Автор Тема: Налог на АТО  (Прочитано 3086 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline vano

• Sr. Member
Налог на АТО
« : Липня 25, 2014, 03:30:17 15:30 »
Міністерство фінансів вважає за доцільне введення військового податку на доходи фізичних осіб 1,5%.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, передають "Українські Новини".

"Ми погодилися з пропозиціями народних депутатів про можливість введення спеціального військового податку 1,5% від зарплати", - сказав він.

За словами заступника міністра фінансів, введення такого податку дозволить акумулювати до кінця 2014 року 2,9 млрд гривень на цілі оборони.

"Щоб у цей складний момент направити ці кошти до загального фонду держбюджету", - сказав Матвійчук.

Серед інших планів він назвав скорочення зарплати держслужбовців.

Offline vano

• Sr. Member
Re: Налог на АТО
« Reply #1 : Липня 25, 2014, 03:30:52 15:30 »
Вот почему провалили законы Сени?

Offline Читач

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #2 : Липня 25, 2014, 03:33:40 15:33 »
ні, його провалили через збільшення рентних платежів ці 1,5% ніхто і не помітить
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline o.tel.o

• Sr. Member
« Reply #3 : Липня 25, 2014, 03:41:16 15:41 »
ну честно говоря это бред,
бюджет разворовывается а на что не хватает, так
1.5% налог на АТО
и дальше можно вводить
1.5% налог на дороги
1.5% налог на медицину
и так далее
и конечно же физики заплатят.

Offline Груздев

• Hero Member
« Reply #4 : Липня 25, 2014, 03:46:57 15:46 »
х.з. от неприятно как-то...    люди и так дают деньги , кто сколько может  -на армию, добровольцам, помогают раненым...  если бы не они - хрен бы армия на ноги встала за такой короткий срок..

Offline vano

• Sr. Member
« Reply #5 : Липня 25, 2014, 03:48:46 15:48 »
Вопрс почему только с физиков, а юрики. Или они и так налоги платят?

Offline Taras.ua

• Ветеран форума
« Reply #6 : Липня 25, 2014, 03:49:14 15:49 »
не лише на зп. треба з ФОПів теж брати та і з юриків теж.

Нема чого хвостом крутити. Зараз не заплотимо свої армії - будемо платити чужій.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #7 : Липня 25, 2014, 03:50:29 15:50 »
ну честно говоря это бред,
бюджет разворовывается а на что не хватает, так
1.5% налог на АТО
и дальше можно вводить
1.5% налог на дороги
1.5% налог на медицину
и так далее
и конечно же физики заплатят.

колись так і було  :gigi:
правда не все з фізиків дерли  :smilie8:
але, якщо серйозно то погана ініціатива - грошей мізер виходить, а психологічний ефект негативний 
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline hornet

• Hero Member
    • fbet.org.ua
« Reply #8 : Липня 25, 2014, 03:54:34 15:54 »
але, якщо серйозно то погана ініціатива - грошей мізер виходить, а психологічний ефект негативний 

+1
1) Если брать, то со всех. Лучше бы 1% со всех.
2) Где обещанное упрощение налогообложения ??!!!!!

Offline Darth Vader

• Ветеран форума
  • Fuck Tha Police
« Reply #9 : Липня 25, 2014, 04:15:03 16:15 »
я не жлоб. мне не жаль.
Welcome to the Dark Side of the Force

Offline Геннадій-Умань

• Hero Member
« Reply #10 : Липня 25, 2014, 04:39:42 16:39 »
я ФОП - не проти платити

Offline Cortex

• Hero Member
« Reply #11 : Липня 25, 2014, 04:42:48 16:42 »
А в рудого щура податкові канікули?

Offline Who is John Galt?

• Hero Member
« Reply #12 : Липня 25, 2014, 04:45:33 16:45 »
Хай спочатку обнал ліквідують. А то знов за лохів тримають.
Держава є інститут пограбування та насильства.

Offline Kvant

• Ветеран форума
« Reply #13 : Липня 25, 2014, 05:37:55 17:37 »
Ну і що ці 3 млрд. вирішать? Та нічого. Але буде прецедент, сьогодні 1,5%, а завтра 5-7-10%. Нехай скорочують витрати державного сектору. Там грошей тьма. Починаючи від скорочення посад та закінчуючи тим, що пора би зупинити відмивання бюджетних коштів.

Offline авжеж

• Hero Member
« Reply #14 : Липня 25, 2014, 05:45:40 17:45 »
Припустимо лише як тимчасовий захід (не більше 6 місяців).

За цей час було б бажано провести таки реформи в економіці, які б дозволили спростити і зробити прозорішим оподаткування, і за рахунок цього збільшити податки.
Кожен українець повинен вбити москаля - у собі.

Offline акын

• Ветеран форума
« Reply #15 : Липня 25, 2014, 05:49:32 17:49 »
а ахметку не хотят обложить?

Offline karabas

• Full Member
« Reply #16 : Липня 25, 2014, 06:23:31 18:23 »
Физики тоже и так налоги платят со своих "достойных" зарплат.

