглянути наказ міністра оборони про розформування та залишити батальйон у місцях дислокації.
Нагадаємо, у бою під Луганськом 17 червня загинули 4 українські бійці з батальйону "Айдар".
Як повідомлялося, до складу батальйону "Айдар" входять добровольці з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. В основному - активісти Майдану. У задачі батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.