Offline Kvant

• Ветеран форума
« Reply #17 : Липня 25, 2014, 06:28:46 18:28 »
Физики тоже и так налоги платят со своих "достойных" зарплат.

Ніколи підприємство не платить податки за когось. Підприємство може виділити певну суму на фонд оплати праці, з якого і платить податки. А ці розмежування податків: то з підприємства, то з фізичної особи досить умовне. Це зроблено для того, щоб людина не бачила, скільки з її зароблених грошей забирає держава. Наприклад, коли стало питання, чому це самозайняті ФОПи мають платити 34,7% у пенсійний фонд, якщо люди на заводах платять умовно 2%, то Азаров і Бродський почали кричати, що насправді все йде із заробітної плати працівника.
Ми маємо дійти до того, щоб люди бачили скільки з них реально забирає держава. Люди мають платити самі податки, як це робиться у США. Тоді люди будуть думати за кого голосувати і думати, куди це йдуть їхні кошти. А так думають, що платить типу роботодавець. Навпаки, роботодавець зацікавлений платити більшу зарплату людині ніж віддавати її доходи податками в державу. Адже тоді, коли людина отримує більше, то вона більше зацікавлена працювати та тримається за робоче місце. Саме тому і конверти, а не біла зарплата.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #18 : Липня 25, 2014, 06:45:31 18:45 »
Ніколи підприємство не платить податки за когось. Підприємство може виділити певну суму на фонд оплати праці, з якого і платить податки. А ці розмежування податків: то з підприємства, то з фізичної особи досить умовне. Це зроблено для того, щоб людина не бачила, скільки з її зароблених грошей забирає держава. Наприклад, коли стало питання, чому це самозайняті ФОПи мають платити 34,7% у пенсійний фонд, якщо люди на заводах платять умовно 2%, то Азаров і Бродський почали кричати, що насправді все йде із заробітної плати працівника.
Ми маємо дійти до того, щоб люди бачили скільки з них реально забирає держава. Люди мають платити самі податки, як це робиться у США. Тоді люди будуть думати за кого голосувати і думати, куди це йдуть їхні кошти. А так думають, що платить типу роботодавець. Навпаки, роботодавець зацікавлений платити більшу зарплату людині ніж віддавати її доходи податками в державу. Адже тоді, коли людина отримує більше, то вона більше зацікавлена працювати та тримається за робоче місце. Саме тому і конверти, а не біла зарплата.

:fp2 він ще й економіст  :weep:
якого хуя людина, яка всім пиздить, що не можна лізти у справи генералів, якщо не закінчив Академію генштабу,
лізе розповідати про економіку і податкову систему взагалі і про податкову систему США зокрема,
про які ні найменшого уявлення не має
« Останнє редагування: Липня 25, 2014, 06:50:40 18:50 від Читач »

Offline Kvant

• Ветеран форума
« Reply #19 : Липня 25, 2014, 06:55:34 18:55 »

Читач, я працював офіцером (начальником станції), потім я працював на держ. підприємстві начальником інженерного відділу, потім я став ФОПом і мав бізнес, працювало у кращі часи до 14 чоловік. 1 січня 2014 року його прикрив. Повірте, я добре знаю як і скільки платити податків.
Припустимо, що людина виконала роботу за певний час на 10 тис. грн., враховуючи норму мого прибутку та видатків, я можу виділити на людину 3,5 тис. грн. З цих 3,5 тис. грн. плачу податку я: типу і за організацію і за працівника. Я би радий був віддати працівнику усі 3,5 тис. грн., але ж ні, йому залишиться менше 2 тис. грн. А фактично він заробив 3,5 тис. грн. Цікаво те, що коли працівник отримує виписку по заробтній платі, то у нього буде написано не 3,5 тис. грн., які він заробив, а наприклад 2,3 тис. грн. і типу з нього держава взяла всього близько 20% податків. А насправді вона з нього взяла майже половину.

Більше того, реально із зароблених грошей працівнику залишається близько 35%.
1. ПДВ накладається на весь дохід від реалізації, тобто і на фонд оплати праці. Значить усі працівники отримують фактично -20% від заробітної плати автоматом. Не прямо звичайно, а опосередковано.
2. Коли людина купує товар, то вона теж платить ПДВ 20%. Тобто, до 40% заробітної плати держава знімає тільки через ПДВ.
3. Мінімум 34,7% держава забирає податок на Пенсійний фонд. Саме податок, так як ці гроші не є власністю працівника і права на них він не має. На відміну від нормальних країн, де ці гроші, що людина заплатила у Пенсійний фонд, їх повертають навіть у випадку смерті і не дожиття до пенсійного віку.
4. Податок на доходи фізичних осіб ще 15-17%, а якщо ще є профспілки, то ще 1-2%.
« Останнє редагування: Липня 25, 2014, 06:59:56 18:59 від Kvant »

Offline BlackCat

• Ветеран форума
« Reply #20 : Липня 25, 2014, 06:58:33 18:58 »
Категорически против нового налога. Пусть оптимизируют старые и не занимаются воровством из бюджета. Тем кто сейчас дерибанит деньги предназначенные для армии - увольнение с должности, автомат в руки и на передовую.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #21 : Липня 25, 2014, 07:30:23 19:30 »

Читач, я працював офіцером (начальником станції), потім я працював на держ. підприємстві начальником інженерного відділу, потім я став ФОПом і мав бізнес, працювало у кращі часи до 14 чоловік. 1 січня 2014 року його прикрив. Повірте, я добре знаю як і скільки платити податків.
Припустимо, що людина виконала роботу за певний час на 10 тис. грн., враховуючи норму мого прибутку та видатків, я можу виділити на людину 3,5 тис. грн. З цих 3,5 тис. грн. плачу податку я: типу і за організацію і за працівника. Я би радий був віддати працівнику усі 3,5 тис. грн., але ж ні, йому залишиться менше 2 тис. грн. А фактично він заробив 3,5 тис. грн. Цікаво те, що коли працівник отримує виписку по заробтній платі, то у нього буде написано не 3,5 тис. грн., які він заробив, а наприклад 2,3 тис. грн. і типу з нього держава взяла всього близько 20% податків. А насправді вона з нього взяла майже половину.

Більше того, реально із зароблених грошей працівнику залишається близько 35%.
1. ПДВ накладається на весь дохід від реалізації, тобто і на фонд оплати праці. Значить усі працівники отримують фактично -20% від заробітної плати автоматом. Не прямо звичайно, а опосередковано.
2. Коли людина купує товар, то вона теж платить ПДВ 20%. Тобто, до 40% заробітної плати держава знімає тільки через ПДВ.
3. Мінімум 34,7% держава забирає податок на Пенсійний фонд. Саме податок, так як ці гроші не є власністю працівника і права на них він не має. На відміну від нормальних країн, де ці гроші, що людина заплатила у Пенсійний фонд, їх повертають навіть у випадку смерті і не дожиття до пенсійного віку.
4. Податок на доходи фізичних осіб ще 15-17%, а якщо ще є профспілки, то ще 1-2%.

а чого про податкову систему в США не написано?

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #22 : Липня 25, 2014, 08:23:30 20:23 »
Ну, 1, 5 проц. можно брать из "белых" зарплат.
А они, в основном, у бюджетников.
На фирмах и СП... могуть обойти этот "сюрприз" Минфина. :smiley14:

Offline Kvant

• Ветеран форума
« Reply #23 : Липня 25, 2014, 08:37:37 20:37 »
а чого про податкову систему в США не написано?

У США податки платить кожна людина окремо. У мене друг і сестра в США. На руки отримує 10 тис. доларів, заплатив податки і залишилося 6 тис. доларів. Податки платить сам.
У нас же за людей платить підприємство і люди не розуміють скільки з них забирають податків. У США немає ПДВ і ціни там дешевші. У деяких штатах є податок з обороту, але до ПДВ там дуже далеко.
Суть в тому, що якщо людина сама буде платити податки із заробітної плати, то їй стане цікаво, а куди йдуть її гроші і на що їх тратять, а суми будуть великі. Уявляю собі, як робітник половину зарплати буде віддавати і який у нього буде вираз обличчя.

Astronaut

• Гість
« Reply #24 : Липня 25, 2014, 08:45:42 20:45 »
При всем бардаке и обналичке я не против. И так на работе собираем время от времени. Пидарасов во власти будем щемить параллельно. Надо что-то делать. Умничать будем после.

Offline Селюк

• Full Member
« Reply #25 : Липня 25, 2014, 08:54:51 20:54 »
Готов платить 2% сейчас и больше при ухудшении ситуации в стране.

Astronaut

• Гість
« Reply #26 : Липня 25, 2014, 09:00:34 21:00 »
Готов платить 2% сейчас и больше при ухудшении ситуации в стране.
:smiley24:

Offline ВотИМйух

• Full Member
« Reply #27 : Липня 25, 2014, 09:14:35 21:14 »
Надо не налог вводить 1.5%, а разобраться с расходованием бюджета. Один только депутатский автопарк из мерсов  с обслуживанием чего стоит...
- Я не панимаю па-украински.
- Тож "пiшовнахуй" ти теж не розумiеш?

Astronaut

• Гість
« Reply #28 : Липня 25, 2014, 09:15:54 21:15 »
Надо не налог вводить 1.5%, а разобраться с расходованием бюджета. Один только депутатский автопарк из мерсов  с обслуживанием чего стоит...
Вотвамйух  :smiley23:

Offline Л.Одеська

• Hero Member
« Reply #29 : Липня 25, 2014, 09:49:11 21:49 »

Все правильно. Чтобы по белому выплатить 10000 грн.  Надо бюджету отдать в разных налогах  7500 грн.
А жизнь остается прекрасной всегда....

(Леонид Утёсов)